Η διοίκηση καλείται να λάβει ιστορικές αποφάσεις. Η επανάσταση ΔΕΝ αναβάλλεται!


Η μεγαλύτερη επιτυχία της εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι σφυρίζεται εις βάρος σου πέναλτι ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου σου το αγνοεί επιδεικτικά και στέκεται στη μπαλίτσα και στο ρόμβο. Θαρρείς πως είμαστε η Μπαγερν Μοναχου ή η Ρεαλ, που ο αντιπαλος θα επρεπε να ξεκινάει πάντα με 1 γκολ χαντικαπ για να έχει ενδιαφέρον...Ποδοσφαιρικά ο Παναθηναικός έχει τρωτά σημεία, όπως κάθε ομάδα του σημερινου μας οικονομικου επιπεδου, όπως και πολλές ομάδες σε καλύτερη οικονομική κατάσταση.

Χθες λοιπον η
ομαδα κατεβαινει να παιξει ενα κλειστο ντερμπι, το οποιο ελπιζει να "κλεψει" οπως το αντιστοιχο πέρυσι (1-2), με σωστη τακτική και τρεξίματα όταν πρέπει. Ετσι ειναι το ποδοσφαιρο. Κάνεις την παραδοχή ότι δεν εισαι έτοιμος να παίξεις φουλ επιθεση σε εκτος εδρας ντερμπι και αποφασίζεις να δώσεις το χώρο και να χτυπήσεις στις κόντρες. Είναι λάθος αυτο; Ειναι κατι ντροπιαστικο ας πουμε; Οταν λοιπον ερχεται ο διαιτητης, που ειναι μαφία και εχει δει απο το 1ο λεπτο οτι ο Παναθηναικος θα παιξει κλειστα και θα ψαξει τις κοντρες, να σου σφυρίξει πέναλτι που δεν υπάρχει και να σου βάλει αυτος το πρωτο γκολ, τοτε ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΗ εχουμε το κουραγιο να κανουμε; Δεν αλλοιώνεται το παιχνιδι; Μιλαμε για ματς που μεχρι εκεινο το σημειο δεν εχει γινει καν φαση. Ποιος μου λεει εμενα οτι στο 40΄δε θα βγαζαμε μια κοντρα και θα γραφαμε το 0-1; Δε θα μετραγε αυτο, επειδη δεν "παιξαμε μπαλα";

Δυστυχώς, έχει χαθεί πληρως η έννοιας της κριτικης σκεψης. Για την ακριβεια, εχει μεινει μονο η κριτική. Η σκέψη πήγε περίπατο...Δεν υπαρχει μεγαλυτερη ανοησία από το "παιξε μπαλα". Δεν υπάρχει διαολε και οργιζομαι να βλεπω την πλειοψηφια των παναθηναικων να εχουν βυθιστει σε αυτο το καζανι και να μη νιωθουν. Δεν ειπε αλλωστε κανεις οτι θα κατεβει ο Παναθηναικος να ριξει 4 στην Τουμπα τον Οκτωβριο. Δηλαδη, αν δεν εχω 25 τελικές και 4 γκολ, δεν εχω δικαιωμα να κερδισω; Αν ειναι ετσι, αν δε μπορεις να ικανοποιεις τη γυναικα σου πάνω από 5 φορες καθημερινά, μην παραπονιεσαι μετα που εχει εραστη...Ας την πηδαγες 6.
Α, δεν πάει έτσι; Χαιρω πολυ, το ξερω, αυτό ακριβώς λέω.

Τους παικτες δεν εχω το κουραγιο να τους κραξω. Να κραξουμε τον Ταυλαριδη για το 2ο γκολ; Μα πως να κραξω εναν παικτη που του εχει ηδη χρεωθει πεναλτι εις βαρος του, το οποιο ηταν μαρκαρισμα εκτος περιοχης; Αν εχω να τον κραξω για κατι, θα το εκανα πχ στο ματς με τον ΠΑΣ, που υποπιπτει σε χαζο πεναλτι και βαζει απο το πουθενα τον ΠΑΣ στο παιχνιδι. Χθες ομως γιατι; Επειδη δεν ειχε μαλλον αλλο κουραγιο; Τον καταλαβαινω. Κι εγω, αν σε ενα βραδυ μου επαιρνε τη θεση στη δουλεια η αχρηστη γκομενα του προισταμενου μου, ισως την επομενη μερα να μην ειχα ορεξη ή κουράγιο να συνεχίσω. Σισύφειο μαρτύριο, να ξερεις οτι δουλευεις για να χτίσεις κατι, το οποιο στο τελος παντα καποιος θα γκρεμιζει.

