Λουντ: "Ήρθα για να πάρουμε το πρωτάθλημα"


Διαβάστε την πρώτη συνέντευξη του νέου μας μεταγραφικού αποκτήματος, Ρόμπιν Λουντ:


«Ανεβαίνω επίπεδο με τον Παναθηναϊκό»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε. Έμαθα ότι ενδιαφέρονταν για μένα περίπου δύο μήνες πριν. Ήρθα στην Ελλάδα, μιλήσαμε από κοντά και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήταν πολύ ευγενικοί μαζί μου. Επίσης γνώρισα τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος είναι καλός τόσο σαν προπονητής όσο και σαν χαρακτήρας. Είχαμε μία καλή συζήτηση μαζί. Γενικά ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος», αναφέρει ο Λουντ. Πριν πει το «ναι» στον Παναθηναϊκό είχε φροντίσει να ενημερωθεί για τα πάντα από τον πρώην Φινλανδό άσο των «πρασίνων», Γιόνας Κόλκα, ο οποίος τον παρότρυνε να πάρει την απόφαση και να μετακομίσει στην Ελλάδα. «Μίλησα με τον Γιόνας πριν πάρω τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Μου είπε τα καλύτερα, ότι είναι ένας φανταστικός σύλλογος και ότι η Αθήνα είναι μία εξαιρετική πόλη. Κατάλαβα αμέσως ότι ο Παναθηναϊκός ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για μένα να παίξω στο εξωτερικό και να ανέβω επίπεδο», επισημαίνει.

«Έρχομαι να πάρουμε τον τίτλο από τον Ολυμπιακό»

Φυσικά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει συνεχή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε συνδυασμό και με την πιθανότητα που έχει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν το καλύτερο κίνητρο για να μην σκεφτεί και πολύ πριν απαντήσει θετικά στην πρόταση της ελληνικής ομάδας. «Ναι, το κίνητρο του να αγωνιστώ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν πολύ σημαντικό στο να υπογράψω. Περιμένω με ανυπομονησία να αγωνιστώ στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό και να πραγματοποιήσουμε μια καλή πορεία», υπογράμμισε ο Λουντ.

Ο 22χρονος Φινλανδός ξέρει πολύ καλά τον Παναθηναϊκό και τη μεγάλη αντιπαλότητα που υπάρχει στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο Λουντ δεν έχασε την ευκαιρία να στείλει το δικό του μήνυμα ενόψει του νέου κεφαλαίου που ανοίγει στην καριέρα του: «Φυσικά και στόχος την επόμενη σεζόν είναι η κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα. Έρχομαι για να εκθρονίσουμε τον Ολυμπιακό από την κορυφή και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Γνωρίζω την τεράστια κόντρα που υπάρχει μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, τόσο μεταξύ των συλλόγων όσο και μεταξύ των οπαδών. Ανυπομονώ να παίξω πολύ σε αυτά τα παιχνίδια».

Ο Λουντ γνωρίζει πως ειδικά στα μεγάλα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος η ατμόσφαιρα γίνεται εκρηκτική, κι αυτό είναι κάτι που τον «φτιάχνει» αρκετά, σε αντίθεση με την… ειρηνική ατμόσφαιρα που επικρατεί στα γήπεδα της Βεϊκαουσλίγκα. «Γνωρίζω ότι η ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα είναι φανταστική. Είναι πολύ φανατική κι αυτό είναι κάτι που με ενθουσιάζει. Σίγουρα αφήνω την Ελσίνκι, έναν σύλλογο όπου οι οπαδοί με αγαπάνε πολύ, αλλά νομίζω πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου», τονίζει ο Φινλανδός μέσος, ενώ σε προσωπικό επίπεδο προσθέτει: «Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να παίζω όσο περισσότερο γίνεται και να προσπαθήσω να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό, βοηθώντας τον να πετύχει τους στόχους του. Είναι μεγάλο το κίνητρο και αυτό θα μου δώσει τη δυνατότητα να κερδίσω και τη θέση μου στην Εθνική ομάδα της Φινλανδίας».

«Είμαι ένας box-to-box μέσος»

Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ως έναν πολυσύνθετο μέσο, που του αρέσει να τρέχει από περιοχή σε περιοχή και να δοκιμάζει συχνά το δυνατό αριστερό πόδι που διαθέτει. Συνεπώς τι μπορούν να περιμένουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού από αυτόν; «Είμαι περισσότερο ένας μέσος box-to-box. Θεωρώ πως αυτός είναι ο κατάλληλος ορισμός για το παιχνίδι μου. Ωστόσο, μπορώ να παίξω με την ίδια ευκολία σε διάφορες θέσεις στο κέντρο και στα πλάγια. Δυνατό μου σημείο είναι το αριστερό μου πόδι. Μου αρέσει πολύ να το δοκιμάζω από απόσταση. Γενικά είμαι ένας μέσος που μου αρέσει περισσότερο η επιθετική από την ανασταλτική λειτουργία», αναφέρει ο Λουντ, ο οποίος θεωρεί ότι κέρδισε πολλά από τη συνύπαρξή του στην Ελσίνκι με τους Γιάρι Λιτμάνεν και Μίκαελ Φορσέλ: «Το γεγονός ότι έπαιξα μαζί με παίκτες όπως ο Λίτμανεν και ο Φορσέλ ήταν κάτι που με βοήθησε αρκετά. Πρόκειται για παίκτες με τεράστια εμπειρία και ήταν πολύ ευχάριστο για μένα να αγωνιστώ μαζί τους. Τους γνωρίζω πολύ καλά. Ειδικά με τον Φορσέλ, τον οποίο πάντα ήθελα να συναντήσω, γνωριζόμαστε αρκετά».

Το «πράσινο» μήνυμα στους φίλους του Παναθηναϊκού

Τέλος, το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «πρασίνων», Ρόμπιν Λουντ, στέλνει το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Έρχομαι να δώσω τον καλύτερο που μπορώ για τον Παναθηναϊκό και να βοηθήσω τον σύλλογο. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ελπίζω πάντα να είναι δίπλα μας και να μας υποστηρίζουν και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο».


http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/sunedeuxeis/arthro/38899/erhomai-na-ekthronisoume-ton-olubiako/

Σχόλια