Η ιστορία δεν αλλάζει με ψηφοφορίες


Το Gazzetta σε μια προσπάθεια να ανεβάσει την επισκεψιμότητα του δημιούργησε μια ψηφοφορία διαλέγοντας τα πιο ιστορικά διπλά κάθε ομάδας. Και η αλήθεια είναι ότι η επιλογή ήταν σωστή. Όμως ζητάει από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν το μεγαλύτερο διπλό!

Τι ζητάει δηλαδή;

Να ψηφίσει ο κόσμος αν,


το διπλό του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ στους 32 του Champions League είναι μεγαλύτερο από το διπλό του Παναθηναϊκού στην έδρα του Άγιαξ για τους 4 του Champions League.

το διπλό της Άεκ επί της Ντέρμπι Κάουντι για τους 36 του Uefa είναι μεγαλύτερο από την νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στο Άμστερνταμ για τα ημιτελικά του Champions League.

το διπλό του Πάοκ επί της Τότεναμ για τους 48 του Europa League είναι μεγαλύτερο από την άλωση του Ολυμπιακού σταδίου της Ολλανδικής πρωτεύουσας ένα βήμα πριν τον τελικό του Champions League.

το διπλό του Άρη επί της Ατλέντικο Μαδρίτης είναι μεγαλύτερο από την επικράτηση του πρωταθλητή Ευρώπης Άγιαξ σε ημιτελική σειρά αγώνων.


Δηλαδή πόσο λαϊκιστής μπορεί να είσαι για να διεξάγεις τέτοια ψηφοφορία;


Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι φάντασμα πλέον στα Ευρωπαϊκά γήπεδα αλλά αυτό δεν αναιρεί την ιστορία του, ούτε γίνεται να εξισορροπηθούν διπλά που ήταν έτοιμα να φέρουν Ευρωπαϊκές κούπες με διπλά που έγιναν σε πρώτες φάσεις διοργανώσεων.


Και προσέξτε: Ο Παναθηναϊκός έχει κι άλλα μεγαλύτερα, πιο δύσκολα, σημαντικά και ιστορικά διπλά από τα παραπάνω των άλλων Ελληνικών ομάδων.

Για τα προημιτελικά του Uefa στο Πόρτο, για την πρώτη θέση στους ομίλους στο Μεάτσα, για την πρόκριση στους 16 του Europa League στην Ρώμη.

Ιστορικά και πολύ σημαντικά τα διπλά των άλλων, αλλά όχι να τα συγκρίνουμε και με τα δικά μας.

Σχόλια