Πρεμιέρα με το δεξί στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» (pics+vids)

Aρχηγική εμφάνιση από την Λύμουρα με 14 πόντους και 10 ασίστ

Στο πρώτο επίσημο ματς του κλειστού της Λεωφόρου ως «Παύλος Γιαννακόπουλος» ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα με 74-60 τον Πρωτέα Βούλας, ο κόσμος έκανε τον «Τάφο του Ινδού» την γνωστή έδρα που και φέτος θα είναι ένα ισχυρό όπλο για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και η Λ.Λύμουρα έδειξε από το καλημέρα γιατί θα κάνει την διαφορά στην ομάδα.

Tην άλλη Κυριακή (12:00) παίζουμε με τον Κρόνο στον Αγ.Δημήτριο και στις 24/10 ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όπου ο Τάφος αναμένεται να ζήσει στιγμές τελικών βόλεϊ γυναικών...

Ακολουθεί ρεπορτάζ του αγώνα από το Panathinaikos24:


Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ, με την Αλμπάνεζ να ξεχωρίζει σε εκείνο το διάστημα και την Λύμουρα να ηρεμεί και να οργανώνει άποψα το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός όμως έκανε κάποια σοβαρά λάθη σε εκείνο το σημείο, ο Πρωτέας σκόραρε, κυρίως με την βοήθεια της Σπυριδοπούλου και η ομάδα της Βούλας ήταν αυτή που είχε το προβάδισμα με το τέλος της πρώτης περιόδου (18-20).

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι φιλοξενούμενες έκαναν ένα μικρό σερί, για να πάρουν μία σημαντική διαφορά στο σκορ (22-28). Αυτό ήταν που ξύπνησε τις παίκτριες του Πέτρου Πρέκα, οι οποίες με ένα σερί έφεραν το παιχνίδι και πάλι στα ίσια, με την Αλμπάνεζ να δίνει το προβάδισμα και πάλι (29-28).

Η Λύμουρα ήταν καθοριστική σε εκείνο το σημείο, όπως και η Ντέλβα, ενώ από πλευράς Πρωτέα η Σπυριδοπούλου (16 π.) τα έκανε όλα σωστά, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να λήξει με το σκορ στο 39-36.

Καθοριστική με την έναρξη της τρίτης περιόδου ήταν η Κόνιαλη, η οποία με συνεχόμενα τρίποντα
έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με μεγάλη διαφορά (53-43). Η Ντέλβα συνέχιζε να σκοράρει, η άμυνα των «πρασίνων» ήταν πολύ καλή και κάπως έτσι η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, με το δεκάλεπτο να τελειώνει με διψήφια διαφορά (58-46).

Στη τελευταία περίοδο, ήταν φανερό πως ο Πρωτέας δεν μπορεί να ακολουθήσει τον Παναθηναϊκό, η διαφορά συνέχισε να μεγαλώνει και το τελικό  74-60, ήρθε κάπως φυσιολογικά για το «τριφύλλι».

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 39-36, 58-46, 74-60

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 10 (2), Αυτζή 4, Δανούση, Αλμπάνεζ 6, Κόνιαλη 10 (1), Παντέλη 4, Σλούκα 3 (1), Διέλα, Πατεράκη, Λύμουρα 14 (2 τρ., 10 ασ.), Ντέλβα 17 (7 ριμπ.), Κυριακοπούλου 6


Πρωτέας Βούλας (Κτιστάκης): Ρουταν 11 (2), Κωστάκη 4, Τσιχλάκη, Σπυριδοπούλου 22 (1), Σπηλιώτη, Πολιτοπούλου, Νικολοπούλου 6, Ράντολφ 3, Χατζηγιακουμή 12 (2), Αναστασοπούλου 2, Δανδουλάκη






Σχόλια