Aνώδυνη συντριβή στην Βαρκελώνη (pics)

Ένατη σερί ήττα από την Μπαρτσελόνα 

Την συντριβή με 77-52 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την Μπαρτσελόνα στην πρώτη δύσκολη Ευρωπαϊκή του αποστολή, με την ομάδα να πληρώνει τις απουσίες της (Κούζμιτς, Γιάνκοβιτς και οι γνωστοί Παππάς και Μποχωρίδης). Οι Καταλανοί από την αρχή του αγώνα έχτισαν την διαφορά με την ομάδα να προσπαθεί να την κατεβάσει κάτω από τους 10 πόντους αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο παραδόθηκε και πήρε μαθήματα χρήσιμα για το μέλλον. Πολλά τα λάθη (18) και τα χαμένα τρίποντα (2/14).

Αν θέλουμε φέτος
να κοιτάμε ψηλά, η Μπαρτσελόνα είναι μια από τις ομάδες που θα βρούμε ξανά στις επόμενες στροφές της Euroleague και σίγουρα αυτή η ήττα πρέπει να λειτουργήσει ως μάθημα για το μέλλον.

Τα ελαφρυντικά αρκετά αφού λείπανε 4 βασικά στελέχη του ρόστερ μας, όπου με αυτά είναι δεδομένο πως θα έχουμε άλλη ποιότητα και βάθος σε τέτοια δύσκολα παιχνίδια. Καλό που έγινε τώρα, μιας και στην πρώτη φάση της διοργάνωση τέτοιες ήττες δεν κοστίζουν.

Επόμενος αγώνας με τον Κολοσσό Ρόδου (1/11, 17:00) στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 42-28, 55-43, 77-52.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 13 (1τρίπ., 6ρ., 3κλ.), Ρίμπας 1, Λαουάλ Σ. 2 (2λ.), Αμπρίνες 11 (3τρίπ., 3ασ.), Ναβάρο 8 (1τρίπ., 3ρ., 2ασ., 2κλ., 2λ.), Σατοράνσκι 7 (3ρ., 3λ.), Σάμουελς 5 (9ρ.), Όλεσον 2, Αρόγιο 6 (2τρίπ., 3ασ.), Περπέρογλου 11 (3τρίπ., 5ρ.), Τόμιτς 11 (7ρ., 4ασ., 2λ.)

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 7 (3ρ., 2λ.), Χαραλαμπόπουλος 3 (1τρίπ., 5ρ.), Φώτσης 2 (4ρ.), Ραντούλιτσα 9 (9ρ., 4λ.), Φελντέιν 10 (1τρίπ., 3ασ.), Διαμαντίδης (2ασ., 3λ.), Γκιστ 13 (3ρ., 2κλ., 2λ.), Καλάθης 8 (5ρ., 4ασ., 3κλ., 3λ.), Παπαγιάννης (3ρ.), Λούντζης
Αναλυτικά το ρεπορτάζ του αγώνα από το sdna:

Ο Παναθηναϊκός έπεσε... χωρίς μάχη στη Βαρκελώνη και υπέστη τη δεύτερη ήττα του σε τρεις αγώνες στην Euroleague. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν είχε Κούζμιτς και Γιάνκοβιτς, με αποτέλεσμα να έχει περιορισμένο rotation για το «3» και το «5», αλλά είχε πολύ κακή εικόνα στο συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα στο «Παλάου Μπλαουγράνα» και με εξαίρεση ένα καλό διάστημα στην τρίτη περίοδο, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στους Καταλανούς.

Ο Περπέρογλου ήταν πολύ καλός για τους Καταλανούς (11π., 5ριμπ., 1ασ., 1κλ., 1λαθ.) και τους βοήθησε να... πάρουν μπρος από νωρίς ώστε να φτάσουν στο θρίαμβο.

Το ξεκίνημα ήταν το χειρότερο δυνατό για τον Παναθηναϊκό, καθώς Πάβλοβιτς και Ραντούλιτσα χρεώθηκαν αστραπιαία με δύο φάουλ και ο Τζόρτζεβιτς αναγκάστηκε να τραβήξει από τον πάγκο από την πρώτη περίοδο Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν σημείο αναφοράς στην επίθεση, αφού δεν... υπήρχε τρίποντο, η δυναμική αντιμετώπιση του πικ εν ρολ από την «Μπάρτσα» ήταν υποδειγματική και οι Καταλανοί άρχισαν να χτίζουν διαφορά, βρίσκοντας λύσεις από τον Περπέρογλου (8π. στην πρώτη περίοδο).

