Αέρας Βαρκελώνης στο Ρέθυμνο! (pics+vids)


Xωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το Ρέθυμνο και επιβλήθηκε της τοπικής ομάδας (60-84) με κορυφαίο τον Φελντέιν (23ποντ, 4 κλ, 3 ασ, 3 ριμπ) και πλέον το μυαλό του βρίσκεται στην Βαρκελώνη όπου την Παρασκευή το βράδυ θα έχει την πρώτη ευκαιρία να δει το ταβάνι του.

Εκπληκτική
παρουσία για ακόμη μια φορά από τους Κρητικούς Παναθηναϊκούς όπου είχαν εξαντλήσει μέρες πριν τα εισιτήρια που τους αναλογούσαν.

Θετικό ότι σήμερα μεγάλωσε το rotation και χρησημοποίηθηκαν όλοι οι παίκτες που είχε στην διάθεση του ο Σ.Τζόρτζεβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-37, 51-60, 60-84

ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 9 (1), Ρέλφορντ 17 (1), Σάφτενααρ 4, Γιαννόπουλος 14 (1), Κορόλεφ 8 (2), Πατατάς, Σχίζας 2, Κουκ 4, Ματαλών 2, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 9 (1), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 23 (5), Γκιστ 14 (10ριμπ.), Χαραλαμπόπουλος 7, Φώτσης 9 (2), Διαμαντίδης 6 (2), Καλάθης 2, Παπαγιάννης 3, Λούντζης 2, Κούζμιτς 1.

Το ρεπορτάζ του αγώνα από το panathinaikos24:

Με τους Ραντούλιτσα, Καλάθη, Φελντέιν, Πάβλοβιτς και Γκιστ μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός, με τον Μαυροβούνιο να ανοίγει το σκορ και το Ρέθυμνο να απαντάει με τρίποντο (3-2).

Οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν και με τον καλύτερο τρόπο, οι γηπεδούχοι με συνεχόμενα καλάθια και επιθετικά ριμπάουντ πήραν αέρα 5 πόντων (7-2), ωστόσο και πάλι ο Πάβλοβιτς έλυσε το… γόρδιο δεσμό με καλάθι (7-4).

Στην Τρίτη του προσπάθεια για καλάθι ο Ραντούλιτσα θα σκοράρει για το 7-6, αλλά ο πρώην «πράσινος», Χάρης Γιαννόπουλος, με καλάθι και φάουλ θα κάνει το 10-6, στα 6:30 για τη λήξη της περιόδου.

Ο Γκιστ με φόρα από το… ΟΑΚΑ θα κάνει με φόλλοου κάρφωμα, μετά από άστοχο τρίποντο του Πάβλοβιτς το 10-8, αλλά και πάλι το Ρέθυμνο με νέο τρίποντο προηγήθηκε και πάλι με 5 (13-8).

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ξεκινήσει ζεστά, ο Τζόρτζεβιτς είχε παράπονα από την άμυνα των παικτών του, αφού σε μόλις 3,5 λεπτά είχαν δεχθεί 13 πόντους.

Ο Φελντέιν με κλέψιμο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έκανε το 13-12, ο Χαραλαμπόπουλος έδωσε στον Κούζμιτς μέσα στη ρακέτα στην επόμενη φάση, με τον Σέρβο να πηγαίνει στη γραμμή των βολών (13-13, 4:19).

Ξέφυγε το Ρέθυμνο

Με τρίποντο του Φελντέιν ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε (18-18), ο Γιαννόπουλος με drive έκανε το 20-18, με τους γηπεδούχους να μην αφήνουν το προβάδισμα, την ίδια ώρα που ο Κούζμιτς βρισκόταν στον πάγκο με πάγο στον αστράγαλό του, μετά από άσχημο πάτημα.

Με νέο καλάθι του Γιαννόπουλου, το Ρέθυμνο ανέβασε και πάλι τη διαφορά (23-18), με τον τεχνικό του «τριφυλλιού» να ζητάει τάιμ άουτ, εμφανώς απογοητευμένο από την εικόνα της ομάδας του.

Στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, ο Φελντέιν έκανε λάθος πάσα, στέλνοντάς τη στον πάγκο της ομάδας του… με το Ρέθυμνο να έχει τα 18΄΄ όλα δικά του, στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Οι Κρητικοί δεν γύρισαν καλά τη μπάλα, επιχείρησαν ένα τραβηγμένο σουτ με τον Ρέντφορντ, το οποίο ήταν airball, με το δεκάλεπτο να τελειώνει 23-18, υπέρ του Ρεθύμνου.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, το Ρέθυμνο με δύο καλάθια των Γιαννόπουλου και Κορόλεφ, έκανε το 27-18, ο Παναθηναϊκός έκανε συνεχώς λάθη, με αποτέλεσμα ο «Σάλε» να αλλάζει διαρκώς παίκτες προκειμένου να βρει πεντάδα που να λειτουργεί.

Κακός στην άμυνα… στο μείον 10

Ο Διαμαντίδης έβαλε ένα τρίποντο, όπως μόνο αυτός μπορεί… μείωσε σε 27-21, αλλά και πάλι το Ρέθυμνο με μαχητικότητα βρέθηκε στο +10 (33-23), με τους «πράσινους» εμφανώς εκνευρισμένους, από την κάκιστη εικόνα τους στο παρκέ του «Μελίνα Μερκούρη».

Ξανά ο Γκιστ κόντεψε να γκρεμίσει τη ρακέτα του Ρεθύμνου, με φόλλοου σε άστοχο σουτ του Καλάθη, το σκορ έγινε 33-25, στη συνέχεια μια καλή άμυνα του Φώτση, ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή, αστόχησε ο Γκιστ σε τρίποντο, ο Σχίζας αστόχησε εξ’ επαφής με τις δύο ομάδες να έχουν κολλήσει… για λίγο.

Ο Τζέιμς Γκιστ, κατάφερε με καλάθι στα μισά της περιόδου να διαμορφώσει το 33-27, με ένα γρήγορο 4-0 σερί. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν πλέον τόσο συνεπής από τα 6,75, αλλά από την άλλη, ο Ραντούλιτσα δεν βρισκόταν σε καλή μέρα.

Κουκ και Φελντέιν έκαναν το 35-29, 3:40 για το ημίχρονο, ο Ρέντφορντ έκανε το 37-29, με το Ρέθυμνο να κρατά τη διαφορά χωρίς ιδιαίτερο κόπο, με τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει μόνο ένα φάουλ στα 6 και κάτι λεπτά της περιόδου, δείγμα της ανύπαρκτης άμυνας του.

Ο Φελντέιν με νέο τρίποντο μείωσε στους 7 (39-32), ο ζεστός Ρέντφορντ ξανά σκόραρε για το 41-32, με τον Δομινικανό να συνεχίζει… (41-35), με τον Σκουρτόπουλο να καλεί τάιμ άουτ βλέποντας πως η ομάδα του, απώλεσε και πάλι τη διαφορά των 10 πόντων.

Με τον Φελντέιν να φτάνει τους 15 (41-37) οι «πράσινοι» μείωσαν κι’ άλλο, ωστόσο ο Χάρης Γιαννόπουλος σε τεράστια μέρα με καλάθι έκανε το 43-37, ο Γκιστ στη συνέχεια έκανε λάθος, με την τελευταία επίθεση να μένει στους Κρητικούς. Ο Ματαλόν αστόχησε σε τρίποντο, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το 43-37.

Ο Τζέιμς Φελντέιν με 15 και ο Γκιστ με 6 οδηγούσαν το «τριφύλλι» επιθετικά, ωστόσο η άμυνα ήταν το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, με το Ρέθυμνο να κάνει ένα μικρό πάρτι… έχοντας συνεχώς το προβάδισμα, βάζοντας δύσκολα στον «εξάστερο».

Ψαλίδισε τη διαφορά

Ο Ραντούλιτσα συνέχισε το ρεσιτάλ… αστοχίας και στο Β’ μέρος, ο Κορόλεφ έβαλε το πρώτο καλάθι (45-37), με τον Πάβλοβιτς να απαντά με τρίποντο και φάουλ!, από τον Ρένφορντ, αλλά αστόχησε στη βολή (45-40).

Ο Σάφτενααρ, με προσωπικό καλάθι πάνω στον Ραντούλιτσα θα κάνει το 47-40, αλλά ο ανεβασμένος Πάβλοβιτς θα κάνει το 47-42, με τον Παναθηναϊκό να έχει μπει πιο καλά, ωστόσο βρισκόταν ακόμα πίσω στο σκορ.

