Ένα χαμένο πρωτάθλημα, πως να κερδίσει μια αιώνια πίστη;

Στην ζωή δεν είναι πάντα, τα πάντα τίτλοι, νίκες και διακρίσεις...

Ο δημόσιος οργανισμός "Ολυμπιακός" κατέβηκε στην Κυψέλη και κέρδισε 1-3 κατακτώντας το πρωτάθλημα. Το υψηλότερο μπάτζετ του, που έχει δημιουργηθεί μέσω των παράνομων δραστηριοτήτων από το ποδόσφαιρο -και όχι μόνο- μίλησε και εκμεταλεύτηκε το δώρο που του έγινε στον τρίτο τελικό στου Ρέντη.

Νίκησαν μια ομάδα που χτίζεται με τιμιότητα και χέρια καθαρά. Νίκησαν την ομάδα που το μέλλον της ανήκει και αυτό θα φανεί από την ερχόμενη σεζόν.

Αυτά ήταν τα όσα είδαμε σήμερα στην Κυψέλη. Ο Παναθηναϊκός δεν
κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, αλλά στους τελικούς κόντραρε στα ίσια τον Ολυμπιακό. Με μειωμένο μπάτζετ, χωρίς εμπειρία και με πιο νέα ομάδα.

Όμως τι σημασία έχει τι είδαμε; Τι σημασία έχει ένα χαμένο πρωτάθλημα και ένας ακόμη χαμένος τίτλος; Κάποτε λέγανε πως οι πίκρες δημιουργούν μαχητές. Κάποτε κάποιος είχε πει ότι οι πολλές πίκρες κάνουν το παιδί μαλάκα. Σήμερα αυτή η πίκρα δεν έκανε ούτε μαχητές, ούτε μαλάκες. Δημιούργησε αγνούς Παναθηναϊκούς οπαδούς και αυτό είναι που μετράει. Ο Παναθηναϊκός γίνεται μεγάλος από τους τίτλους, αλλά θα υπάρχει από τον κόσμο του.

Η σημερινή ατμόσφαιρα και τα όσα νιώσαμε στην Κυψέλη με την λήξη του αγώνα αποτελούν το Παναθηναϊκό μεγαλείο και είναι η καλύτερη μετάφραση στο "Είμαστε αλάνια, πρώτοι και καλύτεροι στην πιάτσα".

Όταν χάνεις το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα σου από τον αιώνιο αντίπαλο, αυτό που βιώσαμε σήμερα, είναι η καλύτερη απόδειξη του "Δεν ξενερώνουμε ποτέ".

Το μάζεμα της ομάδας μπροστά στον κόσμο είναι η πιο αντικατοπτριστική εικόνα στα λόγα του "Εγώ θα σ'αγαπώ και μην σε νοιάζει".

Όταν οι κόκκινοι πανηγυρίζουν ένα πρωτάθλημα και εσύ υψώνεις περήφανα τα κασκόλ σου, τόρε καταλαβαίνεις γιατί "Τον ΠΑΟ μου τον αγαπώ" και γιατί "δεν υπάρχει άλλος, Σύλλογος μεγάλος".

Σήμερα οι Παναθηναϊκοί απέδειξαν ποιος είναι ο λόγος που διαφέρουν. Επειδή είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που αγαπάνε περισσότερο τον Σύλλογο από ότι μισούν τον αντίπαλο. Και μοιραία παρασέρνουν και όσους -δυστυχώς- τα έχουν ακόμη μπερδεμένα μέσα τους.

Κάποιοι το σημερινό θα το μεταφράσουν ως μιζέρια και λουζεριά.

Δεν αξίζει να τους κακολογήσετε, γιατί δεν μπορούν να νιώσουν.

Είναι μεγάλη υπόθεση και θέλει τεράστια μαγκιά να είσαι σωστός Παναθηναϊκός. Και ευτυχώς πλέον γαλουχούνται με σωστή και αυθεντική Παναθηναϊκή νοοτροπία πολλά μικρά παιδιά, οι οποίοι όταν μεγαλώσουν θα είναι πολλαπλάσιοι και αυτό δημιουργεί μόνο ένα μονοπάτι. Της κορυφής!

Για αυτό σας λέω...

Πως να μετριάσει την αιώνια μας πίστη προς το τριφύλλι, ένα χαμένο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό;

Απλά δε γίνεται!

Σχόλια