Nταμπίζας: «Θέλανε να φωταγωγηθεί η Λεωφόρος στο 0-3 λες και ήμασταν καμία ομαδούλα»


Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα περιστατικό μετά το 0-3 στο Καραϊσκάκη. Ο λόγος που τελικά το πούλμαν της ομάδας δεν πέρασε από το Ιπποκράτειο ενώ τους περίμενε χιλιάδες κόσμου και πήγε κατευθείαν στο Κορωπί.


"Μετά το 0-3 στο Φάληρο, ήθελαν πολλοί μέσα στο κλαμπ να φωταγωγηθεί η Λεωφόρος, να έρθει ο κόσμος να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες, να γίνει χαμός. Και τους λέω "πάμε καλά; Νικήσαμε τον Ολυμπιακό, ναι, Ο.Κ. μπράβο μας, είναι σπουδαία νίκη. Είμαστε τόσους πόντους πίσω, είμαστε σε μια φάση που λέμε ‘πάμε να χτίσουμε κάτι’ και θα πάμε να ανοίξουμε τη Λεωφόρο, για να πανηγυρίσουμε μια νίκη; Να μικρύνουμε;  Ποιος νίκησε τον Ολυμπιακό; Μια ομαδούλα; Ο Παναθηναϊκός τον νίκησε. Αυτό πρέπει να είναι φυσιολογικό για το μέγεθος του κλαμπ και αυτό που πάμε να ξαναφτιάξουμε. Ναι, να χαρούμε, να πανηγυρίσουμε, οι παίκτες περισσότερο, αυτό εννοείται. Αλλά μέχρι ενός σημείου".

- Ναι, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι για τον κόσμο;

"Μα δεν είπα να απαγορευτούν οι πανηγυρισμοί. Φυσικά είναι για τον κόσμο. Μα ήρθαν οι οπαδοί στο προπονητικό κέντρο εκείνο το βράδυ, πανηγύρισαν όλοι μαζί, το χάρηκαν, αυτό το αυθόρμητο είναι ωραίο, φυσιολογικό, θεμιτό, αισθάνεται ωραία και ο παίκτης και ο οπαδός. Όχι όμως να οργανώσεις κάτι μεγάλο εσύ ως Παναθηναϊκός, ως σύλλογος, επειδή νίκησες τότε τον Ολυμπιακό. Ναι, με 3-0 εκτός έδρας που έγραψε ιστορία, αλλά σε φάση που θες να χτίσεις πράγματα και είσαι πολλούς βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα.


Η’ να πας να τυπώσεις μπλουζάκια με το 0-3 για τους παίκτες. Είναι δυνατόν; Είναι το μήνυμα που περνάς!  Πρέπει να ξέρεις να κρίνεις τη στιγμή και το μέγεθος κάθε επιτυχίας και αποτυχίας. Πώς είναι, τι είναι. Και να μην τρελαίνεσαι, αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Γιατί μετά θα χαθείς. Χάνεται η μπάλα πολύ εύκολα στην Ελλάδα, είναι και στην ιδιοσυγκρασία μας, όχι μόνο στις ομάδες". 


Πηγή: Sport24

Σχόλια