Παναθηναικός - Viitorul 1 - 0


Παρακολούθησα το ματς Παναθηναικός - Viitorul από την θύρα 11 του γηπέδου Απόστολος Νικολαίδης.

Ο Παναθηναικός δεν μου άρεσε. Βέβαια ως ελαφρυντικό υφίσταται  το γεγονός ότι ο Παναθηναικός έπαιξε με την δεύτερη ομάδα του , όπου ελάχιστοι παίκτες είναι βασικοί. 


Το γκολ μπήκε πάλι από αμυντικό παίκτη , τον Κουτρουμπή. Οι μόνοι παίκτες της ομάδας μας που μου άρεσαν ήταν οι  Λουκ Στίλ και Μπαιράμι. Έδειξαν ότι μπορούν να γίνουν βασικοί πολύ γρήγορα.

Τίποτα , οι Μπερίσα , Δώνης , Σταματάκης. Ο Μπούι κατέχει το τόπι , αλλά είναι αργός. Αργός σε ταχύτητα και σε σκέψη. Οι Ντίνας και Κλωναρίδης ήσαν πολύ καλοί και δείχνουν ότι θα βοηθήσουν την ομάδα στα επόμενα δύσκολα ματς. Ο Κλώνα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ τα τελειώματά του.


Σταθερές αξίες οι Σπυρόπουλος , Κουτρουμπής , Ρισβάνης και Νάνο. Γενικά η άμυνά μας είναι καλή. Ο άξονας έχει πρόβλημα και το θέμα είναι ποιός θα κατεβάζει την μπάλα και θα δημιουργεί παιγνίδι. Ο Μπούι έδειξε κάποια καλά στοιχεία σε αυτό το κομμάτι , αλλά δεν έχει την σβελτάδα να φτιάχνει μπαλιές του τύπου "πάρε - βάλε". Γενικά όλοι οι παίκτες μας από την μέση και πάνω θέλουν δουλειά. 


Θυσιάστηκαν κάποια χρήματα από την αγορά παικτών προς όφελος της δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου γυμναστηρίου στο Καλαφάτης. Ας ιδρώσουν οι παίκτες μας , αυτοί που φέτος έμειναν και οι υπόλοιποι που αγοράστηκαν , ώστε να αυξήσουν την ενεργητικότητα τους , την δύναμή τους και εν γένει την φυσική τους κατάσταση ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός σωματείου όπως ο Παναθηναικός.


Σημειωτέον ότι φέτος θα χρειαστούν και οι ρεζέρβες μιας και ο Παναθηναικός θα δίνει τους επόμενους 3 μήνες ένα ματς ανά 4 ημέρες.  


Ευχαριστώ τον Πρες για την φιλοξενία των απόψεών μου στο μπλόγκ του.

Σχόλια

  1. αιγιο 137/9/14 2:13 μ.μ.

    πολυ σωστος..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγώνα δεν είδα. Αλλά όταν διαβάζω ότι ο "νέος Ζλάταν" θέλει χρόνο, κατάλαβα. Είναι ολόμαλλο κατά πάσα πιθανότητα. Κάνω υπομονή να τον δω ο ίδιος.

    Η εντύπωση που έχω για τον Μπούι είναι πως ξέρει μπάλα αλλά όχι ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι μπορεί να εξελιχθεί σε χρήσιμη μονάδα με τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου.

    Καλό είναι να αναγράφεται ποιος φίλος μπήκε στον κόπο να καθήσει να γράψει τις απόψεις του για τον αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε 4minister , ο giorgos2013 είμαι ο άνθρωπος που έγραψε τις απόψεις του για τον αγώνα. Ο "νέος Ζλάταν" θέλει πολύ δουλειά , δεν μπορεί να συγχρονιστεί με τους άλλους. Έχει τσαμπουκά , αλλά σε όλα τα υπόλοιπα υστερεί.


