Πέρυσι 3η αγωνιστική...


Πέρυσι τέτοια περίοδο, η ομάδα στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής ερχόταν ισόπαλη 1-1 με την Βέροια στην Λεωφόρο. 4 βαθμοί σε 3 αγωνιστικές και με μια ήττα 3-0 από τον Πανιώνιο στην Ν.Σμύρνη.

Εκτός από τους ίδιους βαθμούς τα κοινά με πέρυσι είναι αρκετά. Η ομάδα δεν έπειθε με την απόδοση της, ψαχνόταν ο κόουτς με παίκτες και συστήματα και η διαιτησία ήταν εκεί όποτε έπρεπε για να μας ρίξει κάτω.
Φέτος ήταν ο Τριτσώνης που ..δεν είδε τις ικανότητες του τερματοφύλακα του Πλατανιά στο καράτε. Πέρυσι ήταν ο επόπτης Βέρρης που ..δεν είδε στην φάση του γκολ της Βέροιας 3 παίκτες που ήταν σε θέση offside.

Καθοριστικές φάσεις που αλλάζουν όλο το ματς. Φέτος μας στοίχησε 3 βαθμούς, πέρυσι 2. Το αποτέλεσμα όμως το ίδιο. Ο κόσμος να βρίζει την ομάδα γιατί δεν είναι ικανή να νικήσει και να ρίξει 3 και 4 σε κάποια Καλλονή και κάποια Βέροια. Να μην δίνει την πραγματική διάσταση του προβλήματος που ακούει στο όνομα διαιτησία και να μπαίνει στο τριπάκι των γαύρων ότι αναφορές σε διαιτητικά λάθη είναι απλά δικαιολογίες για να κρύψουμε τα χάλια μας.

Όμως ξέρετε δεν πάει έτσι..

Η ομάδα μπορεί να είναι ντεφορμέ, να μην της βγαίνουν πράγματα, να ψάχνεται γενικά... ακόμη και να υποτιμάει κάποια παιχνίδια και να μπαίνει πιο χαλαρά από όσο πρέπει. Αυτό όμως σημαίνει πως πρέπει ο διαιτητής να μας παίζει κόντρα; Επειδή ο Πέτριτς χάνει τις ευκαιρίες και η άμυνα μας κοιμάται, πρέπει να μην σφυρίζονται παραβάσεις των αντιπάλων; Τι λογική είναι αυτή;

Άλλο πράγμα η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, άλλο τα διοικητικά λάθη και άλλο οι προμελετημένες διαιτητικές συμπεριφορές. Μάθετε να τα ξεχωρίζετε γιατί αν δεν το κάνετε και τα βάζετε όλα στο μπλέντερ, τότε μόνο κακό στην ομάδα κάνετε και ποτέ δεν θα δείτε το δάσος.

Νο1 στόχος πρέπει να είναι να καθαρίσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν γίνει αυτό, τότε ήττες σαν της Μυτιλήνης θα βολεύουν για να καταστρέφουν ό,τι πάμε να φτιάξουμε. Γιατί αυτή η ομάδα από πέρυσι, όλοι παραδέχεστε πως δεν μοιάζει με άλλες...άγευστες αποτελούμενη από απλούς μισθοφόρους που δεν τιμάνε την φανέλα. Είναι κρίμα λοιπόν να την κάψουμε, επειδή το καθεστώς του Ελληνικού ποδοσφαίρου διαμορφώνει εχθρικές απέναντι μας συνθήκες.

Η ομάδα πρέπει να στηριχτεί γιατί το αξίζει και το έδειξε και πέρυσι. Μπορεί να μην έγιναν μεταγραφές φέτος και να χάθηκε η ευκαιρία να ανεβούμε αγωνιστικό επίπεδο με 1-2 ποιοτικές προσθήκες, αλλά δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να στηρίξουμε ώστε να δούμε τι αποτελέσματα μπορεί να φέρει η ομοιογένεια που υπάρχει στην ομάδα.

Πέρυσι τέτοια περίοδο πηγαίναμε βόλτα προς το άγνωστο και γεμάτοι ανασφάλεια. Φέτος έχουμε δείγματα γραφής και ξέρουμε τι μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα. 

Δεν αξίζει να περιμένουμε λοιπόν;


ΥΓ: Όπως μπορεί ο κόσμος να κάψει την ομάδα με την συμπεριφορά και την κριτική του, το ίδιο μπορεί να πετύχει και ο Αλαφούζος αν δεν πάρει πιο δραστικά μέτρα ώστε να την προστατέψει.

Σχόλια