Nταμπίζας: «Ο Αλαφούζος είχε θέμα με τον Καραγκούνη και δεν τον ήθελε»


Διαβάστε την άποψη του Ν.Νταμπίζα για τον λόγο που τελικά δεν επέστρεψε ο Καραγκούνης στην ομάδα το καλοκαίρι του 2014.


"Θεωρούσα ότι ο Καραγκούνης ήταν ζωτικής σημασίας το περυσινό καλοκαίρι για την ομάδα. Ήξερα την επίδραση που μπορεί να έχει ένας νικητής μέσα στα αποδυτήρια. Και δεν έχει να κάνει με το τι θα γινόταν την Κυριακή στο γήπεδο. Το σημαντικό με τον Γιώργο ήταν τι θα γινόταν όλη την εβδομάδα στο Κορωπί".

- Ο κόουτς ήταν σύμφωνος για την απόκτηση του Καραγκούνη;

"Ναι, βέβαια. Ο πρόεδρος ήταν εκείνος ο οποίος διαφώνησε και το σεβάστηκα τελικά γιατί μου είπε ότι ήταν προσωπικό το θέμα, όχι αγωνιστικό".

- Δεν είναι το άκρον άωτον του σουρεαλισμού να έχεις προσληφθεί στον Παναθηναϊκό μετά από πρόταση του Καραγκούνη στον Αλαφούζο και εν συνεχεία να απορρίπτει ο Αλαφούζος τη δική σου πρόταση για τον Καραγκούνη;

"Ε, μπορείς να το πεις και έτσι. Πρόσεξε όμως το σημαντικό. Πριν κάνω εγώ την πρώτη επαφή με τον Γιώργο, είχα πάρει το πράσινο φως από τον πρόεδρο. Και επειδή είχε προκύψει ένα προσωπικής φύσης θέμα μεταξύ τους, ενημέρωσα τον πρόεδρο για την πρόθεσή μου. Και τού είπα: "Σκέφτομαι να κάνω αυτό, γιατί έχω μιλήσει με τον προπονητή και σκεφτόμαστε να βάλουμε τέτοιο μέταλλο μέσα στην ομάδα". Και μου λέει "η ομάδα είναι πάνω απ΄ όλα Νίκο, από τη στιγμή που μου το λέτε εσείς, καν’ το".

- Και τελικά πώς χάλασε αυτή η μεταγραφή;

"Ξεκινώ τη συζήτηση με τον Γιώργο, μιλά και ο προπονητής με τον Καραγκούνη και ξαφνικά ένα πρωί με παίρνει τηλέφωνο ο πρόεδρος και μου λέει ‘με φέρνετε προ τετελεσμένου, εγώ δεν ήξερα’ και τέτοια. Και του λέω ‘μα δεν σου είπα ότι θα το προχωρήσουμε;’. Η απάντηση ήταν "είναι προσωπικό το θέμα, δεν θα μπορώ να έρχομαι στο Κορωπί". Είχαν γίνει συσκέψεις επί συσκέψεων για τον Γιώργο".

- Γιατί θεωρείς ότι τελικά άλλαξε γνώμη ο Αλαφούζος;

"Δεν το ξέρω. Του άλλαξαν γνώμη οι οπαδοί; Του φούσκωσε κάποιος τα μυαλά για το αγωνιστικό; Δεν μπορώ να ξέρω. Απλά όφειλα σε σεβαστώ το προσωπικό ζήτημα που μου είχε θέσει ο πρόεδρος και το γεγονός ότι ήταν μια αποκλειστικά προσωπική του υπόθεση, την οποία πήρε πάνω του. Ήταν πριν φύγει η εθνική για το Μουντιάλ". 


Πηγή: Sport24

Σχόλια