Ώρα για κάποιες αλήθειες που δεν μας αρέσουν

Μείναμε λίγοι στις λύπες απέναντι σε έναν κρατικό οργανισμό...Θα αντέξουμε;

Η χθεσινή απώλεια του Κυπέλλου πονάει. Η στεναχώρια μεγάλη γιατί συνειδητοποιείς ξανά και ξανά κάποια πράγματα που χρόνια τώρα προσπαθείς να μην παραδεχτείς μέσα σου. Ο Ελληνικός αθλητισμός και ο Παναθηναϊκός βιώνουν πρωτόγνορες καταστάσεις και εμείς αναπροσαρμόζουμε τις απαιτήσεις μας ανάλογα.

Ο Παναθηναϊκός πρίν
λίγα χρόνια βρέθηκε στον γκρεμό, με το ένα πόδι στον αέρα και ευτυχώς το μοιραίο -και αναπόφευκτο για πολλούς- δεν έγινε. Δεν πέσαμε Γ Εθνική στο ποδόσφαιρο, δεν παράτησαν το μπάσκετ οι Γιαννακόπουλοι και δεν κλείσανε ιστορικά τμήματα του Ερασιτέχνη. Αντιθέτως ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, παλεύει και αντιστέκεται. Αλλά δεν είναι πρωταθλητής σε όλα τα σπορ. Είπαμε, έχουμε αναπροσαρμόσει τις απαιτήσεις μας γιατί δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς..

Ας πούμε λοιπόν για άλλη μια φορά κάποιες αλήθειες που πονάνε, αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε σαν Σύλλογος. Ατάκες γνωστές που όμως αρνούμαστε να παραδεχτούμε ή τις ξεχνάμε για λίγο και χανόμαστε σε ψέμματα..

1. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Δεν είναι κάτι πρωτόγνορο. Ανέκαθεν είχε εύνοια η δεύτερη ομάδα του Πειραιά από κάθε καθεστώς που κυβέρνησε στην Ελλάδα. Όμως από την εποχή του Κοσκωτά -που τον έβαλε το ΠΑΣΟΚ να πάρει τον Ολυμπιακό για να κάνει δουλειές- και μετά το πράγμα έχει ξεφύγει. Επί 3 δεκαετίες γίνονται σημεία και τέρατα και κανένας δεν μιλάει. Και αντί τα πράγματα να ηρεμούν, γίνονται όλο και πιο απροκάλυπτα. Ο Ολυμπιακός αποτελεί τον πιο πιστό δημόσιο οργανισμό, "χρυσές δουλειές" γίνονται μέσω αυτών που τον διοικούν και σε αντάλλαγμα κερδίζει τίτλους και γίνεται δυνάστης του Ελληνικού αθλητισμού.

Χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται πως:

1. Επί Κοσκωτά έκαε δυναστεία στο βόλεϊ αντρών.
2. Επί Κοσκωτά έτρεχε το ποδοσφαιρικό τμήμα, ξοδεύοντας ασύλληπτα ποσά.
3. Επί Κόκκαλη τα χρέη που δημιουργήθηκαν από την συναλλαγή Ολυμπιακού-κράτους, ρυθμίστηκαν.
4. Επί Κόκκαλη πηγαινοερχόντουσαν στο ποδόσφαιρο τόσα εκατομμύρια.
5. Επί Κόκκαλη χτίστηκε και δωρίστηκε το Καραϊσκάκη. Και από στάδιο έγινε γήπεδο. Και από "ιδιοκτήτης" ,ο Εθνικός πετάχτηκε στον δρόμο.
6. Επί Κόκκαλη τρέχανε -και είχαν άμεση σχέση με τον Ολυμπιακό- μεγάλες δημόσιες δουλειές της Siemens,του Πάμε Στοίχημα, της Ιντραλότ και Ιντρακόμ.
7. Επί Μαρινάκη πληρώθηκαν χρέη, καλύφθηκαν ανοίγματα στο ποδόσφαιρο, πέφτουν χορηγίες εκατομμυρίων στον Ερασιτέχνη.
8. Ο Μ.Κουντούρης έφτασε να γίνει πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Αυτά νομίζω είναι αρκετά και ενδεικτικά για το πάρε-δώσε Ολυμπιακού και κράτους. Και αν δεν σας φτάνει αυτό, θυμηθείτε την πιο εύστοχη δήλωση που έχει κάνει ποτέ ο Δ.Γιαννακόπουλος

https://www.youtube.com/watch?v=wbpEnVsqU5Y

2. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑΝ "ΜΠΑΜΠΑ"-ΑΦΕΝΤΙΚΟ

Στην μετά-πολυμετοχικότητας εποχή στο ποδόσφαιρο και μετά-Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη, ο Σύλλογος βρέθηκε στο χάος αλλά και κοντά σε μια μεγάλη ευκαιρία. Να διοικείται και να χρηματοδοτείται από τον κόσμο του. Τελικά οι Παναθηναϊκοί με την απουσία τους από την Παναθηνϊκή Συμμαχία και τον Ερασιτέχνη δήλωσαν πως θέλουν έναν λεφτά να έρθει να πάρει τον Σύλλογο (ή πολλούς λεφτάδες), να τα σπρώχνει και αυτοί να του ασκούν κριτική. Το ενδεχόμενο να γραφόντουσαν τουλάχιστον 50.000 Παναθηναϊκοί σε όλο τον κόσμο δεν συγκίνησε σαν προοπτική. Η πλειονότητα έδειξε πως δεν την ενδιαφέρει κάτι τέτοιο και απλά περιμένει τον λεφτά μπαμπα.