    Δεν έγραψα τίποτα για τον Μπαιράμι , γιατί ως στιγμής έχει αποδειχθεί ο παίκτης που έχει συνεισφέρει τα ελάχιστα λόγω του τραυματισμού του. Ο Μπούι έχει στυλ ποδοσφαιριστή που μπορεί να ανοίξει μπαλιές σε παίκτες και να μοιράσει παιγνίδι , έχει καλό αριστερό πόδι , αλλά αργεί να το σκεφτεί και να το πραγματώσει.


    Εκείνος που δεν κάνει για τον Παναθηναικό είναι ο Δώνης. Πήγε να βάλει γκολ στον Παναθηναικό από φαλτσοκεφαλιά. Δεν σκαμπάζει από μπάλα , δεν βάζει τα πόδια του στην φωτιά , μου μοιάζει ως "γλυκό του κουταλιού".


    Ο Στιλ μου άρεσε. Έκανε μια απόκρουση σε φάουλ , έβγαινε πολύ γρήγορα και έγκαιρα και ταυτόχρονα έπαιζε και μπακότερμα όπως ο Νόιερ στην Μπάγιερν. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νάσαι καλά φίλε, μπράβο για τον κόπο σου.

    Τερματοφύλακας που έχει παίξει στο Νησί, ακόμα και σε χαμηλότερες κατηγορίες, δύσκολα να είναι χειρότερος του Κοτσώλη. Εκεί τα σουτ "σφυρίζουν", αν είσαι "απορροφητήρας" σε κάνουν ... φροντιστή! Αλλά το μεγάλο του πλεονέκτημα περιμένω να είναι στις εξόδους. Ειδικά στις χαμηλότερες κατηγορίες παίζει πολύ "αεροπορικό" παιχνίδι.

    Ο Δώνης είναι μάλλον η περίπτωση του παίκτη που χωρίς να έχει καταφέρει τίποτε νομίζει ότι είναι σχεδόν έτοιμος για Primera! Ξεκαβάλα μικρέ. Δείξε πράγματα κι' εμείς εδώ είμαστε να σε συγχαρούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε 4minister , σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.



    Ο Δώνης δεν μου αρέσει. Τον είδα σε πολλά ματς και πέρυσι και σε λιγότερα φέτος , είχε σχετικά καλή απόδοση μόνο στο ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών. Στα άλλα ήταν μάπα , παίζει όπως το μηγιάγκιαχτο , κοιτάζει αριστερά-δεξιά μήπως βρεί γρήγορα έναν παίκτη και του δώσει την μπάλλα.
    Δεν βάζει τα πόδια του στην φωτιά , στο ανασταλτικό κομμάτι χάνει τον αντίπαλο , την μακρινή μπαλιά θα την δώσει σε αντίπαλο , θεωρώ ότι είναι λάθος που τον κρατάμε στο ρόστερ μας.



    Για τον Στιλ συμφωνώ. Ο Μπαιράμι είναι εξαιρετικός παίκτης , αλλά το θέμα είναι να έχει σταθερή καλή απόδοση σε βάθος χρόνου και να μην ταλαιπωρηθεί άλλο από τραυματισμούς.


    Ο Ντίνας έχει κάνει την μεγαλύτερη πρόοδο σε όλους τους τομείς σχετικά με τους υπόλοιπους παίκτες μας. Ο Κλωνα επίσης δίδει τα πάντα μέσα στο γήπεδο , αλλά πρέπει να βελτιώσει τα τελειώματά του.


    Το πρόβλημα έγκειται στο κέντρο. Δεν υπάρχει ο ποδοσφαιριστής που θα δώσει έτοιμα γκολ στους επιθετικούς μας. Επίσης πάσχουμε και στο ανασταλτικό κομμάτι. Ας ελπίσουμε ότι οι Μπούι , Λαγός και Μπαιράμι θα βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι. Άλλωστε το τόπι το ξέρουν. Αλλά αν δίπλα σε αυτούς βάλεις τον Δώνη , κάθε καλή επιθετική προσπάθεια πάει στράφι.