Ο Παναθηναικος του Αναστασιου, μη γελιομαστε μεταξυ μας, έχει τελειώσει απο τις 27 Αυγούστου. Δεν υπαρχουν οι προσωπικοτητες εντός ομαδος, που να βγουν μπροστά και να απορροφησουν τους κραδασμους της παταγωδους ευρωπαικης αποτυχιας. Η χρονια δεν εχει τελειωσει, έχει πολυ δρομο, εχει πολλα ντερμπι και άμεσα, έχει Κύπελλο κλπ. Αν ειναι το προβλημα ο Αναστασιου, ας τελειωνουμε πριν χαθει κι αλλο εδαφος. Η εικονα της ομαδας ειναι κακή. Δε δικαιολογειται να εχουν περάσει 3 χρόνια με Αναστασιου στον πάγκο και να παιζουμε ακομη με επιτελικο τον Ατζαγκουν...Αυτά για να μη νομιζει κανεις οτι δε βλεπουμε τα προβληματα στο γηπεδο. Άλλο πράγμα όμως να διαπιστώνεις κι εσυ αυτο που σε πονάει, άλλο πράγμα να κανουμε το ασπρο-μαυρο στο όνομα μιας κακης εμφανισης. Δε λεω να φυγει ο Αναστασιου, αλλα σιγουρα πρεπει να αλλαξει κατι αμεσα στο τμήμα.

Το πιο σημαντικο λοιπον κομματι του παζλ ειναι το διοικητικο. Ο Αλαφουζος, με σημαντικη προσωπικη εκθεση κιολας, πολεμάει την εγκληματική οργάνωση με ονοματα και διευθυνσεις. Το αποτέλεσμα είναι για την ωρα χειροτερο: Από το 65-35 εις βαρος μας, πλέον ειμαστε στο 80-20 εις βαρος μας. Τουλάχιστον, ας κρατηθει η ομαδα οσο γινεται ανεπηρεαστη απο ολο αυτο. Ας τους πεισουμε να σταματησουν να ασχολουνται με τη διαιτησια, αφου δεν εχει νοημα. Να μην επηρεαζονται και να μην καταρρεουν. Να μην ξανακανουμε κουβεντα δημοσιως για διαιτητες. Και που κανουμε, μήπως αλλαζει κατι; Διαφορετικά, εφοσον συμμετεχουμε και νομιμοποιουμε ολο αυτο το μπουρδελο, μήπως ήρθε η ωρα για μια ιστορική αναθεώρηση κάποιων πραγμάτων; Μήπως το "δεν παει αλλο" να μετουσιωθει σε πράξεις κάθε είδους; Δε θελω να αφησω αιχμη για κανεναν, αλλα σε περιπτωση που στη διοικηση δεν το καταλαβαινουν, του χρόνου δε θα εχουμε ουτε τα μισα μελη στη Συμμαχια...Βαρεθηκε ο κοσμος, βαρεθηκαμε ολοι, δεν καταλαβαινουν οτι θα το κοψουν και οι τελευταιοι Μοικανοί;

Συμμαχίες δεν υπαρχουν. Ο γαυρος ειναι ο χαλιφης, ο παοκ ειναι ο γυφτοχαλιφης. Δώσε του μια νικη με τον Αρη και μια νικη με αθηναική ομάδα ή με το γαυρο και τον εφτιαξες...Καθαρισε για μια ολοκληρη σεζον και ανανεωνει το παραμυθι του για το επομενο ετος. Αυτό ήταν πάντα το παοκάκι, δε θα αλλάξει τώρα. Η Gazprom να ειναι καλά, η ΔΕΠΑ, το πολιτικο χαλιφάτο της Θεσνικης και το Palace. Η επανάσταση αναβάλλεται.

Σε αυτές τις εποχές εχουμε μαθει να αποθεωνουμε τη βιτρινα, χωρις να μας νοιαζει το περιεχομενο. Γουσταρουμε στη θεα ενος πανακριβου νεοκλασικου και το χαζεουμε σαν ηλιθιοι, χωρις να μας νοιαζει αν ο ιδιοκτητης του φέρνει Ρωσιδες ή πουλάει πρεζα. Ετσι και στη μπαλα...Τι σημασια εχει που ο αλλος παιρνει 30 εκατομμυρια επιχορηγηση ετησιως, φέρνει καραβια με λουκουμια, στήνει και 15 ματς σε ολη τη σεζον...Ψιλά γράμματα. "Ειναι δυο κλασεις πανω, εχει παικτες, παιζει μπαλιτσα".
"Φτιάξε ομάδα και μην ασχολεισαι με αυτά". Σωστα; Με τη μονη διαφορά ότι και ομαδαρα να φτιαξεις, πάλι θα βρεθει ο τροπος να σε κλεψουν...Ζουν ανάμεσά μας άλλωστε όσοι υποστηριζαν οτι επι Κυραστα δεν μας εκλεψαν, αλλα αυτοκτονησαμε χανοντας απο την Παναχαικη και την Προοδευτική... :roll:

Οσοι αντεχουμε, θα το παλεψουμε ακομη, ο καθενας απο το μετεριζι του και με τις δυναμεις του. Η μπάλα ειναι ξεκάθαρα στα ποδια της διοικησης. Αν δεν το εχει καταλαβει, καλειται να λαβει ιστορικές αποφάσεις για το αν θα συνεχισει ο Συλλογος να υφισταται διωγμούς με προφανη σκοπό τον αφανισμό του ή αν θα περάσει στην πραγματική αντεπίθεση.


*Αναδημοσίευση από άρθρο στο panathinaikosforum.

Σχόλια