Ίδια κλήρωση, ίδια χώρα, διαφορετικές συνθήκες;


Η σημερινή κλήρωση σε πολλούς θύμισε την περυσινή όταν στον δρόμο μας βρέθηκε η Σταντάρ Λιέγης και ήταν θεωρητικά η πιο βατή που θα μπορούσαμε να έχουμε. Εκτός από τα προφανή ότι είναι Βέλγικη ομάδα, η ομάδα της Λιέγης είχε κι άλλο ένα κοινό με την Μπριζ. Από τα μεταξύ μας ματς δεν είχαμε όμορφες αναμνήσεις. Και δυστυχώς προστέθηκαν κι άλλες πέρυσι το καλοκαίρι με τον αποκλεισμό μέσα στην Λεωφόρο.

Παραμερίζοντας όμως τις ομοιότητες μεταξύ των κληρώσεων, χωρών και προγνωστικών έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή η σειρά αγώνων θα διεξαχθεί υπό διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με την αντίστοιχη πέρυσι.

Στα μάτια μου ο Παναθηναϊκός φέτος ξεκινάει από διαφορετική αφετηρία και με στοιχεία που μπορούν να του δώσουν πλεονέκτημα στην μάχη της πρόκρισης.

1. Φέτος η ομάδα έχει
Ευρωπαϊκές εμπειρίες και την έχει πάθει, οπότε έχουμε την απαίτηση να έχει μάθει. Δεν υπάρχει το άλλοθι πως πάμε στα τυφλά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και σε τι επίπεδο βρισκόμαστε. Είδαμε πέρυσι πως είναι να χάνεις όντας φάντασμα ή καλύτερος από τον αντίπαλο. Είδαμε πως είναι να χάνεις μια πρόκριση στην έδρα λόγω ενός μπλακ άουτ τετάρτου. Οπότε φέτος λογικά πρέπει να είμαστε πιο υποψιασμένοι.

2. Φέτος η ομάδα ξεκινάει την σεζόν με τερματοφύλακα. Πέρυσι τέτοια εποχή πουλάγαμε τον Καπίνο και παίζαμε με τον Κοτσόλη που ξέραμε εξαρχής πως δεν προορίζεται για βασικός. Τώρα έχουμε το καλύτερο τέρμα των τελευταίων ετών και η άμυνα έχει μια βάση.

3. Φέτος υπάρχουν αμυντικοί. Πέρυσι γινόντουσαν πειράματα μιας και ο μεταγραφικός σχεδιασμός είχε αποτύχει και ο Αναστασίου μετακινούσε παίκτες ώστε να συμπληρώσει την λιγότερο χειρότερη αμυντική τετράδα. Τώρα έχουμε αμυντικούς με ξεκάθαρες θέσεις και με μεγάλο συν ότι μέσα σε αυτούς είναι ο Ταυλαρίδης που συνδυάζει εμπειρία και ψυχή.

4. Φέτος το εντός είναι πρώτο. Πέρυσι είχαμε πάρει στο Βέλγιο το θετικό αποτέλεσμα όμως δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε την πίεση της σχεδόν σίγουρης πρόκρισης στην έδρα μας. Τώρα η σειρά είναι αντίστροφα και ελπίζω η πίεση να πάει στους Βέλγους.

5. Φέτος υπάρχουν περισσότερες και πιο δοκιμασμένες επιλογές σε όλες τις γραμμές. Οι προσθήκες γίνανε με ορθολογικό τρόπο και γεμίσαμε σε κάθε γραμμή. Πέρυσι δεν ίσχυε κάτι τέτοιο.

Σχόλια