Κοιτάει Mbakwe;


Eνδιαφέρον του Παναθηναϊκού φαίνεται να υπάρχει στην περίπτωση του 25χρονου Αμερικάνου σέντερ της Μπάμπεργκ, Trevor Mbakwe. Πήρε φέτος μεταγραφή στην Γερμανική ομάδα, αλλά έχει buy out 75.000 ευρώ.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:


Λένε πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Στην περίπτωση του Λάσμε και του Παναθηναϊκού, πάντως, δεν υπήρξε καμία έχθρα και κανένας από τους δυο (ομάδα και παίκτης) δεν θεωρεί εχθρό τον άλλον.

Οι «πράσινοι» επιχείρησαν να κρατήσουν τον σέντερ από την Γκαμπόν στην ομάδα, αλλά τελικά οι δυο πλευρές οδηγήθηκαν στο διαζύγιο και έτσι ο Αφρικανός θα δηλώνει κάτοικος Τουρκίας από τη νέα σεζόν, καθώς έκλεισε στην Εφές. Ο Παναθηναϊκός έτσι δεν έχει πλέον στο ρόστερ του έναν καλό σέντερ, όπως ο Αφρικανός.

Από την άλλη, όμως, φαίνεται να καλοβλέπει τελευταία κάποιον καλύτερο. Ο λόγος για τον Τρέβορ Μ'Μπάκουε. Ο 25χρονος ύψους 2,03μ. Αμερικανός σέντερ έχει μπει στο στόχαστρο της ομάδας. Και έχει μπει και γιατί το στυλ παιχνιδιού του θυμίζει σε πάρα πολλά σημεία τον Λάσμε, αλλά κυρίως γιατί αποτελεί μια πιο... βελτιωμένη έκδοση του Αφρικανού.

Ο Μ'Μπάκουε έκανε μια εξαιρετική σεζόν πέρσι με τη Ρόμα. Επαιξε σε 38 ματς με την ομάδα και είχε μ.ό. 10,6 πόντους, (με 77% στις βολές και 59% στα δίποντα), 10,1 ριμπάουντ και 1,5 τάπα!

Εκλεισε, αλλά υπάρχει μπάι άουτ

Τα κατορθώματά του στην Ιταλία έκαναν την Μπάμπεργκ να τον κλείσει πριν από λίγες ημέρες. «Μα αν έχει υπογράψει στους Γερμανούς, πώς θα μπορέσει τον πάρει ο Παναθηναϊκός;» θα ρωτήσει εύλογα κάποιος. Η απάντηση είναι απλή. Ο Αμερικανός σέντερ έχει κλείσει μεν στην Μπάμπεργκ, αλλά έχει βάλει όρο στο συμβόλαιό του πως αν ενδιαφερθεί γι' αυτόν ομάδα που παίζει στην Ευρωλίγκα, τότε μπορεί να φύγει αμέσως από τους Γερμανούς έναντι 75.000 δολαρίων. Το μπάι άουτ είναι μικρό και έτσι αν το «τριφύλλι» αποφασίσει να τον αποκτήσει, τότε μπορεί να κάνει εύκολα και φθηνά πράξη την επιθυμία του, ενώ μέσα σε όλα ο Μ'Μπάκουε δεν είναι και πανάκριβος (συμφώνησε στις 450.000 για έναν χρόνο με την Μπάμπεργκ).

Η αναφορά του σκάουτινγκ

Τα λεφτά, βέβαια, λίγα πράγματα λένε στον Παναθηναϊκό. Αυτό που μετράει για τους «πράσινους» είναι η αγωνιστική αξία του παίκτη. Ο 25χρονος Αμερικανός σέντερ έχει το αγωνιστικό προφίλ του Λάσμε. Είναι εξαιρετικά αθλητικός, εκρηκτικός αλλά και γρήγορος σέντερ και φυσικά είναι... εξπέρ στην άμυνα και μετρ σε ριμπάουντ και κοψίματα. Μπορεί να σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά από τα 4 μέτρα. Εκεί όμως που υπερέχει του Λάσμε είναι ότι μπορεί να παίξει και με πλάτη στο καλάθι, ενώ έχει την ικανότητα να τελειώνει τα πικ εν ρολ παίρνοντας την μπάλα μακριά από το καλάθι και τελειώνοντας τη φάση με ντράιβ και από τις δυο πλευρές. Είναι πολύ πιο δυνατός από τον Αφρικανό και έχει μεγαλύτερη έφεση στα ριμπάουντ απ' ό,τι ο Λάσμε, Μέσα σε όλα, είναι πολύ πιο νέος από τον παίκτη από την Γκαμπόν (33 ετών), καθώς είναι μόλις 25 ετών.

Ο σοβαρός τραυματισμός και η τρέλα με τον γιο

Ο Τρέβορ Μ'Μπάκουε, που οι ρίζες του πατέρα Μαρκ είναι από τη Νιγηρία, ενώ η μητέρα του Ανα Ντέιβις είναι Αμερικανίδα, γεννήθηκε στην πόλη Σεντ Πολ της Μινεσότα στις 24 Ιανουαρίου του 1989. Είναι το μικρότερο από τα 4 παιδιά της οικογένειας. Εχει σπουδάσει κινησιολογία.

Το ταλέντο και το σοκ

Μυήθηκε στα μυστικά του μπάσκετ από μικρός και στο σχολείο (Σεντ Μπέρναρντς) ξεδίπλωσε διάπλατα το ταλέντο του με αποτέλεσμα να έχει προτάσεις από πολλά μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Τελικά τον κέρδισε το φημισμένο Μαρκέτ. Στην πρώτη του σεζόν (2007-08) στο NCAA ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά η μοίρα του έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Στις 27 Νοεμβρίου του 2007 σε ένα παιχνίδι με το Ντέιτον υπέστη τον τραυματισμό–εφιάλτη για όλους τους αθλητές. Επαθε ρήξη αχίλλειου τένοντα στο δεξί πόδι. Υποβλήθηκε φυσικά σε επέμβαση και έχασε όλη την υπόλοιπη σεζόν.

Η... ψυχρολουσία και η... ανάσταση

Επανήλθε στα γήπεδα αλλά εκεί ήρθε το κρύο ντους. Το Μαρκέτ δεν τον εμπιστευόταν μετά τον σοβαρό τραυματισμό και έτσι μετακόμισε αρχικά στο... παντελώς άγνωστο Πανεπιστήμιο Μαϊάμι Ντέιντ (2008-09). Εδειξε ότι συνέρχεται και έτσι πήγε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα όπου απέδειξε ότι αναστήθηκε. Εκανε πράγματα και θαύματα Στην πρώτη του χρονιά είχε μ.ό. 10,5 ριμπάουντ και μάλιστα έγινε ο πρώτος παίκτης της Μινεσότα μετά τον Κρις Χάμφρις των Σέλτικς που ήταν πρώτος στα ριμπάουντ στην Big Ten, ενώ επίσης είναι το Νο 3 στη λίστα των all time classic ριμπάουντερ της Μινεσότα σε μια σεζόν (είχε 327).

Οικογενειάρχης

Λατρεύει όσο τίποτα την Αμερικανίδα μνηστή του Τζένιφερ Μπελσίτο, αλλά εκεί που γίνεται χαλί να τον πατήσεις είναι στη θέα του γιου του. Τρελαίνεται για τον 6χρονο Μακί και δεν είναι τυχαίο ότι τις περισσότερες ελεύθερες ώρες του τις περνάει παίζοντας μαζί του (είτε μπάσκετ είτε videogames).

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10601&subid=2&pubid=129778765

Σχόλια