Ο Σύλλογος πέφτει, οι Παναθηναϊκοί αυξάνονται!


"Η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακοί".
Άλλη μια δημοσκόπηση που ρίχνει έναν μύθο που κυριαρχεί χρόνια. Στο τελευταίο δείγμα της Metron Analysis δείχνει πως οι Παναθηναϊκοί είναι λίγο λιγότεροι από τους Ολυμπιακούς.

Και αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, μιας και καμία δημοσκόπηση δεν έχει
επιβεβαιώσει τα όνειρα των Ολυμπιακών ότι είναι οι μισή Ελλάδα. Δεν έβγαλε κάτι καινούργιο, αλλά τα αποτελέσματα παρουσίασαν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα γιατί βγαίνει το απλό συμπέρασμα ότι ενώ ο Σύλλογος τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την κατιούσα σε όλα τα αθλήματα και στο λαοφιλέστερο άθλημα τις τελαυταίες δύο δεκαετίες είναι σε ρόλο κομπάρσου (λόγω οικογένειας Βαρδινογιάννη και Ελληνικών κυβερνήσεων που ανέχτηκαν και διόγκωσαν την παράγκα του Ολυμπιακού), οι Παναθηναϊκοί αυξάνονται.

Σκεφτείτε δηλαδή ο Παναθηναϊκός να σήκωνε κούπες στο ποδόσφαιρο σε τακτική βάση και να συνέχιζε τις Ευρωπαϊκές πορείες..

Θα ήταν ο λαοφιλέστερος Σύλλογος και μπορεί και με διαφορά.

Επίσης μέγαλο ρόλο στο 27% παίζει και η οικογένεια Γιαννακόπουλου που στήριξε τον πράσινο λαό με τις μοναδικές επιτυχίες της στο μπασκετικό τμήμα και τα 6 Ευρωπαϊκά που την κάνανε μέσα στις 3 πρώτες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και νούμερο ένα στην σύγχρονη ιστορία του.

Πέρα από αυτά, η συγκεκριμένη δημοσκόπηση ανέδειξε και άλλα ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Όπως ότι οι ανώτερες κοινωνικές τάξεις υποστηρίζουν τον Σύλλογο. Και εδώ πέρα γίνεται ακόμη πιο έντονη η απορία πως ενώ το χρήμα βρίσκεται σε Παναθηναϊκούς, αυτοί είναι εξαφανισμένοι και δεν βοηθούν το ποδόσφαιρο και τον Ερασιτέχνη. Απορία και μπόλικα γιατί που πρέπει να μας βάζουν σε σκέψεις. Αν και προσωπικά όπως έχω επισημάνει και άλλες φορές, ο Παναθηναϊκούς έχει πάρα πολύ κόσμο αλλά στηρίζεται μόνο από έναν πηρύνα που είναι πιο πιστός από κάθε άλλης ομάδας.

Επίσης ένα άλλο στοιχείο που έβγαλε η έρευνα είναι πως ο Σύλλογος είναι η πρώτη ομάδα του λεκανοπεδίου, κάτι που είναι και απόλυτα φυσιολογικό, αλλά και πως είναι επίσης πρώτη επιλογή για τους 55+ χρονών κάτι που προφανώς έχει άμεση σχέση με την πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ενδιαφέρον θα είχε αν μπορούσε να γίνει και μια δημοσκόπηση (δεν ξέρω καν αν είναι νόμιμο κάτι τέτοιο) για τον κόσμο κάτω των 18 ετών οι οποίοι έχουν μάθει να ζουν με τον Ολυμπιακό ως μόνιμο πρωταθλητή στο ποδόσφαιρο. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον για να δούμε πόσο πολύ έχει αλλοιώσει αυτό το δικτατορικό καθεστώς που υπάρχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, τις οπαδικές προτιμήσεις των παιδιών.

Όπως και να χει, κάθε Παναθηναϊκός πρέπει να έχει στο νου του πως θα προάγει τις αξίες και την ιστορία του Συλλόγου στην καθημερινότητα του ώστε να δημιουργούνται νέοι Παναθηναϊκοί με σωστά ήθη και αρχές. Κάτι που ήδη κάνει ο Ερασιτέχνης τα τελευταία δύο χρόνια και πρέπει να συνεχίσει με την ίδια ένταση σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Είναι χρέος μας να μεταλαμπαδεύουμε την Παναθηναϊκή κουλτούρα στις νέες γενιές. Σε κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητας μας.

ΥΓ: Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπαμε και τα αποτελέσματα στον Πειραιά..

YΓ2: Επίσης μπορείτε να δείτε και παλαιότερες δημοσκοπήσεις που πάλι έβγαζαν σκάρτο τον μύθο της κόκκινης Ελλάδας..

http://sanogiaprobata.blogspot.gr/2014/04/blog-post_23.html

Σχόλια