To μεγαλύτερο διπλό σε ένα παράλληλο σύμπαν


Στο sdna τα είδανε όλα κόκκινα μετά την νίκη του Ολυμπιακού στο Emirates και προσπαθήσανε πάνω στα γλέντια τους να παραχαράξουν την ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, χαρακτηρίζοντας το σημερινό διπλό ως το μεγαλύτερο της τελευταίας 15ετίας!

Σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά με ποια ακριβώς κριτήρια το μεγαλύτερο του...αιώνα; Θα μπορούσε κάποιος να πει πως ο
χαρακτηρισμός αναφέρεται στα διπλά του Ολυμπιακού, αλλά λίγο δύσκολο αφού το πρώτο του διπλό το έκανε το 2007 και πριν από αυτό άντε να είχε κανένα σε Uefa ή τίποτα προκριματικά.

Επομένως αυτός ο χαρακτηρισμός είναι η αποθέωση του λαϊκισμού και της αλλοίωσης των γεγονότων. Μπορεί ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός να έχει πέσει σε λήθαργο τα τελευταία χρόνια, αλλά ειδικά τα τελευταία 15 και τι πράσινα διπλά δεν έχουμε ζήσει.

Προφανώς με βάση τα κριτήρια του sdna το διπλό στους 8 του Uefa με την Πόρτο και μετέπειτα Κυπελλούχο (και πρωταθλήτρια Ευρώπης) του Μουρίνιο είναι μικρότερης αξίας.

Σίγουρα η άλωση του Μεάτσα στο κομβικό ματς για την πρόκριση και την διεκδίκηση της πρώτης θέσης, με αντίπαλο πάλι την πανάκριβη Ίντερ των Ιμπραίμοβιτς, Μαικόν, Βιειρά, Ματεράτσι υπό τις οδηγίες πάλι του Μουρίνιο, δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα διπλό επί της Άρσεναλ την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων.

Τέλος αλίμονο αν το διπλό από ανατροπή στην Ρώμη για νοκ άαουτ επαναληπτικό που παίζεται η πρόκριση μπορεί να συγκριθεί με ένα διπλό στους ομίλους.



Είναι μεγάλη επιτυχία για την ιστορία του Ολυμπιακού και πρωτόγνωρη χαρά για τους φίλους του, τέτοιες νίκες σαν την σημερινή αλλά είναι αστείο να τίθεται θέμα σύγκρισης Ευρωπαϊκών διπλών. Αν θέλατε ντε και καλά να γράψετε κάτι επιβλητικό, περιορίστε το στα τελευταία χρόνια που ο Παναθηναϊκός "απέχει" από τα Ευρωπαϊκά ταξίδια.



ΥΓ: Είναι λογικό να θέλει το εν λόγω site να ισσοροπήσει την προκατάληψη που έχουν απέναντι του οι φίλοι του Ολυμπιακού, λόγω των ειδήσεων που βγάζει για τον Β.Μαρινάκη αλλά μην ξεχνάει και τον αντικειμενικό του ρόλο που είναι να παρουσιάζει από ουδέτερη σκοπιά γεγονότα και όχι βάσει προσωπικών απόψεων να προσπαθεί να αλλοιώνει την ιστορία στην συνείδηση των αναγνωστών του.

ΥΓ2: Για να μην ξεχνιόμαστε, ο Ολυμπιακός συμμετέχει φέτος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις ελέω Θεοδωρίδη.

ΥΓ3: Και για να μην μπερδεύεστε και τα τρία πράσινα διπλά σε Πόρτο, Μιλάνο και Ρώμη είναι μεγαλύτερα από το σημερινό.

Σχόλια