Βόλει γυναικών: Με ελληνικό κορμό




Την περυσινή χρονιά οι γυναίκες έφτασαν στους τελικούς τόσο του Πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου αλλά δεν κατάφεραν να κατακτήσουν τους τίτλους κόντρα στον Ολυμπιακό. Φέτος η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή Γιώργο Ρούσση αποφάσισε να στηριχθεί σε ελληνικό κορμό χωρίς ξένες.


Την προηγούμενη φορά που η ομάδα αγωνίστηκε μόνο με Ελληνίδες παίκτριες όπου όμως οι περισσότερες ήταν άπειρες, ήταν την περίοδο 2012-2013 στο πρώτο της μισό όταν και κινδύνεψε με υποβιβασμό, και κατάφερε με τον ερχομό της  Ξανθής Μυλωνάς και της Χιμένα Πέρες απο την Αργεντινή να φτάσει στην πέμπτη θέση

Σε αυτή την προσπάθεια επανήρθε στον σύλλογο ύστερα απο πέντε χρόνια η πασαδόρος Νικολέτα Κουτουξίδου που τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στην Νάντ, ενώ αποκτήθηκε και η διαγώνια Μαρία Νομικού που τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Ιταλία σε Νοβάρα και Μόντσα αντίστοιχα.

Απο τον ελληνικό χώρο αποκτήθηκαν η διαγώνια Λήδα Καστάνου απο τον Ηρακλή Κηφισιάς, η κεντρική Γεωργία Αργυρού απο τον ΖΑΟΝ, η ακραία/λίμπερο Μαριώτα Αγγελοπούλου, η κεντρική Ελένη Κωνσταντινίδου απο το Ανατόλια, επεκτάθηκε το συμβόλαιο της Χαράς Παπαδοπούλου για δύο ακόμα χρόνια, ενώ Πένυ Ρόγκα και Ουρανία Γκούζου ανανέωσαν την συνεργασία τους για δύο και για ένα χρόνο αντίστοιχα.

Αντίθετα παρελθόν αποτέλεσαν οι Σοριάνα Πατσέκο, Αντριάννα Βίλκου, Εύη Χρήστου, Ναταλία Μεταξά, Άντζελα Βαμβακούση και Τζόρτζια Τσατσούρη.

Το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Αστέρας Αγίου Δημητρίου

2η αγωνιστική
ΟΠ Ρεθύμνου-Παναθηναϊκός

3η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Αίας Εύοσμου

4η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Πανναξιακός

5η αγωνιστική
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

6η αγωνιστική
Φιλαθλητικός Λάρισας-Παναθηναϊκός

7η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Άρης

8η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

9η αγωνιστική
ΑΟ Θύρας-Παναθηναϊκός

10η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Ηλιούπολη

11η αγωνιστική
Μαρκόπουλο-Παναθηναϊκός


Σχόλια