Οι βολές και σήμερα αποτελούσαν… εμπόδιο για τον Παναθηναϊκό, (47-43, 1/2 ο Γκιστ), ο Σάφτενααρ έκανε το 49-43, με το Ρέθυμνο να μην αφήνει τον Παναθηναϊκό να πλησιάσει.

Ο Παναθηναϊκός πλην της κακής άμυνας του, είχε και το πρόβλημα του Καλάθη… ο οποίος δεν είχε μπει στο πνεύμα του ματς, (καμία ασίστ και χωρίς πόντο μέχρι τα μισά της 3ης περιόδου), περιμένοντας δημιουργία μόνο από τον Διαμαντίδη και τους Πάβλοβιτς/Φελντέιν.

Με δύο βολές του Ραντούλιτσα, ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους 4 (49-45), ο Πάβλοβιτς δεν μπόρεσε να συνδυαστεί με τον Σέρβο, σε ένα ακόμα λάθος του Παναθηναϊκού, με τους Κρητικούς να έχουν συνεχώς το προβάδισμα και όποτε πλησίαζε το «τριφύλλι» έβρισκαν τρόπο να βάζουν τη μπάλα στο καλάθι.

Φελντέιν και… τέλος

Με τρίποντο του Φελντέιν οι «πράσινοι» πλησίασαν στον ένα (50-49), ο Γιαννόπουλος αστόχησε, ο Δομινικανός ήταν on fire… και με νέο τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό μετά από πάρα πολύ ώρα (50-52). Ο Δομινικανός είχε φτάσει ήδη στους 21,με το ματς να έχει ακόμα δρόμο.

Ο Φώτσης με νέο τρίποντο, θα κάνει το 50-55, με το «τριφύλλι» να έχει σκοράρει τρία συνεχόμενα τρίποντα και από το -5, βρέθηκαν στο +5, με ένα σερί 10-0.

Διαμαντίδης και Γκιστ θα βρεθούν με… τηλεπάθεια, για το 51-57, το Ρέθυμνο τα έχασε…, 1:29 για το τέλος της περιόδου, τα λάθη επέστρεψαν για το «τριφύλλι», με αποτέλεσμα το σκορ να… κολλήσει στο 51-57.

Ο Τζέιμς Γκιστ έχοντας τεράστια αποθέματα ενέργειας, έκανε το 51-60 μετά από πάσα του αρχηγού, με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα επιμέρους 23-8, στην 3η περίοδο.

Ο Καλάθης έκανε λάθος πάσα, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να διευρύνει το σκορ, παρόλα αυτά, πλέον κρατούσε το ματς στα χέρια του, αφού είχε κλειδώσει την άμυνα του, έκανε κλεψίματα και με κύριους εκφραστές, τους Φελντέιν και Γκιστ, έδειχνε πως εύκολα η δύσκολα θα έπαιρνε το ροζ φύλλο.

Με τάπα και κερδισμένο φάουλ του Γκιστ, ξεκίνησε η τελευταία περίοδος για τον Παναθηναϊκό.  Οι δύο ομάδες έμεινα χωρίς πόντο για περίπου 2,5 λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ραντούλιτσα μετά την 7η ασίστ του Διαμαντίδη, έκανε το 51-62, με τους γηπεδούχους να βάζουν το πρώτο τους καλάθι με βολές, περίπου 4 λεπτά από την έναρξη της περιόδου.

Ο Χαραλαμπόπουλος με ένα εξαιρετικό καλάθι, δείγμα του ταλέντου του, έκανε το 55-66, με την «πράσινη» άμυνα να σφίγγει σαν μέγγενη πλέον…

Με την μπάλα να ζυγίζει… γραμμάρια πλέον, οι Φώτσης και Διαμαντίδης, ανέβασαν κι’ άλλο τη διαφορά (60-76), με τα τελευταία δύο λεπτά να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και τους δύο προπονητές να δίνουν χρόνο στους πιτσιρικάδες των δύο ομάδων.

Από πλευράς “τριφυλλιού” έπαιξαν και οι Παπαγιάννης-Λούντζης, στα πρώτα τους λεπτά φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα στατιστικά
































































Σχόλια