Ποδαρικό με τον Μπεργκ


Mε γκολ των Καρέλη (51') και Μπεργκ (84') ο Παναθηναϊκός πέρασε αλώβητος από την έδρα του Παναιτωλικού, κάνοντας την ανατροπή από το 1-0 (42') με μια βελτιωμένη εμφάνιση, δεν πλήρωσε την επιθετική δυστοκία του, ξεκίνησε με τρίποντο το πρωτάθλημα και έφτιαξε ψυχολογία για τον επαναληπτικό με την Καμπάλα.


Τι μου άρεσε: 

1.Οι γρήγοροι συνδιασμοί από το κέντρο και μπροστά.

2.Η ευκολία που πατούσε την αντίπαλη περιοχή η ομάδα.

3.Η ηρεμία του Ταυλαρίδη στο παιχνίδι του στο δεύτερο ημίχρονο.

4.Ο Σάνυσεθ. Ό,τι πρόλαβα να δω.

5.Ο Νίνης. Μέχρι να τα φτύσει σταδιακά στο δεύτερο ημίχρονο.

6.Ο Στιλ. Κράτησε τον Παναθηναϊκό όταν πήγε να γίνει το 2-0 και μετά το 2-2. Μακάρι να είχαμε άλλους 5 τέτοιους στην ομάδα. Λίρα εκατό.


Τι δεν μου άρεσε: 

1.Ο Καρέλης. Δε γίνεται να χρειάζεται 5 κλασικές ευκαιρίες για να κάνει ένα γκολ. Πόσο μάλλον απέναντι σε μια άμυνα που δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο.

2.Η αντίδραση των παικτών μας στην απόκρουση του πέναλτι που κοιτούσαν τον επιθετικό του Παναιτωλικού να τους παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει. Απαράδεκτη αγωνιστική συμπεριφορά.

3.Ο Μπούρμπος σε μια φάση στο 1-1. Είχε πατήσει περιοχή, είχε να δώσει πάσα για σουτ και προτίμησε να κάνει την παραπάνω ντρίπλα. Είσαι παίκτης του 5. Δεν είναι ανάγκη να μας δείξεις ότι μπορείς και το 8 όταν η ομάδα κυνηγάει το παιχνίδι.

4.Η επιθετική άμυνα που παίζουμε. Θα φάμε πολύ κιτρίνισμα αν δεν παίζουν λίγο πιο έξυπνα. Σήμερα στα μισά του πρώτου ημιχρόνου είχαμε τα 2 κεντρικά μας μπακ με κίτρινη. Δεν θέλουν και πολύ για να μας πετσοκόβουν.


Τι δεν κατάλαβα:

Γιατί ο Αναστασίου δεν έκανε αλλαγή έναν εκ των Ταυλαρίδη-Κουτρουμπή στο ημίχρονο. Είχαν κίτρινη, μάρκαραν με τα μάτια και στην ουσία είχαν αχρηστευτεί και έπαιζαν μόνο όταν είχαν βοήθειες από τους μπροστά. Εν τέλει δεν είχαμε πρόβλημα, όμως δεν το κατάλαβα.


Το εν κατακλείδι:

Η ομάδα έκανε μια ανατροπή, ανέβασε στροφές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, έβγαλε μια δύσκολη έδρα και τώρα κέρδισε ψυχολογία και ηρεμία. Βέβαια πρέπει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα στην επίθεση γιατί δεν γίνεται να βγάζουμε τόσες τελικές και να μην μπορούμε να κάνουμε γκολ.


Επειδή επανάληψη μητήρ πάσης μαθήσεως:

Ο Στιλ λίρα εκατό. Ο καλύτερος από μετά από Νικοπολίδη εποχή.

Σχόλια