Oι 8 εκλεκτοί του Ρότσα το 2008


Η ανακοίνωση της μετάθεσης από τον Χουάν Ραμόν Ρότσα από την ακαδημία στο τμήμα σκάουτινγκ, με τομέα ευθύνης την παρακολούθηση της αγοράς της Λατινικής Αμερικής, προκάλεσε χαρά και ικανοποίηση στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Άλλωστε, διατηρούν ξεχωριστή σχέση με τους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές και αναμένουν από τον "Ινδιάνο" να προτείνει τους διαδόχους του Έκι Γκονζάλες, του Χουάν Μπορέλι και του Χουάν Ραμόν Βερόν.

Αυτή η δουλειά δεν είναι
άγνωστη για τον Ρότσα, ο οποίος είχε αναλάβει τον ίδιο ρόλο την άνοιξη του 2008, λίγο πριν την έλευση της πολυμετοχικότητας στην ΠΑΕ.

Ο Αργεντινός ταξίδεψε για πολλούς μήνες στην πατρίδα του, παρακολούθησε πολλούς ποδοσφαιριστές και κατέθεσε διάφορες προτάσεις στον τότε διευθυντή ποδοσφαίρου, Κώστα Αντωνίου.

Η σημαντικότερη λίστα που είχε σχηματίσει, περιλάμβανε 8 Αργεντινούς ποδοσφαιριστές, τους οποίους είχε χαρακτηρίσει ως εξαιρετικές περιπτώσεις και θεωρούσε ότι θα ανέβαζαν τον ποιοτικό δείκτη της ομάδας.

Οι παρακάτω είχαν προταθεί από τον Ρότσα και δεν προτιμήθηκαν από τον Αντωνίου, για τους δικούς του λόγους.

Ιγνάσιο Πιάτι

Γεννημένος στις 4 Φεβρουαρίου του 1985, ο Ιγνάσιο Πιάττι αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ και το 2008 άνηκε στη Χιμνάσια Λα Πλάτα. Δεν αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό και τον Ιούνιο του 2009 παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Ουνιόν Σαν Φελίπε της Χιλής. Στην Ευρώπη ήρθε τον Αύγουστο του 2010 για λογαριασμό του Λέτσε, αλλά δεν έπιασε ποτέ και πλέον βγάζει το ψωμί του στο MLS με τη φανέλα των Μόντρεαλ Ίμπακτ.

Ερνάν Πεγεράνο

Γεννημένος στις 4 Ιουνίου του 1984, ο Ερνάν Πεγεράνο αγωνίζεται ως στόπερ και το 2008 άνηκε στη Βελέζ Σάρσφιλντ. Απασχόλησε σοβαρά τον Παναθηναϊκό για πολλές ημέρες, αλλά στις αρχές Ιουλίου του 2008, προτίμησε την πρόκληση της Πριμέρα μέσω της Αλμερία. Καθιερώθηκε στην ενδεκάδα συμπληρώνοντας 95 συμμετοχές με 2 γκολ, αλλά δεν έκανε το βήμα παραπάνω και πλέον, έχει επιστρέψει στη Βελέζ.

Ματίας Αμπελάιρας

Γεννημένος στις 18 Ιουνίου του 1985, ο Ματίας Αμπελάιρας αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ και χρησιμοποιεί το αριστερό πόδι, ενώ, το 2008 άνηκε στη Ρίβερ Πλέιτ, στην οποία έμεινε έως το 2011. Το μοναδικό πέρασμα του στην Ευρώπη έγινε το χειμώνα του 2014 στη Βασλούι, αλλά ήταν ανεπιτυχές. Πλέον, έχει επιστρέψει στην Αργεντινή και φορά τη φανέλα της Μπάνφιλντ.

Νταμιάν Εσκουντέρο

Γεννημένος στις 20 Απριλίου του 1987, ο Νταμιέν Εσκουντέρο αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος και ως περιφερειακός επιθετικός, έχει καλό πόδι το αριστερό και το 2008 άνηκε στη Βελέζ Σάρσφιλντ. Ο Παναθηναϊκός έψαξε την περίπτωση του, όμως, στις 1/7/2015 πήρε μεταγραφή στη Βιγιαρεάλ και αμέσως παραχωρήθηκε δανεικός στη Βαγιαδολίδ. Δεν στέριωσε στην Ευρώπη, πλέον, ανήκει στη Μπόκα Τζούνιορς και έχει παραχωρηθεί δανεικός στη Κλαμπ Βιτόρια, στη Β' κατηγορία της Βραζιλίας.

Γκάμπριελ Αούτσε

Γεννημένος στις 27 Νοεμβρίου του 1986, ο Γκάμπριελ Άουτσε παίζει ως περιφερειακός επιθετικός και το 2008 άνηκε στην Αρχεντίνος Τζούνιορς. Δεν απασχόλησε πολύ σοβαρά τον Παναθηναϊκό και τον Ιανουάριο του 2010 πήρε μεταγραφή στη Ρασίνγκ. Στην Ευρώπη ήρθε όλο το 2013, δεν πέτυχε και πλέον έχει μεταβεί στο Μεξικό, όπου φορά τη φανέλα της Τιχουάνα.

Βάλτερ Ασεβέδο

Γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου του 1986, ο Βάλτερ Ασεβέδο αγωνίζεται ως αριστερός χαφ και δευτερευόντως, ως μεσοεπιθετικός και το 2008, άνηκε στη Σαν Λορέντζο. Η περίπτωση του εξετάστηκε αλλά δεν προχώρησε και τον Ιανουάριο του 2009 ανακοινώθηκε από τη Μέταλιστ Χάρκοβο. Πηγαινοερχόταν δανεικός μεταξύ Ευρώπης και Αργεντινής, γύρισε στην πατρίδα του και τώρα παίζει στη Ντιφένσα.

Λαουτάρο Ακόστα

Γεννημένος στις 14 Μαρτίου του 1988, ο Λαουτάρο Ακόστα παίζει ως περιφερειακός επιθετικός και το 2008 άνηκε στη Λανούς. Άρεσε ως ποδοσφαιριστής, αλλά η εμπλοκή της Σεβίλλης δεν άφησε περιθώρια και την 1η Ιουλίου ολοκληρώθηκε η μετακίνηση του.  Δεν καθιερώθηκε ποτέ, δινόταν δανεικός συνεχώς και τον Ιούλιο του 2013 αποδεσμεύτηκε, οπότε και γύρισε στην αγαπημένη του Λανούς.

Χουάν Κάρλος Μπλένχιο

Ο γηραιότερος της λίστας και ο μοναδικός ο οποίος πέρασε από την Ελλάδα, φορώντας τη φανέλα του Ατρόμητου τη σεζόν 2009-2010. Γεννημένος στις 26 Ιουνίου του 1980, αγωνίζεται ως στόπερ και το 2008 άνηκε στην Τίγκρε. Μετά το δανεισμό του στον Ατρόμητο, επέστρεψε στην ίδια ομάδα, στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα χωρίς να έχει ξαναγίνει βασικός και αναντικατάστατος.


http://prasinanea.gr/football/article3451150.ece

Σχόλια