Σαν σήμερα έγινε ο μεγαλύτερος συμβιβασμός

"Όπως ήρθαν τα πράγματα, είτε έπρεπε να συμβιβαστώ είτε να αποχωρήσω. Δεν δέχομαι να κάνω συμβιβασμούς. "

Στις 29/5/2000 ο Γιώργος Βαρδινογιάννης σε συνέντευξη του στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, ανακοίνωνε στον κόσμο την αποχώρηση του από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και παρέδιδε την σκυτάλη του στον Τζίγγερ (και στον Παύλο Βαρδινογιάννη).

Εκείνη την μέρα ο Γ.Βαρδινογιάννης είχε
τονίσει πως δεν κάνει συμβιβασμούς στην ζωή του. Κι όμως εκείνη την στιγμή που το έλεγε, έκανε τον μεγαλύτερο συμβιβασμό στην σύγχρονη ιστορία του Συλλόγου.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη άφηνε έρμαιο το ποδοσφαιρικό τμήμα στις ορέξεις της παράγκας του Σ.Κόκκαλη και ξεκινούσε μια περίοδος πειραμάτων ενός ανθρώπου που δεν είχε ιδέα από ποδόσφαιρο και που αντί να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία η Ελληνικά ομάδα -που κατέκτησε το 2004 το Euro με την Εθνική- να διεκδικήσει ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο, κατάφερε να την διαλύσει για δικούς του λόγους και με τις πράξεις του να βοηθήσει στο χτίσιμο ακόμη πιο γερών θεμελίων της παράγκας.

Μέχρι εκείνη την μέρα πιστεύαμε πως ζούσαμε μαφιόζικες επιθέσεις κατά της ομάδας μας και ληστείες άνευ προηγουμένου. Τελικά δεν είχαμε δει τίποτα και η απάθεια -και ύστερα η εκδικητικότητα- της οικογένειας συντήρησαν και διόγκωσαν αυτές τις καταστάσεις μέχρι και σήμερα, 15 χρόνια μετά, με τον Παναθηναϊκό όμηρο μιας εγκληματικής οργάνωσης που πλέον απλώνεται σε όλο τον Ελληνικό αθλητισμό και θέλει τον Ολυμπιακό δυνάστη σε όλα τα αθλήματα.

Εκείνο το απόγευμα, ο κόσμος του Συλλόγου έπρεπε να καταλάβει πως η ιδιοκτησία της ΠΑΕ παρέδιδε τα όπλα και άφηνε την ομάδα να πορευτεί μόνη της. Εκείνο το απόγευμα ο κόσμος έπρεπε να ξέρει, να είναι έτοιμος για πολλές αλλαγές και για την περιβόητη προσπάθεια αλλοίωσης του DNA του και για μια χρόνια επίθεση από κυβερνήσεις, ΜΜΕ, ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σαν σήμερα η οικογένεια Βαρδινογιάννη έδινε τα κλειδιά στον Σ.Κόκκαλη -και μετέπειτα στον Β.Μαρινάκη- και το ελεύθερο να ξεφτιλίσει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο την μεγάλη μας αγάπη.


ΥΓ: Η οικογένεια Βαρδινογιάννη διατηρεί -και διατηρούσε- πολύ καλές σχέσεις με τους δύο αυτούς ανθρώπους που κατέστρεψαν το Ελληνικό ποδόσφαιρο και προσπάθησαν να μειώσουν τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του.

ΥΓ2: Στον Σύλλογο έπρεπε να έχουμε κάνει εντατικά μαθήματα τι σημαίνει η λέξη "καπετάνιος" και πότε πρέπει να την χρησιμοποιούμε. Ποτέ δεν είναι αργά...

Σχόλια