Σίλντεφελντ: «Μου φέρθηκαν αντιεπαγγελματικά»


Δεν του έδιναν περισσότερα από αυτά που ήδη έπαιρνε, τον θεωρούσαν δεδομένο και του φέρθηκαν αντιεπαγγελματικά. Αυτή είναι η άποψη του "Σίφο" σχετικά με την αποχώρηση του από την ομάδα.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε:


- Γιατί έφυγες από τον Παναθηναϊκό;

«Νομίζω ότι δεν με ήθελαν τόσο πολύ».

- Ποιος; Ο προπονητής ή καποιος άλλος;

«Δεν ξέρω. Μάλλον ο πρόεδρος. Αν με ήθελαν, θα μπορούσαν να με κρατήσουν! Δεν ζήτησα... θαύματα! Ζήτησα αυτό ακριβώς που έπρεπε για να μείνω στον Παναθηναϊκό. Δεν ήθελαν να μετακινηθούν καθόλου. Στην περίπτωσή μου κινήθηκαν αρκετά αντιεπαγγελματικά».

- Μίλησες εσύ μαζί τους ή ο μανατζέρ σου; 

«Μίλησαν με τον μάνατζέρ μου. Αλλά η προσφορά που μου έκαναν ήταν πολύ χαμηλή. Κι επειδή συζητήσαμε για συνεργασία τριών ετών, η προσφορά ήταν πολύ μακριά από αυτό που περίμενα, που επαναλαμβάνω δεν ήταν κάτι εξωπραγματικό. Κάθε άλλο».

- Τι ήταν αυτό που σου χάλασε τη διάθεση σχετικά με την προσφορά που σου έκαναν;

«Θα στο θέσω έτσι. Ας πούμε ότι στο διάστημα που έπαιζα στον Παναθηναϊκό αμειβόμουν με 10 ευρώ. Η προσφορά που μου έκαναν ήταν πολύ μικρότερη ακόμα και από το συμβόλαιο που είχα εκείνη τη στιγμή. Και τους απάντησα. "Συγγνώμη, τι είναι αυτό; Είναι λιγότερα χρήματα ακόμα κι από αυτά που παίρνω τώρα. Μετά από αρκετούς μήνες, επέστρεψαν και μου έκαναν μία πρόταση με το ίδιο ποσό που έπαιρνα εκείνη τη χρονιά. Τους απάντησα: "Πολύ ωραία... Τώρα είμαστε στο σημείο μηδέν. Τώρα μπορούμε να διαπραγματευτούμε. Ήταν η τελευταία πρόταση του Παναθηναϊκού. Δεν το συζήτησαν καν. Και αυτή η στάση δεν ήταν μόνο σε εμένα, αλλά σε πολλούς άλλους παίκτες».

- Ποια ήταν η επόμενη κίνησή σου;

«Κοίτα, νομίζω ότι δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα φύγω. Δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα έρθει μία πολύ καλή προσφορά για εμένα. Τους ενημέρωσα πολύ νωρίς για την πρόταση που είχα και όταν τελικά κατάλαβαν ότι το εννοούσα, προσπάθησαν να ανέβουν λίγο πιο πάνω. Τότε ήταν που τους είπα. "Συγγνώμη παιδιά. Τώρα είναι αργά!"».

Στεναχωρήθηκες που έφυγες;

«(Γελάει). Φυσικά και στεναχωρήθηκα. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος εδώ στο Ζάγκρεμπ. Είναι τα παιδιά μου εδώ, βρίσκομαι κοντά τους, για αυτά γύρισα. Κι επίσης η ομάδα μου, η Ντιναμό, παίζει στο Champions League. Πέρασα απίστευτα στην Αθήνα».

Προσπάθησα να του απευθύνω την επόμενη ερώτηση, αλλά με διέκοψε.

«Ξέρεις τι; Μάλλον ήταν δικό μου το λάθος του χειρισμού, διότι τους έδωσα να καταλάβουν ότι ήθελα πολύ να μείνω. Και θεώρησαν ότι είμαι δεδομένος για αυτούς. Οτι θα έμενα στον Παναθηναϊκό, ό,τι κι αν γινόταν. ΟK. Επιλογή τους! Δεν ξέρω πόσα χρήματα έδωσαν για να πάρουν αυτό το παιδί που ήρθε, αυτό που ξέρω είναι ότι έπρεπε να μου κάνουν μία καλύτερη προσφορά για να με κρατήσουν».

- Πότε αποφάσισες ότι φεύγεις;

«Όταν κατάλαβα ότι δεν έχουν καμία διάθεση να με κρατήσουν με βάση τις απαιτήσεις μου. Ήξεραν τα πάντα για εμένα και τις προσφορές που είχα. Υπέγραψα στην Ντιναμό ένα μήνα πριν τελειώσει η σεζόν. Και το ήξεραν φυσικά. Οι συζητήσεις μας είχαν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο».


Πηγή: Sdna

Σχόλια