Πρεμιέρα με το αριστερό (pics)


Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ξεκινήσει νικηφόρα την Euroleague και ηττήθηκε στην Ρωσία από την Λοκομοτίβ Κουμπάν με 81-70. Αν και ξεκίνησε δυναμικά το ματς, όσο πέρναγε η ώρα οι παίκτες του Σ.Τζόρτζεβιτς δεν έβρισκαν τις επιλογές και αντί στο τελευταίο δεκάλεπτο να διεκδικήσουμε την νίκη, η διαφορά άνοιγε.

Μια ήττα που μόνο
καλό μπορεί να κάνει, αφού τα αποτελέσματα στην πρώτη φάση δεν είναι τόσο κομβικά αλλά επιπλέον βρισκόμαστε και στην αρχή της σεζόν οπότε τέτοιες ήττες μόνο σαν ευκαιρίες μπορούν να λειτουργήσουν.

Επόμενο παιχνίδι την Δευτέρα με τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 45-41, 63-61, 81-70.

Λοκομοτίβ: Ντιλέινι 14(2τρ, 5ρ, 5ασ), Σίνγκλετον 16(1τρ, 9ρ), Ντρέιπερ 7(1), Κλαβέρ 13(3/3δ, 2/3τρ), Μπίκοφ 2, Ζοζούλιν 2, Βορόνοφ 7(1), Ζούμπκοφ 8, Φεσένκο 8(7ρ), Μπόκοφ 4

Παναθηναϊκός: Πάβλοβιτς 4(0/4τρ, 5ρ), Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 7(1), Ραντούλιτσα 15(5ρ), Φελντέιν 9(1/5τρ), Διαμαντίδης 14(3/5τρ, 5ασ, 5λ), Γκιστ 4, Καλάθης 13(3/9δ, 2/4τρ, 5ρ, 7ασ), Κούζμιτς 2


Ρεπορτάζ του αγώνα από το contra

Έτσι κρίθηκε

Απέναντι σε μια ομάδα με πλούσιο ατομικό ταλέντο ο Παναθηναϊκός όφειλε να κάνει καλή δουλειά στην προσωπική άμυνα. Το 14-4 στο 5' με 5 κλεψίματα και σκορ στον αιφνιδιασμό αποτύπωσε με έμφαση την αποδοτική προσπάθεια των "πράσινων" πάνω στα ατού της Λοκομοτίβ.

Δεν κράτησε όμως πολύ. Ο Μπαρτζώκας έδωσε τα ηνία της οργάνωσης στον Ντρέιπερ και ο Αμερικανός άλλαξε το ρυθμό στο παρκέ. Το "τριφύλλι" κράτησε 27-19 (11:40), χάρη κυρίως στις επιθετικές συνεργασίες κοντών-ψηλών, ήταν εμφανές όμως ότι είχε χάσει τον έλεγχο του ρυθμού εξαιτίας και των πολλών χαμένων αμυντικών ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν 30-29 για πρώτη φορά και με αυτοπεποίθηση πλέον άρχισαν να παράγουν ατομικές φάσεις. Ο Κλαβέρ "χτύπησε" τον Φώτση και φτάνοντας τους 10 πόντους έκανε το 37-35, ενώ ο Ντιλέινι με το δικό του ξέσπασμα το 45-38.

Το τρίτο φάουλ του Ραντούλιτσα, που ήταν στήριγμα, έβαλε ακόμη ένα πρόβλημα στον Τζόρτζεβιτς. Ο Σέρβος είδε την ομάδα του να πλησιάζει 53-52, αλλά ταυτόχρονα να πληγώνεται από τον Ντιλέινι που είχε βρει το χέρι του. Ο Αμερικάνος σκόρερ ήταν ζημιογόνος, αλλά τουλάχιστον ο Διαμαντίδης είχε τις απαραίτητες απαντήσεις και ο Παναθηναϊκός δεν έμεινε πίσω περισσότερο από το 63-61 του 30'.

Ο Μπαρτζώκας πήρε όσα ήθελε από τον Φεσένκο έως το το 69-64 και από τη στιγμή που ο Φελντέιν δεν έβαζε τα ελεύθερα σουτ, η ελληνική ομάδα έψαχνε άλλες λύσεις. Ιδίως όταν ο Σίνγκλετον πήρε προσωπικά την κόντρα με τον Ραντούλιτσα και με δικό του 6-0 έστειλε τη "Λόκο" στο +8 (75-67). Το "τριφύλλι" δεν είχε χρόνο, έχασε το μυαλό του και η μάχη χάθηκε οριστικά όταν ο Φελντέιν αστόχησε σε εύκολο σουτ.

Ο άνθρωπος του αγώνα

Ο Κρις Σίνγκλετον δεν είναι 5άρι, έγινε όμως για τις συνθήκες του αγώνα. Και έδωσε στη Λοκομοτίβ 14 πόντους με 5/10 σουτ. Οι 6 εξ αυτών στο σημείο που η ρωσική ομάδα ξέφυγε με οκτώ πόντους και έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό.

Το φύλλο αγώνα

Ήταν το πρώτο παιχνίδι της σεζόν που ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ελέγξει και το έχασε. Ο Καλάθης δεν ήταν καλός στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φελντέιν δεν έβαλε τα σουτ και ο Ραντούλιτσα έχασε τις τελικές μάχες από τον Σίνγκλεντον, με αποτέλεσμα ο Διαμαντίδης να μην φτάνει για το διπλό στο Κράσνονταρ.




Τα στατιστικά της ομάδας μας



Φωτογραφίες από τον αγώνα








Σχόλια