Toν κρατάνε ή τον τελειώνουν το Σάββατο


To Σάββατο ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον κακό του δαίμονα, την Ξάνθη εκτός έδρας και είναι κοινό μυστικό πως αν η ομάδα δεν φύγει με το τρίποντο τότε ο Γ.Αναστασίου μάλλον θα μετράει ώρες.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο Παναθηναϊκός πληρώνει μέχρι σήμερα την ξεφτίλα από την Καμπάλα και η κατάσταση θα ηρεμήσει μόνο αν
μετά τα τρία ντέρμπι, η ομάδα μετράει 3Χ3. Κι ας κάνει καμιά γκέλα μετά. Αν την 11η αγωνιστική μετράμε σερί νίκες με Άεκ, Πάοκ και Ολυμπιακό τότε η κατάσταση θα ηρεμήσει για τα καλά. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας με την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, αλλά όχι ανέφικτο αν σκεφτούμε πως Ολυμπιακό και Άεκ τους έχουμε στην Λεωφόρο.

Μέχρι τότε όμως είναι η Ξάνθη και το ματς του Σαββάτου που αν δεν πάει έτσι όπως θέλουμε (να κερδίσουμε δηλαδή και όχι να...τα δώσουμε όλα όπως λένε από χθες στην ομάδα) θα δρομολογήσει αναπόφευκτα εξελίξεις μπας και πιάσει κάνα σοκ την ομάδα πριν τα ντέρμπι.

Για να κερδίσουμε την φετινή αποδυναμωμένη Ξάνθη στην έδρα της δεν χρειάζεται το τέλειο κοουτσάρισμα και το βαθύ ρόστερ. Είμαστε ανώτεροι ποιοτικά σαν ομάδα και αν μπουν οι παίκτες μας όπως πρέπει τότε μπορούν να πάρουν το ματς. Ξέρουν και οι ίδιοι πως το Σάββατο παίζεται η παραμονή του προπονητή τους. Αν θέλουν λοιπόν να τον κρατήσουν, θα πάρουν την νίκη έστω και με μισό μηδέν και θα τον κρατήσουν. Αν το δουν σαν ευκαιρία να τους αδειάσει την γωνιά, τότε σε 5 μέρες θα μιλάμε για ακόμη μια άνιωθη και ντροπιαστική εμφάνιση.

Το Σάββατο βλέπουμε αν οι παίκτες γουστάρουν τον προπονητή εντός ή εκτός της ομάδας. Αν ισχύσει το πρώτο θα μπορούμε να ελπίζουμε πως η ομάδα θα βελτιωθεί και ο προπονητής θα πρέπει να σταματήσει τα πειράματα σε παίκτες και συστήματα. Αν ισχύσει το δεύτερο τότε θα έχουμε και μια εξήγηση γιατί οι παίκτες δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους με πιο αδύναμες ομάδες και θα παρουσιάσουν κάτι καλύτερο με τον νέο προπονητή. Το χειρότερο δυνατό σενάριο να θέλουν να τον τελειώσουν οι παίκτες και η διοίκηση να τον κρατάει.

Υπομονή λίγες μέρες ακόμη. Όπως και να χει το ματς στην Ξάνθη θα είναι κομβικό. Ή μένουμε στο πρωτάθλημα ή κουνάμε μαντήλι. Ή μένει ο προπονητής ή κουνάει μαντήλι. 

Σχόλια