Ζητά λογική ο Αλαφούζος. Μάλλον καταντήσαμε παράλογοι...


Με μια σειρά από τοποθετήσεις στο twitter, o Γ.Αλαφούζος δήλωσε πως πιστεύει σε όλη την ομάδα (μαζί με προπονητή και τεχνικούς διευθυντές), τόνισε πως δεν πρέπει να διαλυθεί η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία 3 χρόνια και ζήτησε από τον κόσμο συγνώμη, εμπιστοσύνη και πίστη για την συνέχεια. Με άλλα λόγια ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε έκκληση στην λογική ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Προσωπικά τοποθετώ τον εαυτό μου στους
παράλογους μιας και στα δικά μου μάτια η λογική δεν υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα φέτος. Αν περνάγαμε την Καμπάλα θα εθελοτυφλούσαμε και θα περιμέναμε την Ευρώπη χωρίς να ...παίρνουμε μάτι τις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες που θα αγωνιστούν (νόμιμα ή μη) στις διοργανώσεις της Uefa. Όμως η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή ξεφτίλα δεν μας επιτρέπει να αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλάκι.

Είμαστε στα μέσα Σεπτέμβρη και ο Αλαφούζος ζητάει συγνώμη. Να μας πει όμως γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο πριν καν ξεκινήσει η σεζόν.

Να μας πει για ποιο λόγο ακόμη να δούμε στο γήπεδο τον Εσιέν, τον παίκτη που θα ανέβαζε επίπεδο την ομάδα. Δεν ξέρανε ότι είχε πρόβλημα; Στα μέσα της προετοιμασίες καταλάβανε ότι πρέπει να μπει χειρουργείο και να χάσει τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν; Για την υπέρβαση στα προκριματικά του Champions League τον πήραμε και τελικά ούτε στο Europa δεν θα είμαστε.

Να μας πει τι αδυναμίες αντιλήφθηκαν πως υπάρχουν πέρυσι στην ομάδα και τι κινήσεις κάνανε για να τις καλύψουν. Γιατί ο περισσότερος κόσμος έβλεπε πως πονάμε στην άμυνα και πως δεν μπορούμε να ανέβουμε επίπεδο έχοντας παίκτες στυλ Μπούρμπου και Τριανταφυλλόπουλου και παρόλα αυτά πάλι αυτούς είχαμε για βασικούς στα πρώτα ματς.

Να μας πει ποιος κάνει το scouting στην ομάδα και με ποια κριτήρια θεωρείται επιτυχημένος, όταν φέρνουμε έναν Βέμερ που αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται, έναν Τελάντερ (ή Θελάντερ) που δεν έχει χρησημοποιηθεί λεπτό, έναν Σάντσεθ που τον χρυσοπληρώνουμε και στο πρώτο επίσημο ματς που παίζονται όλα δεν μπορεί να ελέγξει τα νευράκια του και κρεμάει όλη την ομάδα.

Να μας πει γιατί οι ποδοσφαιριστές ακόμη δεν έχουν τιμωρηθεί. Μια πρακτική που εφαρμόζεται παντού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αλλά στον Παναθηναϊκό καινοτομούμε και εδώ. Κρέμασε ο Σάνντσεθ με την Μπριζ όλη την ομάδα και σα να μην έγινε τίποτα. Όλη η ομάδα περπατάει και χάνει από ομάδες πολύ κατώτερες και πέρα βρέχει η διοίκηση.

Να μας πει ποιος έχει ρόλο να συμμαζέψει τα αποδυτήρια που φαίνονται σαν κακή σχολική εκδρομή. Βγαίνει ο Στιλ και κρεμάει τον Αναστασίου, βγαίνει ο Αναστασίου και κρεμάει την ομάδα, βγαίνει ο Πράνιτς και κρεμάει συμπαίκτες του και πάει λέγοντας.

Να μας πει για ποια διαφθορά μιλάει όταν πλέον γινόμαστε και εμείς μέρος της συμμετέχοντας κανονικά στις διοργανώσεις της.


Ήμουν υπέρμαχος της προσπάθειας Αλαφούζου (αν και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η Aμερικάνικη Axiom Capital εκδιώχθηκε από τους δικηγόρους του Τζίγγερ ενώ παρουσίασε την ίδια πρόταση λαϊκής βάσης) αλλά δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός όχι μόνο να μην κάνει βήματα προόδου, αλλά πλέον να πηγαίνει και πίσω με γοργούς ρυθμούς.

Ζητάω συγνώμη που δεν μπορώ να αντιμετωπίσω ψύχραιμα την κατάσταση. Σίγουρα μέσα στην ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι οι οποιίοι να είναι έτσι ώστε να μην υπάρξει διάλυση αλλά εγώ δεν μπορώ να αποδεχθώ την επίκληση λογικής που ζητάει ο Αλαφούζος.

Βρισκόμαστε στον πάτο της Ευρωπαϊκής βαθμολογίας και πλέον θα έχουμε πολύ δύσκολες κληρώσεις. Μόνο αν πάρουμε το πρωτάθλημα και παίξουμε Champions League θα μας δοθεί η δυνατότητα να ανέβουμε και να πέσουν λεφτά στην ομάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ο στόχος είναι το πρωτάθλημα. Αλλά ποιο πρωτάθλημα όταν την ίδια στιγμή μιλάει ο ίδιος για διαφθορά και στημένη τράπουλα; Δηλαδή υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση, συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της, λέμε πως θα το διεκδικήσουμε ξέροντας πως κάθε επόμενη αγωνιστική θα μας κάνουν ένα "χειρουργείο".

Τι λογική είναι αυτή; Του παράλογου...


ΥΓ: Τον Τζίγγερ κάποτε τον κατηγορούσαμε με το σκεπτικό πως ακόμη και όταν φαινόταν πως είχε "ζεσταθεί" με τον Παναθηναϊκό -καλοκαίρι 2005- χρησημοποιούσε την ομάδα σαν πείραμα -σαν αυτοκινητάκι- προσπαθώντας να εφαρμόσει θεωρίες που κατέβαζε στο μυαλό και δεν είχαν καμία λειτουργεία στο ποδόσφαιρο. Θεωρίες που καταλάβαινε μόνο ο ίδιος και η αυλή του, αποξενωμένος από τον κόσμο του Συλλόγου. Ο Αλαφούζος δεν είναι. Είμαστε όμως όλοι σίγουροι πως καταλαβαίνουμε τι κάνει;

Σχόλια