Αδιαφορία από τα πολιτικά κόμματα για το γηπεδικό πρόβλημα του Συλλόγου


Όχι ότι αν απαντούσαν θα τηρούσαν τίποτα από αυτά που θα έλεγαν. Αλλά είναι απίστευτη η αδιαφορία τους, να μην μπουν καν στην διαδικασία να γράψουν δύο προτάσεις, έτσι για τα μάτια του κόσμου. Μόλις 3 από τα 10 πήραν θέση.

Πάντως είναι δεδομένο πως η πολιτική ηρεμία θα μπορεί να φέρει πιο εύκολα εξελίξεις και για το ζήτημα αυτό. Όταν οι κυβερνήσεις ανεβοκατεβαίνουν σαν το ασανσέρ, καμία σοβαρή απόφαση δεν μπορεί να παρθεί.


Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου:


Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος απηύθυνε επιστολή προς όλα τα κόμματα που εμφανίζονται να διεκδικούν είσοδο στη Βουλή (και συγκεκριμένα ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Λαϊκή Ενότητα, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ζητώντας τους να τοποθετηθούν επισήμως επί του γηπεδικού μας ζητήματος.

Όπως είχαμε δεσμευτεί, σήμερα δίνουμε στη δημοσιότητα τις απαντήσεις που μέχρι τώρα έχουμε λάβει. Τα υπόλοιπα κόμματα δεν μας έχουν απαντήσει ως αυτή τη στιγμή. Δεσμευόμαστε να δημοσιοποιήσουμε την απάντησή τους εφόσον τη λάβουμε έως τη λήξη της προεκλογικής περιόδου. Στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιο άλλο σχόλιο, οι φίλαθλοι μπορούν να αξιολογήσουν τις μέχρι σήμερα πράξεις, να κρίνουν τις απαντήσεις –και τις μη απαντήσεις- και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Η εκκρεμότητα του γηπέδου του Παναθηναϊκού πρέπει να τελειώσει οριστικά. Αυτός ο ιστορικός σύλλογος δεν μπορεί να επαιτεί για το αυτονόητο, δηλαδή να φτιάξει το σύγχρονο σπίτι του στην ιστορική του έδρα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επανειλημμένα έχουν τοποθετηθεί, ακόμα και από το βήμα της Βουλής, για την επίλυση ενός ζητήματος που χρειάζεται το αυτονόητο: Πολιτική βούληση και αναγνώριση της ιστορίας του συλλόγου όπως διαγράφεται πάνω από 100 χρόνια.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμφωνούν με τις θέσεις του Παναθηναϊκού Α.Ο. όπως περιγράφονται στην επιστολή που μας απεστάλη από τον πρόεδρο κ. Η. Μιχαλαριά και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα κ. Π. Ροδίτη. Είναι αυτονόητο ότι η ανακοίνωση αυτή αποτελεί και πολιτική δέσμευση του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν γήπεδο, ώστε να μπορούν να ικανοποιούν τις ανάγκες που απορρέουν από την συμμετοχή τους στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να αξιοποιήσει το γήπεδο της Λεωφόρου, που είναι η φυσική του έδρα, με τις προσαρμογές και τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες που πρέπει να γίνουν . Δεν είμαστε σύμφωνοι να δίνεται δημόσια γη και δημόσια ή δημοτικά κονδύλια σε μεγαλοεπιχειρηματίες και τις εταιρίες τους, αλλά τα γήπεδα να παραχωρούνται στα ίδια τα σωματεία. Άλλωστε, υπάρχει αρνητική εμπειρία με ομάδες, όπου τα γήπεδα, τα αθλητικά τους κέντρα και τα προπονητήρια άνηκαν στους εκάστοτε μεγαλομετόχους, οι οποίοι όταν αποχωρούσαν ζημίωναν και τις ομάδες και τους φιλάθλους. Θα πρέπει επίσης «να διαμορφωθούν ενιαίοι χώροι πρασίνου, με χώρους περιπάτου, παιχνιδιού και άθλησης (ελαφρές κατασκευές), ανοιχτοί και λειτουργικοί για όλο το λαό, χωρίς καμία εμπορευματοποίηση ή ανταποδοτικότητα.

Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή

Σε απάντηση της επιστολής με Αρ. Πρωτ. 374 της 10ης Σεπτεμβρίου 2015, σχετικά με το θέμα της Διπλής Ανάπλασης, δεσμευόμαστε ότι με τον θεσμικό μας ρόλο θα στηρίξουμε με όλα τα μέσα, ώστε να γίνει γενικότερη ανάπλαση και ανακατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας (φυσική του έδρα) μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο.


http://panathinaikos1908.gr/anakoinosis.php?id=209

Σχόλια