Όταν 365 ημέρες δεν αρκούν για τη λήψη μίας απόφασης…


Ακριβώς ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη συζήτηση στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης του Παναθηναϊκού Α.Ο. του Προεδρικού Διατάγματος για τη Διπλή Ανάπλαση, δίχως ακόμη να έχει εκδοθεί απόφαση, γεγονός που θεωρείται τουλάχιστον «παράδοξο» από νομικούς κύκλους.

Πρόκειται για
παρατεινόμενη εκκρεμότητα σε μία εξαιρετικά κρίσιμη απόφαση ως προς την τιτάνια προσπάθεια του Συλλόγου να απεμπλακεί βήμα-βήμα από την υπόθεση της Διπλής Ανάπλασης.

Υπενθυμίζεται ότι στη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης, πέρυσι τον Ιούνιο, είχε ασκήσει παρέμβαση υπέρ του κύρους του Προεδρικού Διατάγματος (δηλαδή, αυτομάτως κατά του Παναθηναϊκού Α.Ο.) ο Δήμος Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγκριτοι νομικοί εκφράζουν απορίες για το μεγάλο χρονικό διάστημα, που έχει απαιτηθεί μέχρι στιγμής, για την έκδοση της απόφασης.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά την παραμικρή αμφισβήτηση της ακεραιότητας και του κύρους του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός της παρατηρούμενης κωλυσιεργίας…

Μία κωλυσιεργία, η οποία φαντάζει αδικαιολόγητη, όπως τονίζουν νομικοί κύκλοι με άριστη γνώση των ρυθμών απονομής Δικαιοσύνης σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι ως προς το χρονοδιάγραμμα της υπόθεσης: μόλις λίγες ώρες μετά την εκδίκαση στις 4 Ιουνίου 2014 το Παναθηναϊκό Κίνημα, σε ενημερωτικό κείμενο στη σελίδα του στο Facebook, σημείωνε βάσει πληροφοριών ότι «η απόφαση αναμένεται τον Σεπτέμβριο». Δηλαδή, μέσα στο εύλογο διάστημα των τριών μηνών.

Η ίδια πληροφόρηση/ αίσθηση περί του χρόνου έκδοσης της απόφασης πήγαζε και από τα ρεπορτάζ -πολιτικών και αθλητικών- εφημερίδων, τα οποία δημοσιεύτηκαν τις επόμενες ημέρες.

Ο Σεπτέμβριος παρήλθε χωρίς να σημειωθεί κάποια εξέλιξη, αλλά στις αρχές Οκτωβρίου υπήρξε άτυπη ενημέρωση (η οποία επίσης δημοσιεύτηκε σε μεγάλο μέρος του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου/ βλ. φύλλα 7ης και 8ης Οκτωβρίου 2014) πως η κρίσιμη απόφαση θα εκδοθεί μέσα στον Νοέμβριο.

Έκτοτε, και ενώ οι μήνες έρχονται και παρέρχονται, τηρείται σιγήν ιχθύος. Σε αντίθεση, αποφάσεις για πρόσφατες υποθέσεις άλλων σωματείων εκδόθηκαν σε πολύ σύντομο χρόνο…

Συνοψίζοντας: η αίτηση ακύρωσης εκδικάστηκε στις 4 Ιουνίου 2014*, η απόφαση προαναγγέλθηκε για τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, έπειτα μετατέθηκε για τον Νοέμβριο και πλέον βρισκόμαστε στις αρχές Ιουνίου του 2015 χωρίς να υπάρχουν νεότερα.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα η διαρκής αναβλητικότητα θα τερματιστεί, ειδικά από τη στιγμή κατά την οποία η υπόθεση άπτεται ευρύτερου αθλητικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

*Αξίζει να τονιστεί ότι αρχικά η υπόθεση είχε οριστεί να συζητηθεί στις 2 Απριλίου 2014, όμως πήρε αναβολή για τον Ιούνιο. Παρέμβαση/ αίτημα για την αναβολή είχε υποβάλλει ο δήμος Αθηναίων. 


http://www.paoabroad.com/index.php/articles-k2/item/716-otan-365-hmeres-den-arkoun-gia-th-lipsi-mias-apofasis

Σχόλια