Βγάζει άκυρες τις νίκες με τον Ολυμπιακό ο Καλκαβούρας!



Δεν έχει πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός μετά τις δύο νίκες σε κύπελλο και πρωτάθλημα.
Δεν έχει μειονέκτημα ο Ολυμπιακός μετά τις δύο ήττες σε κύπελλο και πρωτάθλημα.

Σιγά την διαφορά. Λες και
αποκλείστηκε η δεύτερη ομάδα του Πειραιά από το Κύπελλο μέσα στην έδρα της, λες και το πλεονέκτημα του πρωταθλήματος κρίνεται κατά το ήμισυ στο ματς του ΟΑΚΑ, λες και ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί σαν πρωταθλητής και φιναλίστ του τελικού της Euroleague.

Σαν να μην έγιναν ποτέ τα δύο παιχνίδια.

Αντώνης Καλκαβούρας.

Δημοσιογράφος.

Αιρετικός γιατί έτσι. Μπας και τα hits ανέβουν λίγο.


Διαβάστε παρακάτω τα σχετικά αποσπάσματα του άρθρου του στο Gazzetta:

Ανέτοιμος και ο ΠΑΟ!

Από την άλλη πλευρά, ούτε ο νικητής Παναθηναϊκός έθελξε με την απόδοσή του. Ειδικότερα οι εφετινές προσθήκες έδειξαν ότι ακόμη χρειάζονται μαθήματα για να εμπεδώσουν τα ειδικά χαρακτηριστικά που σημαδεύουν ένα ντέρμπι, ενώ οι ψηλοί του έχουν αργά πόδια και δεν μπορούν εύκολα να ακολουθήσουν στο pick'n'roll. Ο Καλάθης έδωσε μόνο αμυντική ώθηση και είχε τραβηγμένες επιλογές στην επίθεση και η ανατροπή έγινε χάρη στην οξυδέρκεια του Διαμαντίδη (5π., 5ρ., 3ασ., 3κλ.), που χρειάστηκε να παίξει σχεδόν 33 λεπτά, στην διάθεση του Φώτση, τους κρίσιμους πόντους του Γιάνκοβιτς και στην αναπάντεχη συνεισφορά από τον Κούζμιτς. Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς χρειάζεται χρόνο για να κάνει τις σωστές προσαρμογές, να “κρύψει” κάποιες χτυπητές αδυναμίες και να δουλέψει περισσότερο με τους παίκτες του στο αμυντικό κομμάτι. Οι δύο νίκες επί του Ολυμπιακού, του δίνουν την ευκαιρία να το κάνει με ηρεμία αλλά εκτός του προβαδίσματος στην κατάκτηση του Κυπέλλου, της ψυχολογικής ευφορίας και της ικανοποίησης του κόσμου, ουσιαστικά δεν του προσφέρουν κανένα άλλο πλεονέκτημα.

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν είναι σε μειονεκτική θέση!   

Το ίδιο ισχύει και για τους “ερυθρόλευκους” που αν εξαιρέσει κανείς την μονοδιάστατη και απογοητευτική εικόνα, που λογικά παρουσιάζουν αυτή την εποχή στην επίθεση, βρίσκονται ακριβώς στην ίδια φάση που ήταν πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν είχαν χάσει από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο και είχαν υποστεί μία ήττα-σοκ από την Κηφισιά στην 2η αγωνιστική. Φέτος, μέχρι τη ρεβάνς του ΣΕΦ (25 Ιανουαρίου) που λογικά θα κρίνει και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέϊ-οφ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έχει την ευκαιρία να ενσωματώσει τον χρησιμότατο Οθέλο Χάντερ στο rotation, να “μοντάρει” την ομάδα του και να βελτιώσει την εικόνα της στην επίθεση, χωρίς να δώσει ένα επικίνδυνο ματς, μέχρι και την 9η αγωνιστική όταν και υποδέχεται την ΑΕΚ στο Φάληρο. Με δεδομένο ότι ο εφετινός ΠΑΟΚ προς το παρόν δείχνει πολύ κατώτερος από πέρυσι...

Σχόλια