Το 10-9 του 7' έγινε 17-11 στο 10' και 27-13 (12:30''), με τους γηπεδούχους να βρίσκουν ρυθμό από την άμυνα, χάρη και στα λάθη του Παναθηναϊκού (11 στο πρώτο ημίχρονο), τα οποία χειροτέρεψαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Η διαφορά έφτασε και τους 18 (40-22, 18'), με τον Ραντούλιτσα μόνο να σκοράρει από «πράσινης» πλευράς και το 42-28 της ανάπαυλας να διαμορφώνεται από δύσκολο καλάθι του Καλάθη και λέι απ του Φώτση στην εκπνοή.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι να ξαναμπούν στο παιχνίδι και έτρεξαν σερί 11-0 που μείωσε την απόσταση στους 7 (42-35, 23') με καλό τρανζίσιον και εύκολα καλάθια, όμως επανήλθαν τα εύκολα λάθη και η Μπαρτσελόνα ξεκόλλησε και επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (55-41, 29'). Ο Πάβλοβιτς σκόραρε στη λήξη της τρίτης περιόδου για το 55-43, αλλά ο Παναθηναϊκός είδε τους Καταλανούς στην τελευταία περίοδο να κάνουν πάρτι.

Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς επανήλθαν στα χαμηλά επίπεδα του πρώτου μέρους και η «Μπάρτσα» ξεκούραστα ξεπέρασε το +20 και με επιμέρους 22-9 ολοκλήρωσε την πολύ κακή «πράσινη» βραδιά, με το -25 να είναι πολύ βαρύ.

Ο MVP: Ο Τζάστιν Ντόελμαν μπορεί να προερχόταν από τραυματισμό αλλά δεν φάνηκε ουδόλως να έχει απώλεια ρυθμού, καθώς ήταν εξαιρετικός, με 13π. (5/8 σουτ), 6 ριμπ., 1ασ., 3κλ. σε 24:45''.

Ο Σκληρός: Ο Στράτος Περπέρογλου (11π., 5ριμπ., 1ασ., 1κλ., 1λαθ.) ήταν πολύ καλός στο ξεκίνημα (8π. στην πρώτη περίοδο) και βοήθησε την Μπαρτσελόνα να έχει το πάνω χέρι από νωρίς, ενώ σκόραρε από τα 6,75μ. στο δεύτερο ημίχρονο όταν η ομάδα του... κόλλησε.

Ο Αόρατος: Ο Διαμαντίδης ήταν πολύ κακός στη Βαρκελώνη, καθώς σε 24:21'' δεν σκόραρε (0/4 σουτ), ενώ είχε περισσότερα λάθη (3) σε σχέση με ασίστ (2), έχοντας αρνητικό ranking (-2).

Ο Πεσμένος: Ο Νικ Καλάθης δεν βρέθηκε ούτε αυτός σε καλή βραδιά στη Βαρκελώνη, με 8π. (με 4/12 σουτ), 4ασ.., 3κλ. και 3 λάθη σε σχεδόν 34', αδυνατώντας να δώσει ρυθμό και λύσεις στην ομάδα του.

Η Γκέλα: Το τρίποντο ήταν μεγάλη πληγή για τον Παναθηναϊκό (2/14), καθώς από τη στιγμή που δεν βρήκε σκορ από την περιφέρεια, τα πράγματα σε μια τέτοια έδρα ήταν πολύ δύσκολα. Σημαντικό ρόλο ήταν και τα πολλά λάθη (11) στο πρώτο ημίχρονο.

Η στιγμή: Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην τρίτη περίοδο και μείωσε στο -7 (42-35) έχοντας τη δυνατότητα να μειώσει κι άλλο. Ομως ο Πάβλοβιτς αστόχησε σε τρίποντο, χρεώθηκε και με τεχνική ποινή και το... μομέντουμ χάθηκε, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να ισορροπήσει τον ρυθμό και να διατηρήσει το πάνω χέρι, ανοίγοντας την ψαλίδα.

Η διαιτησία: Οι Πουκλ, Βιατόρ, Λάτισεβς δεν έπαιξαν κάποιο σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, ωστόσο κατά διαστήματα έδειχναν ευαισθησία στους γηπεδούχους, ενώ χρέωσαν με δύο τεχνικές ποινές τους «πράσινους» (Πάβλοβιτς, Τζόρτζεβιτς).

Οι Στρατηγοί: Ο Τσάβι Πασκουάλ εκμεταλλεύτηκε την υπεροπλία στους ψηλούς, εξαιτίας και της απουσίας του Κούζμιτς και είχε ισορροπία στο σκοράρισμα. Παράλληλα, με την επιθετική άμυνα στο πικ εν ρολ πήρε πολλά εύκολα καλάθια.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς με τις λίγες λύσεις που είχε και από τη στιγμή που δεν έβρισκε σκορ από το τρίποντο, δεν μπορούσε να κάνει πολλά. Χρησιμοποίησε πολύ τον Γκιστ στο «5», αλλά είχε σε κακή μέρα τον Διαμαντίδη και οι παίκτες του δεν είχαν ρυθμό στην επίθεση.

Η εξέδρα: Οι 6.141 που βρέθηκαν στο «Παλάου Μπλαουγράνα» φώναξαν πολύ υπέρ της Μπαρτσελόνα, βοηθούμενοι και από την καλή εικόνα της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ.

Τα στατιστικά




Φωτογραφίες







Σχόλια