Η συνέντευξη του Δ.Γιαννακόπουλου στο Action24 (video)


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (1/11) by action24_tv

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε..


"Τα τελευταία τρία χρόνια ακούμε ότι ο Παναθηναϊκός θα διαλυθεί, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει συνέχεια, αλλά νομίζω ότι με τα δυο συνεχόμενα νταμπλ έχουμε καταφέρει και έχουμε διαψεύσει όλους αυτούς που το πίστευαν. Τώρα όσον αφορά για φέτος, ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για να έχουμε συμπεράσματα. Όντως, τα πρώτα δείγματα είναι πάρα πολύ καλά, αποκλείοντας τον Ολυμπιακό από το Κύπελλο και παίζοντας πολύ καλά και απέναντι στην ΑΕΚ και απέναντι στην Φενέρμπαχτσε του κυρίου Ομπράντοβιτς, αλλά από εκεί και πέρα είναι πάρα πολύ νωρίς να υπάρχουν συμπεράσματα. Σίγουρα, όμως, υπάρχει ελπίδα», είπε αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος."

Για το αν θα παραμείνει πάντα στον χώρο του μπάσκετ ή θα κάνει κάποιο άλλο άλμα: «Έχει δείξει η οικογένεια ολόκληρη ότι αγαπάμε τον Παναθηναϊκό, από τον πατέρα μου, από τον θείο μου, από εμένα. Τώρα, αν ο ίδιος θα παραμείνω αυτό δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι το δικό μου, είναι πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο. Σίγουρα υπάρχει θέληση. Θα θέλαμε να παραμείνουμε, όσο μπορούμε, όσο αντέχουμε, πηγαίνουμε καλά και ο κόσμος μας θέλει θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».

Για το περιβάλλον που έχει δημιουργήσει οι οπαδοί απέναντι στην οικογένεια Γιαννακόπουλου: «Κόσμος, ομάδα και διοίκηση είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας. Τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός λειτουργεί ως οικογένεια, ο ένας στηρίζει τον άλλο, ο κόσμος την ομάδα, η ομάδα την διοίκηση, η διοίκηση τον κόσμο και για αυτό και υπάρχει και επιτυχία».

Για τις βλέψεις του φετινού Παναθηναϊκού: «Καταρχήν να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο ώστε να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκές κούπες, να προσπαθήσουμε να πάρουμε ξανά το νταμπλ και φέτος. Ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει στις κούπες και τα Πρωταθλήματα. Όπως είχα πει και στην αρχή του καλοκαιριού, κάνοντας τις μεταγραφές των Ελλήνων παικτών, αυτό που προέχει είναι να μπορέσει η ομάδα να δεθεί  και να παίξει καλό μπάσκετ. Τώρα, αν έρθουν και οι κούπες, που απ’ ότι δείχνει η ομάδα μπορεί να τα πετύχει, καλοδεχούμενες».

Για το ότι το μπάσκετ βιώνει μια απόλυτη μοναξιά, με εξαίρεση τις οικογένειες Γιαννακόπουλου και Αγγελόπουλου: «Σίγουρα είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει. Από εκεί και πέρα, αυτό είναι θέμα του ΕΣΑΚΕ, του προέδρου του, να μπορέσει να πάρει κάποια μέτρα, να κάνει κάποιες αλλαγές στο Πρωτάθλημα ίσως τα ποίο θα φέρουν και κάποιους άλλους ανθρώπους να επενδύσουν στο μπάσκετ».

Για το αν υπάρχει κάποια βλέψη για το ποδόσφαιρο ή όχι: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας, είτε λέγεται ποδόσφαιρο, είτε μπάσκετ, είτε τάβλι. Σε όλα τα αθλήματα θέλουμε να μπορούμε να βοηθάμε και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων θα το κάνουμε. Το ποδόσφαιρο έχει άλλα μεγέθη, αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός δυστυχώς έχει ξεφύγει κατά  πάρα πολύ. Έχει τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει άλλα έσοδα, τα οποία είναι δύσκολα για κάθε άνθρωπο μεμονωμένα να ανταπεξέλθει, είτε λέγεται Αλαφούζος, Γιαννακόπουλος, Βαρδινογιάννης, Πατέρας, Βγενόπουλος ή οτιδήποτε άλλο. Ίσως μόνο μια συλλογική προσπάθεια θα μπορούσε. Είναι δύσκολο καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο διάφοροι επιχειρηματίες του βεληνεκούς των ονομάτων που ανέφερα, να μπορέσουν να συνυπάρξουν. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς, φαίνεται ότι τη σήμερον ημέρα είναι ο μόνος δρόμος με αυτά τα μεγέθη που υπάρχει».

Για την κόντρα με τους Αγγελόπουλους: «Κόντρα με τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο σωματείο, τον οποίο σεβόμαστε απόλυτα. Είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος. Από εκεί και πέρα, οι κ. Αγγελόπουλοι το έχουν πάει σε ένα προσωπικό επίπεδο. Είναι άνθρωποι για τους οποίους δεν έχω καμία προσωπική εκτίμηση, σε αντίθεση με τον σύλλογο που λέγεται Ολυμπιακός».

Σχόλια