Σίλντεφελντ: «Χαλάει τις ισορροπίες της ομάδας ο Εσιέν»


Η άποψη του για την μεταγραφή του Εσιέν.


Πες μου για τον Εσιέν. Είπες ότι δεν είναι καλή ιδέα να τον αποκτήσει...

«Πες μου ένα λόγο για να τον υπογράψει ο Παναθηναϊκός».

Πες μου έναν λόγο για να μην τον υπογράψει...

«Κοίταξε, είναι καλός παίκτης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Εκπληκτικός. Αλλά όταν είσαι δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό και για οτιδήποτε κι αν σου ζητήσουν οι παίκτες η απάντηση είναι: "Δεν υπάρχουν λεφτά", δεν είναι δυνατόν να ξοδεύεις 1.5 εκ. ευρώ για να παίρνεις έναν παίκτη. Όταν ο επόμενος παίκτης πιο ακριβός παίκτης παίρνει 200 χιλιάδες ευρώ. Ασε που είναι 35 και δεν ξέρεις τι ακριβώς να περιμένεις από αυτόν. Με 1.5 εκ ευρώ θα έφτιαχνα εγώ, εμένα που με βλέπεις, μία ομάδα από την αρχή και θα έβγαινα στο Europa League. Εύκολα! Η Σεβίλλη με αυτό το μικρό μπάτζετ κοιτάξτε τι έχει κάνει. Δύο φορές πήρε το Europa».

Δεν είναι όμως καλός παίκτης;

«Φυσικά και είναι! Καταπληκτικός! Αλλά δεν μπορείς να ανατρέπεις έτσι την ισορροπία. Για παράδειγμα, αν ήμουν εγώ στον Παναθηναϊκό τώρα και σε ένα ματς χάναμε 1-0, θα του έλεγα. 'Ελα, Εσιέν. Ακου με! Θέλω να πάρεις τη μπάλα, να τους περάσεις όλους, να φτάσεις στον τερματοφύλακα, να τον περάσεις, να κάνεις μία ντρίμπλα και στον εαυτό σου και μετά να σκοράρεις. Αν θέλεις το 1.5 εκ. Αν δεν το θέλεις, θα το κάνουμε μαζί". Όταν έχεις τόσα πολλά παιδιά που σε έχουν βοηθήσει, τον Μπεργκ, τον καλύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος, δεν μπορεί να κάνεις κάτι τέτοιο. Κι αυτά τα παιδιά ήταν εκεί, όταν η ομάδα ήταν στα χειρότερά της. Και όλοι μαζί ανεβάσαμε την ομάδα επίπεδο. Δεν το είχε ανάγκη η ομάδα κάτι τέτοιο. Φυσικά όλα τα παιδιά είναι καλά και το δέχτηκαν, αλλά αν ήμουν εγώ δεν προχωρούσα ποτέ σε μία τέτοια επιλογή».

Μα οι ομάδες δεν έχουν ανάγκη αυτά τα ονόματα, τέτοιους παίκτες για να τους ανεβάσουν επίπεδο; Ο Εσιέν δεν μπορεί, από μόνος του, να ανεβάσει ένα επίπεδο την ομάδα;

«Μπορεί. Φυσικά! Αλλά όχι ανατρέποντας τις ισορροπίες που προανέφερα. Επίσης μην ξεχνάς στο ελληνικό πρωτάθλημα παίζεις. Βάλε τον Κουτρουμπή να παίξει, βάλε τον Λαγό, τα νέα παιδιά για να τους χτίσεις για το μέλλον. Όταν παίρνεις τον Εσιέν, χάνεις 10 εκ. ευρώ. Τα 8.5 από την αξία που δεν δημιουργείς στους δικούς σου παίκτες και το 1.5 του Εσιέν».

Πηγή: Sdna

Σχόλια