Bonus δύο τραγικά παραδείγματα:

Η Παναθηναϊκή Συμμαχία έχει σήμερα 8.487 ανθρώπους που έχουν βοηθήσει οικονομικά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία στο Facebook έχει 64.994 likes...

Όταν τιγκάρει ο Τάφος και η Κυψέλη στα ερασιτεχνικά, ο κόσμος που μαζεύεται είνα ο υπερδιπλάσιος όσων έχουν κάνει τον...κόπο να γραφτούν στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό (χωρίς να ξέρω τον ακριβή αρθμό ατόμων που έχουν γραφτεί).

Τι παραπάνω λοιπόν να πούμε για να δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά;

3. Η ΚΑΡΔΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΙΤΛΟ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΙΤΛΟΥΣ

Την εποχή που ΠΑΕ και Ερασιτέχνης ματώνουν οικονομικά, έχουμε να υπερηφανευόμαστε πως και στα δύο γίνεται μια πολύ αξιοπρεπής δουλειά που βγάζει υγεία. Με βασικό στόχο να δυναμώσουν οι ακαδημίες, ο Παναθηναϊκός προβλέπεται να έχει λαμπρό μέλλον. Αλλά αυτό το μέλλον θα είναι παρωδικό αν δεν υπάρχει η αντίστοιχη χρηματική υποστήριξη. Σε έναν κόσμο που τα πάντα κινούνται ανάλογα με το πόσο χοντρό είναι το πορτοφόλι, είναι πολύ όμορφο να είμαστε ρομαντικοί αλλά παράλληλα και ηλίθιο. Μόλις τα φυτώρια σου αποδώσουν, θα φύγουν για άλλες πολιτείες όπου θα υπάρχει χρήμα. Τα παραδείγματα εντός του Συλλόγου άπειρα σε όλα τα τμήματα. Πχ η Κωνσταντίνου (το χει το όνομα). Μόλις έπεσε μαρούλι από την δεύτερη ομάδα του Πειραιά, την έκανε κατευθείαν. Δεν λογάριασε ποιος την έκανε όνομα, από που προέρχονται αυτά τα λεφτά που της δίνει ο Ολυμπιακός. Απλά πήγε, τον δυνάμωσε και του δίνει τίτλους.

4. ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΛΙΓΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ

Ο Σύλλογος είναι τυχερός που έχει τόσο πιστούς, τρελούς και ρομαντικούς ανθρώπους γύρω του. Είναι ευλογία και κανένας άλλος Σύλλογος στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν έχει αυτήν την πολυτέλεια. Αλλά αν κοιτάξουμε λίγο πιο κει, θα δούμε ότι έχουμε μείνει λίγοι. Είμαστε ικανοί να αλλάξουμε το ρου της ιστορίας μας και να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τον δημόσιο οργανισμό;

Μην απαντήσετε με την καρδιά...

5. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δύο; Τρεις; Τέσσερις δεκαετίες φτιάχνουμε γήπεδο; Ένας παράγοντας που θα μας εκτόξευε μια και καλή και θα ελαχιστοποιούσε τις όποιες αδυναμίες έχουμε σαν Σύλλογος. Όμως ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να φτιάξει γήπεδο, δεν πρέπει να φτιάξει αθλητικό κέντρο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να συντηρήσει το ΟΑΚΑ. Εδώ θα είμαστε...

6.  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΜΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ

Δεν θα το αναλύσω. Μάτια έχετε και βλέπετε. Πόσοι από αυτούς που εξαφανίστηκαν πατάνε στο γήπεδο; Και πόσοι από αυτούς που είναι παρών, πηγαίνουν σε γήπεδα πλην των αθλημάτων τους;  Όταν είσαι Παναθηναϊκός ανάλογα με την καρέκλα και το πόστο, τότε υπάρχει θέμα. Λαμπρή εξαίρεση Παύλος, Θανάσης και Βλάσσης.


ΥΓ: ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός έχασε έναν τίτλο  χθες στο βόλεϊ γυναικών από τον Ολυμπιακό. Το θέμα έπρεπε να έπαιζε πρώτο γιατί ήταν το πιο σημαντικό. Δεν είμαστε ούτε κομπλεξικοί, ούτε μαλάκες, ούτε καιγόμαστε μόνο για το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ για να κρύβουμε την πίκρα μας κάτω από το χαλάκι.

Σχόλια