Γεωργέας: "Mαρινάκης και Αρβανιτίδης έστησαν το ματς! Ανοίξτε τα τηλέφωνα μου να δείτε τι έλεγα μετά το ματς"


Ο Ν.Γεωργέας εμπλέκει άμεσα στο στημένο Ολυμπιακός-Βέροια και την δεύτερη ομάδα του Πειραιά με την σημερινή του κατάθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου τονίζει πως οι πρόεδροι του Ολυμπιακού και της Βέροιας έστησαν το ματς ώστε να λήξει 3-0.

Με άλλα λόγια εμπλέκει τον Ολυμπιακό σε στημένα ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης...

Αναλυτικά τι κατέθεσε:


«Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Εγώ δεν κατήγγειλα τίποτα. Ο ανακριτής με φώναξε και μου είπε πως γνωρίζει ότι στο συγκεκριμένο ματς έγινε αυτό και αυτό και πως έχει αναφερθεί το όνομά μου σε κατάθεση. Μου ζήτησε να του πω ακριβώς τι έγινε και του είπα. Εγώ από μόνος μου μπορεί να μην το έλεγα και ποτέ για να μην κάνω κακό στην ομάδα. Φοβήθηκα και χίλια δυο πράγματα. Είχα και την οικογένειά μου στη Βέροια».

Ο Νίκος Γεωργέας περιέγραψε όλα όσα φέρεται να έζησε στο εν λόγω ματς,

«Στα αποδυτήρια ήταν ο προπονητής και μας έδινε οδηγίες. Μετά μπήκε ο Λαναρής και λέει θέλω να σας πω κάτι. Πρέπει να έρθει 3-0 το ματς. Σίγουρα το άκουσαν και οι 11. Όποιος δεν θέλει –λέει- μπορεί να βγει αλλαγή. Εγώ ζήτησα αλλαγή από τον Καλαϊτζίδη. Του είπα “σε αυτό το ματς δεν παίζω. Αν δεν με βγάλεις θα φάω κόκκινη”.

Και ο Καφές ήθελε να βγει αλλαγή. Εκεί ήταν το μασάζ, δεν είναι σε άλλο δωματιάκι. Δεν παίρνω όρκο για το αν είχε τραυματιστεί. Εγώ πιστεύω ότι δεν είχε τραυματιστεί».

Στο σημείο εκείνο προκλήθηκε ένταση με τον πρώην μεγαλομέτοχο της Βέροιας, Γιώργο Αρβανιτίδη που απευθύνθηκε στον Γεωργέα και του είπε: «Δεν ντρέπεσαι καθόλου; Ό,τι θέλεις θυμάσαι»!

Ο Νίκος Γεωργέας πρόσθεσε:

«Καθυστερήσαμε να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο 3-4 λεπτά. Ο Ολυμπιακός είχε ήδη βγει. Οι παίκτες που έπαιζαν, ήξεραν, πιστεύω ήξεραν και τα παιδιά που μπήκαν αλλαγή, αλλά δεν παίρνω όρκο. Η βασική εντεκάδα ήταν μπροστά στην ομιλία.

Δεν έχει σημασία πώς ήρθε το αποτέλεσμα και αν μπήκε το γκολ στο 91’. Σημασία έχει ότι ήρθε το αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο χαλαρώσανε οι παίκτες. Η γνώμη μου είναι ότι δεν υπήρχε κανένα πέναλτι. Πιστεύω δεν ήθελε να διώξει τη μπάλα ο αμυντικός στο άλλο γκολ. Στον πάγκο γελάγαμε.

Στα αποδυτήρια ρώτησαν και οι ξένοι παίκτες και τους εξήγησαν. Και τους είπαν όποιος δεν θέλει να βγει αλλαγή.

Δεν ξέρω γιατί άλλαξε τον Καφέ στο 67’. Ίσως να παίζει θέατρο ότι τραυματίστηκε όταν γίνεται αλλαγή, για να μην καρφωθεί στον κόσμο.

Είναι ψέματα αυτό που λέει ο Τυφλίδης ότι πόναγα στο γόνατό μου. Και ψέματα λένε όλοι όσοι έχουν καταθέσει ότι είχα τραυματιστεί. Στον πάγκο το συζήτησα με όλους το θέμα. Πρώτη φορά μου τύχαινε».

Στη συνέχεια ο Νίκος Γεωργέας ρωτήθηκε από την Επιτροπή με ποιους παίκτες του Ολυμπιακού μίλησε και κατάλαβε ότι το γνώριζαν και ποιοι πιστεύει ότι έστησαν το ματς.

Ο πρώην παίκτης της Βέροιας απάντησε:

«Πρέπει να πω ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν; Δεν θυμάμαι ποιοι ήταν. Ας ανοίξουν τα τηλέφωνά μου. Μίλησα μετά με φίλους μου και τους το είπα. Ένας μου έκανε και πλάκα. Μου είπε “γιατί δεν το έλεγες να το παίξω;”.

Εγώ πιστεύω ότι το κανόνισαν και οι δύο ομάδες το ματς. Και πιστεύω ότι το κανόνισαν οι πρόεδροι».

Ο Νίκος Γεωργέας ρωτήθηκε, εξάλλου, για την κατάθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη στον ανακριτή:

«Δεν το είχα συζητήσει το θέμα με τον Μελισσανίδη. Με κάλεσε ο ανακριτής και μου είπε ότι αναφέρθηκε σε μένα ο Καλαϊτζίδης. Μετά την κατάθεσή μου μίλησα μόνο με τον δικηγόρο της ομάδας. Ποτέ με τον Μελισσανίδη. Ούτε μου είπε ο ανακριτής ότι έχει καταθέσει ο Μελισσανίδης. Δεν το ήξερα.

Ο ανακριτής μου είπε “να σας διαβάσω τι έχει πει ο Καλαϊτζίδης”. Και του είπα “δεν χρειάζεται να μου διαβάσετε τίποτα. Θα σας πω εγώ τι έγινε απ’ ευθείας”».

Σχόλια