Γίνε Panathinaikos. Το έχουμε ανάγκη!


Οι μέρες πέρασαν και βρισκόμαστε ένα..τσακ πριν την επιστροφή μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το εκτός έδρας ματς με την Σταντάρ Λιέγης, έπειτα από έναν χρόνο. Δεν ήμασταν συνηθησμένοι σε τέτοιου είδους απουσίες και αυτό φαίνεται από την προσμονή μας για αυτό το ματς, αλλά και τις βλέψεις μας για την συνέχεια.

Είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη την Τετάρτη το βράδυ να γίνει Panathinaikos. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως είναι ζωτικής σημασίας, αφού η φετινή Ευρωπαϊκή του παρουσία θα κρίνει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την συνέχεια του Συλλόγου.

Ο βασικός στόχος της ομάδας πρέπει να είναι η είσοδος μας στους ομίλους είτε του Champions League, είτε του Europa League. Και με πρόκριση επί της Σταντάρ, ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται και η ομάδα θα πετάξει από πάνω της ένα πολύ σημαντικό βάρος, μόλις από τις αρχές Αυγούστου. Αν ..πέσουμε στα playoff του Europa τότε τα ματς εκείνα θα είναι ζωής ή θανάτου.

Είναι αναγκαία η πρόκριση μας σε ομίλους, γιατί έτσι θα μπουν αρκετά λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ (πιο ..αρκετά από κάθε άλλη φορά) και παράλληλα θα αρχίζουμε να σκαρφαλώνουμε ξανά στην κατάταξη της Uefa (είμαστε στην 92 θέση με 16.800 πόντους...), ώστε να κερδίζουμε για το μέλλον ευνοικότερες κληρώσεις. Αν μάλιστα αυτοί οι όμιλοι είναι του Champions League, τότε καταλαβαίνετε πως θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο come back στην Ευρώπη.

Την Τετάρτη το βράδυ πρέπει να γίνουμε Panathinaikos και αυτό πρέπει να γίνει μόνο μέσω του αποτελέσματος και όχι απλά μιας καλής εμφάνισης που δεν θα αρκεί για να μας δώσει την πρόκριση. Είναι ίσως άδικο για αυτήν την ομάδα, αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα.

Και για να γίνουμε Panathinaikos, μόνο εύκολο δεν θα είναι. Φοβάμαι πως πολλοί έχουν μείνει στα δύο περυσινά αποτελέσματα που κάναμε στην Ελλάδα και θα θεωρήσουν αποτυχία αν δεν περάσουμε τους Βέλγους. Αποτυχία θα είναι αν δεν θα είμαστε τέλη Αυγούστου στην κλήρωση για ομίλους. Οι Βέλγοι δεν είναι αμελητέα ποσότητα, ούτε είναι εύκολοι αντίπαλοι. Έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα, που παράλληλα όμως φοβίζει. Δεν ξέρει κανένας μας πως θα αντιδράσει στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια η ομάδα του Γ.Αναστασίου. Θα είναι ένα στοίχημα για αυτούς και πρέπει να περιμένουμε την Τετάρτη να δούμε σε πόσο βαθιά νερά μπορούμε να κολυμπήσουμε. Θααρώ πως και η ίδια ομάδα περιμένει αυτήν την αναμέτρηση για να..γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της.

Τέλος μην ξεχνάμε και το πρεστίζ του Συλλόγου και τις συνήθειες του κόσμου του. Έχουμε μάθει σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια και επιτυχίες μεσοβδόμαδα, οπότε καταλαβαίνετε πόσο περίεργο είναι που τα τελευταία 3 χρόνια, μόλις την μια φορά είχαμε Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις Σεπτέμβριο μήνα. Η ιστορία του Συλλόγου έχει δείξει πως είναι στο dna μας η Ευρώπη. Έχουμε λοιπόν ανάγκη και μεις σαν Παναθηναϊκοί τις Τρίτες, τις Τετάρτες και τις Πέμπτες μας...

Σχόλια

  1. Πολύ σωστός σε όλα. Αστειοι οσοι πιστευουν οτι περασαμε ηδη με πρωτη-πρωτη την πρασινη που μας περασε μας εδωσε και τα 2εκ...

    Οπως λες και εσυ αποτυχια θα ειναι να μη παιξουμε ουτε καν europa. Παμε να τα δωσουμε ολα και μακαρι να τα καταφερουμε. Το δικαιούμαστε και το αξίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κλήρωση ήταν ευνοική για εμάς ίσως η Στανταρ ειναι η πιο ευκολη απο τις ομάδες που θα μπορούσαμε να πέσουμε . Δεν έχει καμία σχεση με την ομάδα που παίξαμε επι πολυμετοχικότητας. Ειδικότερα δε σε εκείνο παιχνιδι δεν είχαμε δώσει την σημασία που θα έπρεπε και είχαμε κοιτάξει να καπαρώσουμε το πρωτάθλημα..

    Σε καθε περιπτωση υποχρεωση μας είναι να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Η ομάδα το χρειάζεται όσο ποτέ να κερδίσει αυτό τον αγώνα να πάρει αρκετά χρήματα..να προσπέράσει την Στανταρ και να δώσει το 100 % για να περάσει στο Champions League.Aυτός πρέπει να ειναι ο στόχος για μια μεγαλη ομάδα και μονο αν αυτό δεν έρθει να συμβιβαστούμε με το Europa League.. Υπάρχει μια προσπάθεια να πέσει ο πήχης αλλά πρέπει να μείνει στα επιπεδα του Panathinaikos..

    Το πρόβλημα είναι οτι η ομάδα δεν ενισχύθηκε ποιοτικά . Ήδη μετράμε την απώλεια του Καπινο και πιθανώς του Αμπειντ..Απο οτι φαίνεται πάλι οι μεταγραφές αργήσανε.. (? ) Εκτός και αν οι φετινές μεταγραφές θα περιοριστούνε στον Στιλ ..τον Μπούρμπο και τον δανεικό Μπουι ..



    Όπως και να έχει αυτα τα παιχνιδια με Στανταρ θα κρίνουνε τελικά αν ο σχεδιασμός για την πρόκριση ήταν πετυχημένος ή οχι..Ελπίζω να μην έχουμε θέματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου