Αλαφούζος: "Σκεφτόμαστε να μην κατέβουμε στο επόμενο πρωτάθλημα"

αν Παναθηναϊκός, αν δεν υπάρχουν σημάδια κάθαρσης, δεν ξέρουμε αν θα κατέβουμε στο πρωτάθλημα"
Διαβάστε την συνέντευξη του Γ.Αλαφούζου στον Metropolis Fm:

Σχετικά με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα: «Έχει επιλεκτικό τρόπο έρευνας για αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ευαίσθητος σε tweets και σχόλια, αδιάφορος για βία στα συμβούλια. Ένα από τα βασικά αιτήματα της Superleague είναι να παραπεμφθούν όλες οι υποθέσεις στην πειθαρχική επιτροπή, αλλά δεν έγιναν αποδεκτές».

Σχετικά με την επικύρωση της βαθμολογίας: «Ο ΠΑΟΚ έχει μία ησυχία οτι σε περίπτωση που δεν κατοχυρωνόταν η βαθμολογία και ο Ολυμπιακός έτρωγε τιμωρία, θα μπορούσε να βγει πρώτος ο Παναθηναϊκός χωρίς τα πλέι οφ και θα έπαιρνε τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι, ο ΠΑΟΚ αν επικυρωθεί η βαθμολογία και βγει πρώτος στα πλέι οφ, θα πάρεις αυτός το εισιτήριο σε περίπτωση τιμωρίας του Ολυμπιακού. Καταλαβαίνω την θέση του ΠΑΟΚ, δεν έχω πρόβλημα. Το μόνο με στεναχώρησε είναι οτι με τον τρόπο που τοποθετήθηκε ευνόησε το σύστημα. Θα μπορούσε να το κάνει διαφορετικά».

Σχετικά με το ενδεχόμενο δίωξης στον Ολυμπιακό: «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Οι πιθανότητες ο κύριος Πετρόπουλος ή η Superleague να ασκήσουν δίωξη στον Ολυμπιακό είναι ανύπαρκτες. Άρα δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Οι μαρτυρίες και αυτά που υπάρχουν στις καταθέσεις είναι συντριπτικές. Από τα πιο απλά... Γιατί να έχουν πακιστανικά και κινέζικα τηλέφωνα; Στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τον τύπο και όχι με την ουσία».

Σχετικά με το αν υπήρχε ο κίνδυνος να μην γίνουν τα playoffs: «Εμείς ζητήσαμε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία και να πάνε όλες οι υποθέσεις στην πειθαρχική επιτροπή. Αυτή η επιτροπή λειτουργεί γρήγορα και θα μπορούσε να τα κλείσει όλα. Αυτή η επιτροπή έχει μία σοβαρότητα. Απαρτίζεται από ανθρώπους με προσωπικότητα που σέβονται τον εαυτό τους».

Σχετικά με το αν με τη στάση που κράτησε ο Παναθηναϊκός κοίταξε να κατοχυρώσει τα συμφέροντά του: «Δεν έχω καμία αντιδικία με τον ΠΑΟΚ. Σέβομαι το δικαίωμα που έχει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του. Το παράπονό μου είναι ο τρόπος που το έκανε, με το οποίο ενίσχυσε το ποδοσφαιρικό κατεστημένο».

Σχετικά με την παρουσία του Παναθηναϊκού πέρυσι στο CAS απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Είμαστε ανταγωνιστές, αλλά προσπαθούμε να το κάνουμε με ίσους όρους. Δεν θα κάνουμε χάρη στον ΠΑΟΚ, ούτε ο ΠΑΟΚ σε εμάς. Για αυτό σας λέω οτι δεν έχω θέμα με τον ΠΑΟΚ. Δεν το θεωρώ σοβαρό θέμα αυτό που προέκυψε».

Σχετικά με το πώς μπορούν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ να κρατήσουν μία ενιαία στάση: «Νομίζω οτι η σταθερή μας σχέση είναι οτι θέλουμε να είμαστε σύμμαχοι. Αυτό δεν σημαίνει οτι θα μας κάνει χάρη ο ΠΑΟΚ και θα θίγονται τα συμφέροντά του, όπως δεν θα το κάνουμε και εμείς».

Σχετικά με το αν του χρόνου με την παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, τα πράγματα θα είναι καλύτερα: «Θα είναι καλύτερα. Πριν από τρία ήμασταν ολομόναχοι. Το να είμαστε τρεις αντί για έναν, σίγουρα είναι καλύτερα. Εμείς, σαν Παναθηναϊκός, αν δεν υπάρχουν σημάδια κάθαρσης, δεν ξέρουμε αν θα κατέβουμε στο πρωτάθλημα. Έχει γίνει μεταξύ μας μία πολύ σοβαρή συζήτηση. Δεν είναι απόφαση, ούτε έχουμε εξετάσει πως θα γίνει. Απλά το έχουμε κουβεντιάσει. Είναι ένα από τα ενδεχόμενα».

Σχετικά με ποιο θα είναι το σημάδι που θα κρίνει την συμμετοχή ή όχι στο πρωτάθλημα: «Να δούμε πως θα πάει η δικαιοσύνη, τι θα πει η ΕΠΟ. Θέλουμε να δούμε μία αλλαγή στον τρόπο που διοικείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να πειστούμε οτι δεν θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο, όπως στο εφετινό πρωτάθλημα. Το αν θα καταδικαστεί ο κ.Μαρινάκης το αποφασίζει η δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα όμως, εμείς περιμένουμε να δούμε αν θα αλλάξουν οι επιτροπές, αν θα αλλάξει ο κ.Πετρόπουλος, πως θα ορίζονται οι διαιτητές. Ξέρετε οτι υπάρχουν διαιτητές που έχουν κάνει εγκλήματα. Μιλάμε για διαιτητές που άλλαξαν το αποτέλεσμα των αγώνων».

Σχετικά με το αν η παραίτηση Μαρινάκη μπορεί να βοηθήσει: «Ο κ. Κόκκαλης ήταν λίγο πιο διπλωμάτης. Τα τελευταία 20 χρόνια όμως ο Ολυμπιακός έχει μία σταθερή πορεία, καθώς τα περισσότερα από τα πρωταθλήματα δεν είναι δίκαια. Είναι πεποίθηση δική μου αυτή, αλλά και των περισσότερων φιλάθλων, εκτός φυσικά των φανατικών Ολυμπιακών. Για να σας δώσω να καταλάβετε, ο πατέρας μου ήταν Ολυμπιακός. Και λέω ήταν λόγω της ηλικίας του. Πριν από 15 χρόνια έπιασε τον γιο μου τον Αριστείδη και του είπε το πως παίρνει ο Ολυμπιακός τα πρωταθλήματα. Τότε ο γιος μου γύρισε και μου είπε οτι δεν θέλει να υποστηρίζει μία τέτοια ομάδα και σιγά σιγά άρχισε να αλλάζει και να γίνεται Παναθηναϊκός».

Σχετικά με το αν θα υπάρξει καταδίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης και της αθλητικής κοινωνίας. Για να μπει κάποιος μέσα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη».

Σχετικά με το Ολυμπιακός-Βέροια και το γεγονός οτι δεν έχει κληθεί ο Ολυμπιακός: «Να σας πω κάτι, ο ΠΑΟΚ χτες δεν συμφώνησε να πάνε όλες οι υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και ο Μαρινάκης, στην Πειθαρχική. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας».

Σχετικά με την κίνηση του Σαββίδη να πληρώσει 10 εκατομμύρια: «Είναι θετικό γιατί έσωσε μία ιστορική ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Όλες οι ομάδες κάνουν τέτοια λάθη και αν δεν τα επαναλάβει προβλέπεται ένα λαμπρό μέλλον για την ομάδα. Σπάνια βρισκόμαστε, αλλά έχουμε μία αξιοπρεπή σχέση».

Σχετικά με το πως αντιμετωπίζουν την ιδέα να μην κατέβουν στο νέο πρωτάθλημα, οι  Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης: «Ο Μελισσανίδης είναι ένθερμος στην ιδέα οτι δεν μπορούμε να κατέβουμε στο πρωτάθλημα υπό αυτές τις συνθήκες. Με τον κ. Σαββίδη έχει γίνει πιο γενική συζήτηση. Το οτι το εξετάζουμε σοβαρά δεν σημαίνει ούτε ότι το αποφασίσαμε, ούτε ότι το απορρίψαμε»

Σχόλια