    Τέλος θέλω να γράψω κάτι για την Λεωφόρο. Μου φαίνεται αδιανόητο ότι 30 τόσα χρόνια δεν χρησιμοποιούνταν. Καταρχήν οι παίκτες χαίρονται να παίζουν σε τέτοιο γήπεδο , δεν είναι ένα άχαρο γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ. Πέραν αυτού , οι θεατές , χθες είμασταν 3,500 περίπου βλέπουν θαυμάσια στον αγωνιστικό χώρο , παρακολουθόντας όλες τις κινήσεις των παικτών.
    Αν είμασταν στο ΟΑΚΑ , δεν θα ήμουν προπονητής της εξέδρας , μάλλον επειδή δεν θα έβλεπα το παραμικρό θα περιοριζόμουν σε γενικότητες. Στην Λεωφόρο βλέπεις και το παραμικρό που κάνει ο κάθε παίκτης και παρατηρηρείς όλες τις κινήσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για το πρόβλημα στο κέντρο έχω διαφορετική άποψη και επίλυση. Με παίκτες κέντρου που σουτάρουν, με επαρκή ευστοχία. Έτσι ανοίγουν εύκολα οι κλειστές άμυνες. Οι αντίπαλοι αμυντικοί δεν έχουν το νου τους μόνο να κλείσουν τις πάσες, αλλά πρέπει να κλείσουν και την οπτική επαφή προς το τέρμα. Διπλή δουλειά που απαιτεί περισσότερες ικανότητες.

    Παράλληλα, τα σουτ εκτός περιοχής κερδίζονται ευκολότερα, μπορείς να κάνεις περισσότερα. Αρκεί είπαμε να μην είναι περιστερίσια, αλλά σε λογικό ποσοστό να βρίσκουν στόχο.


    Η ομάδα δεν σουτάρει σχεδόν καθόλου από τα 20-22 μέτρα! Είναι μεγάλο το πρόβλημα. Ας λυθεί πρώτα αυτό. Παίκτες που "ταΐζουν στο στόμα" τους επιθετικούς είναι πολύ δυσκολότερο να βρεθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα σου απαντήσω αν ξέρεις γιατί έπαιξε εκεί ο 30 όταν δεν ήταν έτοιμος ο Μπούρμπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά για τον Δώνη είναι μ@λ@κίες!!! Μια χαρά παίζει το παιδί αφήστε τον να δουλέψει!Αν είναι έτσι να σας υπογράψουμε ένα συμβόλαιο να παίξετε στην θέση του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμένα δεν μου αρέσει. Ρώτα οποιονδήποτε είδε το ματς. Και δεν είναι ένα ματς αλλά αρκετά περισσότερα. Λυπάμαι , αλλά δεν συμφωνώ μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν διαφωνούμε. Παλιά είχαμε τον Καραγκούνη που σούταρε , τώρα μόνο ο Πράνιτς το κάνει με σχετική επιτυχία. Ο Μπούι που χρησιμοποιεί το πόδι του από μακρυά , τα σουτ του είναι περιστερίσια , ο δε Μπαιράμι θέλει χρόνο. Αλλά το να έχεις πάσα αλλά Μπορέλι ή Ζαετς παλαιότερα που οι πάσες τους ήταν "πάρε-βάλε" , πράγματι σήμερα δεν βρίσκεις τέτοιους παίκτες. Αλλά με έναν ικανό επιθετικό , όπως ο Μπεργκ , και με μέσο τύπου Ζαετς όντως τέτοιες πάσες ήταν γκολ. Το θυμάμαι παλαιότερα στον Παναθηναικό , αλλά μετά την φυγή του Μπορέλι δεν ξαναβρέθηκε τέτοιος καλός μέσος που να δίδει έτοιμα γκολ στους επιθετικούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το κακό είναι οτι στην ομάδα ένα σοβαρό φιλικό δε κάναμε φέτος το καλοκαίρι.. Το πιο σοβαρό ήταν με τον Ατρόμητο.. Και δυστυχώς θα παίξουμε σοβαρά παιχνίδια με καλούς αντιπάλους όπως είναι η Ντιναμό και η Αιντχόβεν . . Θλιβερή η κατάσταση στο γήπεδο αφού ζήτημα να ήταν μέσα 1500 αντε βια 2000 άτομα. Το πέταλο δε ήταν άδειο..με μετρημένους στα δάχτυλα..Τα φιλικά υποτίθεται γίνονται για να δει ο κόσμος την ομάδα να δει τα νέα αποκτήματα κτλ..Κρίμα..Και δεν υπήρχε και κανενα αλλο ματς Παναθηναικού..να δεις την ίδια μέρα....Αυτό λέει πολλά..

