O απολογισμός του Αναστασίου για την Ευρώπη


"Το θετικό είναι ότι επανήρθαμε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο. Με όποιον αντίπαλο παίξαμε, με εξαίρεση το Εστορίλ, είχαμε καλή εικόνα. Αρκετά νέα παιδιά πήραν εμπειρίες. Πριν ο Λαγός, ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Κουτρουμπής, σήμερα ο Χουχούμης, ο Ρισβάνης, παιδιά που θα βρίσκονται στην ομάδα και του χρόνου, πλην εξαιρετικού απροόπτου, απέκτησαν εμπειρίες και θα είναι σίγουρα καλύτεροι. Το αρνητικό είναι ότι
πολλά ματς τα ελέγχαμε και από το πουθενά τρώγαμε γκολ. Πήραμε μαθήματα, τα συζητάμε, τα βλέπουμε στο βίντεο και τα δουλεύουμε στην προπόνηση. Αυτές οι στιγμές αδράνειας κοστίζουν.

Με τον τρόπο που παίζουμε και τους παίκτες που έχουμε, εκτός έδρας βρίσκουμε χώρους και δημιουργούμε επικίνδυνες καταστάσεις. Όμως, δεν είχαμε μεγάλες διαφορές στο παιχνίδι μας. Αν δούμε τα πέντε ματς, ήμασταν ανταγωνιστικοί, δημιουργήσαμε φάσεις σε κάθε ματς αλλά αν δούμε τα δύο τελευταία εντός έδρας, στις λεπτομέρειες εκεί που έπρεπε να κάνουμε γκολ, το δεχτήκαμε. Σε μία κόντρα. Αδικούσαμε τους αυτούς μας, ουσιαστικά. Δεν είχαμε πρόβλημα στη Λεωφόρο. Αντιθέτως, είχαμε καλή ατμόσφαιρα και το γήπεδο σε καλή κατάσταση. Πρέπει να μάθουμε να κάνουμε καλύτερη διαχείριση. Και το 1-0 δίνει τη νίκη.

Όταν παίζεις άμυνα, είναι συνολική η λειτουργία. Εάν εξαιρέσω το πρώτο γκολ της Ντιναμό και της Αϊντχόφεν, που ήταν γκολ λόγω ποιότητας των επιθετικών, τα άλλα γκολ που δεχτήκαμε ήταν θέμα αυτοσυγκέντρωσης, μη αποφασιστικότητας να καθαρίσουμε τις φάσεις. Είναι άσχημο αλλά είπαμε ότι η φετινή σεζόν είναι εκπαιδευτική. Μάθαμε αρκετά. Εγώ έμαθα και πιστεύω το ίδιο και οι παίκτες μου. Του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι."

Σχόλια