Για ποιον δουλεύει η «Σκοτεινή Ημέρα»;


Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει στους Παναθηναϊκού η νέα αθλητική εφημερίδα «Αθλητική Ημέρα», η οποία βγήκε στα περίπτερα λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου και κάθε μέρα έχει στο πρωτοσέλιδο της κύριο θέμα...προβλήματα για τον Παναθηναϊκό.

Εκδότης της είναι ο
Τάκης Μαυρίκος, ο οποίος εκδίδει και την εφημερίδα «Ακρόπολη». Για όσους δεν θυμούνται, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε κατηγορήσει δημόσια τον Β.Μαρινάκη ότι έβαλε μπράβους να τον χτυπήσουν στις κερκίδες του Σεφ, στις αρχές Ιούνη κατά την διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με τον εκδότη, αυτή η επίθεση έγινε επειδή η εφημερίδα του είχε παίξει σαν κεντρικό θέμα την πιθανή εμπλοκή του Β.Μαρινάκη με το ναρκόπλοιο «Noor1».

Λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει η αθλητική εφημερίδα, πολλοί ήταν αυτοί που είχαν μπερδευτεί με τον τίτλο της, αφού η γραμματοσειρά παρέπεμπε στην ιστορική αθλητική εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ». Μια κίνηση που προφανώς δεν έγινε καθόλου τυχαία.

Ένα άλλο σημείο που παραξένεψε κάποιους ήταν για ποιο λόγο εν καιρώ κρίσης ανοίγει ακόμη μια (στις ήδη πολύ περισσότερες που αντέχει και χρειάζεται η Ελληνική αγορά) αθλητική εφημερίδα και μάλιστα πωλείται με μόλις 50 λεπτά, έχοντας ένα υλικό σε πολύ πρόχειρα επίπεδα και με ελάχιστες σελίδες.

Τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο της φύλλο, πολλοί αναρωτιούνται τι σκοτεινό ρόλο επιτελεί αυτή η εφημερίδα, για ποιον δουλεύουν τα πρωτοσέλιδα της και που αποσκοπούν στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο ασχολούνται κάθε μέρα (μόλις 4 πρωτοσέλιδα δεν έχουν κεντρικό θέμα την κρίση στην ΠΑΕ).

Αρκετοί θα ισχυριστούν πως από πίσω βρίσκεται ο Νικόλας Πατέρας, αφού η συγκεκριμένη εφημερίδα έπαιξε πριν τον επαναληπτικό με την Καμπάλα το ενδεχόμενο επιστροφής του, με τον ίδιο μάλιστα να προχωράει σε αποκλειστικές δηλώσεις στο Gazzetta και να διαψεύδει το εν λόγω δημοσίευμα. Κάτι που δεν έχει κάνει σε παλαιότερες παρόμοιες περιπτώσεις.

Στην συνέχεια η εφημερίδα ξεκίνησε τον πόλεμο σε Αλαφούζο και Αναστασίου, παρουσιάζοντας παράλληλα ως ήδη φευγάτο τον Μ.Μπεργκ.

Είναι προφανές λοιπόν πως έχουμε να κάνουμε με μια εφημερίδα που βγήκε από το πουθενά και σαν στόχο της έχει την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ή για να προχωρήσω την σκέψη μου -κι αν αυτή συνδυάζεται με την συμμετοχή Πατέρα- μπορεί να ποντάρει και στις εκλογές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας που έρχονται ώστε να ανεβεί κάποιος άλλος στον προεδρικό θώκο της ομάδας στην θέση του Γ.Αλαφούζου.

Όπως και να χει είναι πολύ περίεργος ο ρόλος της...


ΥΓ: Από την άλλη, αν ο Πατέρας ήθελε να προετοιμάσει έδαφος -και να κόψει αντιδράσεις- δεν θα το έκανε με ένα πιο αξιόπιστο και γνωστό ΜΜΕ;

YΓ2: Θα περίμενε κανείς πως με τον παρελθόν που έχει ο Τ.Μαυρίκος θα χτύπαγε την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Β.Μαρινάκη. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, κάνοντας ακόμη πιο περίεργο τον ρόλο της...

Σχόλια