Γκιστ: «Φέτος τα θέλουμε όλα»


Διαβάστε τι δήλωσε στην εφημερίδα Goal News o James Gist:


«Νιώθω πραγματικά ευτυχισμένος που γύρισα στους αγώνες. Πέρασα ένα πολύ δύσκολο διάστημα μετά από εκείνο το λάθος που έκανα. Ηταν ένα πολύ μεγάλο και πολύ καλό λάθος. Το μετάνιωσα και ξέρω ότι δεν θα το επαναλάβω. Εμαθα μέσα από αυτό. Πρέπει να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Και εγώ έμαθα με πολύ δύσκολο τρόπο. Ηταν τρομερό για μένα να βλέπω την ομάδα να παίζει και να μην μπορώ να φορέσω τη φανέλα της και να παίξω κι εγώ. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Ηταν σαν να μου πήραν τη ζωή μου και σίγουρα ήταν το πιο δύσκολο διάστημα της ζωής μου. Ηταν ένα διάστημα απίστευτης στεναχώριας. Εκανα προπονήσεις, βέβαια, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να παίζεις, να μάχεσαι στο γήπεδο την ώρα του ματς. Αυτό το διάστημα ήταν… αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας»!

«Δεν μου γύρισαν την πλάτη» 

Ο Τζέιμς Γκιστ έκανε την αναφορά του και στη στάση της ομάδας μετά το ατόπημα που έκανε και ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός και η διοίκηση τον στήριξαν σαν αληθινή οικογένεια. «Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα ήταν πολύ στεναχωρημένη αλλά και πικραμένη και αναστατωμένη με αυτό που έκανα. Ηταν ένα πολύ μεγάλο κι άσχημο λάθος. Η ομάδα, όμως, δεν μου γύρισε την πλάτη. Με αντιμετώπισε σαν ένα μέλος της οικογένειας που κάνει ένα τρομερό λάθος. Με στήριξαν, μου μίλησαν, μου είπαν ότι με θέλουν στον σύλλογο και όλοι στον Παναθηναϊκό ήταν πάντα εκεί δίπλα μου σε κάθε στιγμή. Αυτό το θεωρώ κάτι πολύ μεγάλο και κάτι εξαιρετικά σημαντικό και είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος μιας τέτοιας οικογένειας».

«Να μείνω για πάντα στον Παναθηναϊκό»

Η κουβέντα με τον Τζέιμς Γκιστ έφτασε κάποια στιγμή και στο μέλλον του. Εκεί τον ρωτήσαμε αν θεωρεί ότι βρήκε την μπασκετική του Ιθάκη στον Παναθηναϊκό και θέλει να μείνει για πάντα εδώ, παραφράζοντας μια γνωστή αμερικανική ρήση και ρωτώντας τον: «Μια φορά Παναθηναϊκός, για πάντα Παναθηναϊκός;». Ο 29χρονος Αμερικανός δεν το σκέφτηκε πολύ. «Μα φυσικά. Να πω και κάτι άλλο; Παίζω στη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Ζω στην καλύτερη χώρα του κόσμου που έχει έναν μοναδικό ήλιο, όμορφα μέρη, σπουδαίους ανθρώπους, μαγικές παραλίες, εκπληκτικό καιρό. Υπάρχει καλύτερο μέρος για είναι κανείς από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό; Δεν υπάρχει. Εδώ λοιπόν θέλω να μείνω για πάντα».

«Τα θέλουμε όλα»

Ο παίκτης του «τριφυλλιού» έκανε την αναφορά του και στην ομάδα αλλά και στις φιλοδοξίες της σε Ευρωλίγκα και Ελλάδα. «Εχουμε μια σπουδαία ομάδα φέτος. Ηρθε ένας πραγματικά σπουδαίος προπονητής, μα και πολλοί σπουδαίοι παίκτες. Εμείς οι παλιοί μείναμε, ενώ το πιο σημαντικό ο Διαμαντίδης αποφάσισε να μείνει για άλλον έναν χρόνο μαζί μας στα παρκέ. Ο Παναθηναϊκός παίζει κάθε χρόνο για να κερδίζει τους πάντες και να παίρνει τα πάντα. Αυτό θα κάνει και φέτος. Τα θέλουμε όλα. Αυτό, όμως, είναι κάτι που είναι στο μυαλό. Για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να κερδίζεις στο γήπεδο τους καλύτερους σε κάθε διοργάνωση. Τα πράγματα είναι απλά, λοιπόν. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά και να κοιτάμε κάθε ματς χωριστά. Στην Ευρωλίγκα ο όμιλός μας δεν είναι εύκολος και κάθε ματς θα είναι μια δοκιμασία

Σχόλια