Σ.Τζόρτζεβιτς: «Είμαι έτοιμος να ανοίξω έναν νέο θριαμβευτικό κύκλο για τον Παναθηναϊκό»


«Η πρόκληση που μου προσφέρει ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο το τεράστιο όνομα και η σπουδαία ιστορία του. Είναι οι κύκλοι, που κλείνουν και ανοίγουν, όπως ισχύει σε κάθε ομάδα. Η πρόκλησή μου είναι να ανοίξω, όσο γίνεται πιο σύντομα, ακόμα έναν θριαμβευτικό κύκλο για τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωλίγκα.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο
Παναθηναϊκός τα έχει πάει άσχημα τα τελευταία χρόνια, αλλά αν υπάρχουν κάποιοι που το πιστεύουν, δουλειά μου είναι να διακόψω αυτή η σκέψη και να ξαναμπεί το συντομότερο αυτό το τρένο στις ράγες. Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι εύκολα και ο Παναθηναϊκός, το μπάσκετ, δε θα μπορούσαν να είναι η εξαίρεση. Τα μπάτζετ έχουν μειωθεί και είναι δεδομένο ότι τα μπάτζετ πάντα βοηθούν να κάνεις τις καλύτερες επιλογές.

Πιστεύω όμως ότι κινηθήκαμε πολύ σωστά κι έξυπνα στις μεταγραφές που κάναμε, έχουμε μία γερή βάση νέων παιδιών, για τα οποία προετοιμάζουμε ένα πολύ πολύ σκληρό πρόγραμμα δουλειά και προπόνησης για να μεγαλώσουν και να ωριμάσουν ώστε να είναι έτοιμοι να μας βοηθήσουν.

Ξέρω καλά οτι η Ακαδημία του Παναθηναϊκού δημιουργήθηκε, με τον Φράνκι να είναι επικεφαλής και τόσους πολλούς και καλούς πρώην παίκτες ως προπονητές κι αυτό αποτελεί ένα πολύ βασικό μέρος της συμφωνίας που έκανα με την ομάδα. Αυτός είναι και ο στόχος μου για να βάλω τη σφραγίδα με το έργο μου σε αυτό που ξεκινάμε. Για αυτό και θα είναι μαζί μας δύο πολύ έμπειροι προπονητές, όπως κι ένας πολύ σπουδαίος βετεράνος παίκτης, που θα αναλάβουν το έργο να βελτιώσουν τα νέα παιδιά και να τα μετατρέψουν σε σπουδαίο αγωνιστικό κεφάλαιο για την ομάδα.

Το μπάτζετ μειώνεται κι έτσι η δημιουργία μίας Ακαδημίας ήταν μία εξαιρετική ιδέα που είχε ο πρόεδρος Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Οταν δημιουργείς τους παίκτες στο ίδιο το σπίτι σου, κοστίζει πολύ λιγότερο απ'το να τους αγοράσεις.»


Aπό την συνέντευξη του στον Θ.Ασπρούλια για το sdna

Σχόλια