    Απο εκεί και περά αγωνιστικά η αντίπαλη ομάδα έπαιζε με πολλά πιτσιρικια και ειναι μικρου βεληνεκούς ομάδα αφού είναι σχεδόν τελευταια στο Ρουμάνικο πρωτάθλημα. Ο Ντίνας έκανε ωραίο παιχνίδι πέρασε ωραίες ασσιστ και γενικά φαίνεται πολύ έτοιμος απο πλευράς φυσικής κατάστασης αφού μερικά σπριντ που έκανε ήταν όλα τα λεφτά. Δυστυχώς όμως ο Ντίνας που έχει κάνει και άλλα ωραία ματς όπως πχ πέρυσι με την Λάτσιο στα επίσημα και ιδιαιτερα όταν είναι βασικός είναι αρκετά φλύαρος και δεν έχει ουσιά και καλές τελικές ενέργειες...Πάντως σίγουρα όπως ειναι η ομάδα τώρα πρέπει να πάρει ευκαιριες..

    Μου άρεσε ακόμα ο Σταματάκης που τον έχω δει και προ τραυματισμού με τους μικρούς το παιδι σηκώνει κεφάλι βλέπει γήπεδο έχει καλή πάσα πιστεύω πως με την ένδεια που υπάρχει στο κέντρο και αυτός είναι καλο να πάρει ευκαιρίες , ειδικότερα δε με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Πράνιτς..πιστεύω ένας μικρός Έλληνας με όρεξη είναι προτιμότερος !

    Η ομάδα φέτος παίζει πολλά στοιχήματα με το ροστερ..για να δούμε τι θα δούμε..Πέρυσι θεωρητικά τα κέρδισε φέτος με πολλά περισσοτερα ματς και απαιτήσεις θα ειναι δυσκολο.

    Για τον Μπαιράμι δε ξέρω..όταν ήρθε στην ομάδα περιμενα πολύ καλύτερα πράμματα δυστυχως ένα χρόνο στην ομάδα δεν έχει δειξει τίποτα και από έναν παίχτη που έχει από τα μεγαλύτερα συμβολαια στην ομάδα ( και παλια ειχε θεση και στην Εθνικη Σουηδιας )και κάθεται..οι απαιτήσεις είναι να πάρει την ομάδα πάνω του..Χλωμό..αλλα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία..

    Για τον Μπερίσα τον νεο Ζλάταν κράχτη και κτλ..δε ξέρω τι θα κάνει το παλικάρι μακάρι να κανει μερικά καλα ματς..αλλα στο συγκεκριμένο φιλικο νομίζω δεν έκανε καν ευκαιρία..

    Γενικά όπως ειναι η ομάδα και με την χαμηλη ποιότητα που υπάρχει σχεδόν οποιοσδήποτε απο το ροστερ μπορει να διεκδικήσει θέση άλλου..Αν εξαίρεσουμε μερικούς παίχτες όπως τον Μπεργκ ( παίχτης κλασσης ) και τους Ζέκα Νάνο Σιντελφεντ Λαγό Κλωναρίδη Καρέλη όλοι οι υπόλοιποι παίζουνε με την ίδια πιθανότητα για να παίξουνε κάποιο ρόλο στην ομάδα..

    Πέρα από τον Σταματάκη που μου αρέσει από τους μικρούς πιστεύω πως πρέπει φέτος να πάρει περισσότερα ματς ο ΡΙΣΒΑΝΗΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια χαρά ταλέντο είναι ο Δώνης. Δουλειά χρειάζεται για να μην μείνει απλά ταλέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαφωνώ Δημήτρη μαζί σου. Τον έχω δεί σε πολλά ματς , δεν μου αρέσει ως παίκτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου