Μεταξεταστέος ο Γ.Αγγελόπουλος στα μαθηματικά

"Ο Ολυμπιακός με αυτά που έχει κάνει, είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία επταετία, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στη Μαδρίτη. "

Μέσα στο νέκταρ της επιτυχίας της ομάδας με την χθεσινή νίκη-πρόκριση στο Final4 της Μαδρίτης, ο Γ.Αγγελόπουλος προχώρησε σε δηλώσεις που παραξένεψαν ακόμη και τους ίδιους τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως την πιο επιτυχημένη Ευρωπαϊκή ομάδα της 7ετίας! Όπως είναι γνωστό, ζούμε σε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να πιστεύει και να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Αλλά θα έχει ενδιαφέρον να μας
εξηγήσει ο ένας εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με τι κριτήρια έβγαλε αυτό το συμπέρασμα. Με βάση τις κατακτήσεις τίτλων ή των συμμετοχών σε Final 4; Και γιατί δεν είναι ας πούμε η καλύτερη ομάδα της 8ετίας ή και 10ετίας; Δεν του βγαίνουν οι αριθμοί;

Επειδή λοιπόν, καλό και προφανώς θεμιτό είναι να έχει τρελαθεί με το χθεσινό επίτευγμα της ομάδας του, ας δούμε πόσο αλήθεια κρύβει η δήλωση του.

Σην περίοδο λοιπόν που αναφέρεται ο Γ.Αγγελόπουλος, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 2 Ευρωπαϊκά, 1 πρωτάθλημα και 2 κύπελλα Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έχει κατακτήσει 2 Ευρωπαϊκά επίσης, 6 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα Ελλάδας.

Μάλιστα από τις 14 κατακτήσεις μας, τις 13 φορές (πλην του Ευρωπαϊκού στην Βατκελώνη) χρειάστηκε να κερδίσουμε την ομάδα του.

Άρα πως θεωρεί την ομάδα του, πιο πετυχημένη από αυτήν του Παναθηναϊκού; Με 9 λιγότερα τρόπαια; 

Η μόνη λογική μετάφραση είναι αν επιτυχία -μεγαλύτερη των κατακτήσεων- θεωρεί τις συμμετοχές σε Final 4 όπου εκεί υπερτερεί κατά 2 τα τελευταία 7 χρόνια ή αν ξεκίνησε το μέτρημα από την επομένη της ημερομηνίας κατακτήσεως του Ευρωπαϊκού στο Βερολίνο, οπότε υστερούμε κατά 1 Ευρωπαϊκό...


ΥΓ: Επειδή θα ειπωθούν πολλά τις τελευταίες ημέρες..

6 > 3
11 > 9
34 > 10
16 > 9

και... 120 > 90.

Σχόλια