Τι απόφαση να βγάλει το Cas όταν έχει να κάνει με μπουρδέλα;


Την απόφαση πως...δεν θα αποφασήσει έβγαλε το Cas σχετικά με το αίτημα να ακυρωθεί η αφαίρεση βαθμών που δέχτηκε στο περυσινό πρωτάθλημα για τα γεγονότα που έγιναν στον ημιτελικό Κυπέλλου στην Τούμπα με τον γαύρο.

Και κάπου εδώ σκέφτεσαι...πως πρέπει να σκεφτείς. Σαν Παναθηναϊκός προφανώς αυτή η απόφαση μας λυτρώνει αφού δεν αλλάζει άρδην ο προγραμματισμός της ομάδας και της διοίκησης που φλερτάρει με τα πολλά εκατομμύρια του Champions League (έστω κι αν πρόκριση μας στους ομίλους, ισοδυνάμει με θαύμα). Σαν τρίτος, αναρωτιέσαι για ποιο λόγο τιμωρήθηκε ο Πάοκ με αφαίρεση, σε ένα Ελληνικό ποδόσφαιρο που ποτέ δεν έχει τολμήσει να ρίξει ανάλογη ποινή στον γαύρο, για πολύ χειρότερα που έχει προκαλέσει, ακόμη και με τις ευλογίες της διοίκησης του (Ριζούπολη, Νέα Σμύρνη, Καραϊσκάκη).

Οι Παναθηναϊκοί έχουμε άλλη κουλτούρα. Δεν είμαστε οπαδοί-υπάλληλοι, ούτε αθλητικός Σύλλογος που θέλει να πατήσει πάνω στα πτώματα άλλων μέσα σε λαμογιές και πουστιές. Δεν πρέπει να είμαστε. Και ευτυχώς αυτή την νοοτροπία την έχει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου μας. Γιατί αυτό είναι το σωστό, γιατί αυτό είναι το δίκαιο.

Πάμε τώρα στην απόφαση που έμμεσα έβγαλε το Cas...

Τι απόφαση να έβγαζε ακριβώς; Όταν έχει απέναντι του μια ποδοσφαιρική ομοσπονδία που δεν ελέγχει δελτία ποδοσφαιριστών και καθορίζονται έτσι πρωταθλήματα (Βάλνερ). Όταν βγάζει καταδικαστικές ποινές με απίστευτη καθυστέρηση χρόνου. Όταν ο πρόεδρος της είναι παντελώς άσχετος με τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν την ομοσπονδία που διοικεί και όταν είναι εντελώς σχετικός για...συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Το Cas φταίει ή η ΕΠΟ;

Είτε έστελνε τον Πάοκ στα προκριματικά του Champions League, είτε εμάς -όπως κι έγινε- η απόφαση θα ήταν άδικη. Όχι για την ίδια την απόφαση, αλλά γιατί έτσι όπως συμπεριφέρεται και αποφασίζει η ΕΠΟ δημιουργεί με...ξεκάθαρο τρόπο την αδικία προς κάθε κατεύθυνση, εκτός από αυτήν των αφανών ...χορηγών της.

ΥΣ: Κατ εμέ θα έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση κατά της ΕΠΟ και η ΠΑΕ μας. Μόνο ενωμένες οι ομάδες θα σταματήσουν το φαγοπότι που γίνεται στην ομοσπονδία. Μόνο έτσι υπάρχει η περίπτωση να ανθίσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο αν τεθούν στο περιθώριο, αυτοί που κονομάνε μέσα στον βούρκο. Απλά πράγματα. Χαίρομαι, γιατί μέχρι στιγμής φαίνεται πως κάτι τέτοιο γίνεται, τουλάχιστον με τον Πάοκ.

ΥΣ2: Μην συσχετίζετε τα επεισόδια των ζώων που έσκασαν στην Λεωφόρο. Αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο. Και μιας και που το ανέφερα, κανείς δεν κυνήγησε το θέμα σχετικά με τις ευθύνες της Αστυνομίας σε εκείνο το ματς που εξαιτίας της στερούμαστε την Λεωφόρο μας την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σχόλια

  1. Σωστο το αρθρο.


    Σε οτι εχει να κανει παντως με συμμαχιες με τους μπαοκτσηδες, μη περιμενεις πολλα... αυτοι μας εξισωνουν με τους ακατανομαστους. Τους φανηκε περιεργο μεχρι που στειλαμε και δικηγορο στο CAS λεει... Αυτοι περιμεναν επειδη πιασαν τον παπα απο τα @@@ οτι θα τρεξουμε να γινουμε παραρτημα τους και θα τους κανουμε τις χαρες... ποιος ο Παναθηναικος να γινει παραρτημα και ποιου του μπαοκ. Μη περιμενεις να βγαλεις νοημα με αυτους. Δυστυχως ειμαστε μονοι μας μεσα σε αυτον τον βοθρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλό είναι όλοι μας να προσπαθούμε να μην συσχετίζουμε οπαδούς που σκέφτονται ρομαντικά, με μμε που θέλουν να πουλάνε, με άλλα μμε που παίρνουν χαρτάκι και με διοικήσεις που έχουν μια κατεύθυνση προς έναν πιο υγιή ανταγωνισμό που θα μεταφραστεί στο μέλλον σε περισσότερα κέρδη (εισιτήρια, τηλεοπτικά κτλ κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν κάποιοι - και κάμποσοι - μέσα στη διοίκηση του ΠΑΟΚ που δουλεύουν ψιλό γαζί τον Ιβανόητο. Σε σημείο που να είναι βάσιμες οι υποψίες ότι έχουν και αυτοί "χορηγό". Δεν είχε καμιά δουλειά να προσφύγει στο CAS γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να "δικαιωθεί".


    Με τη θρασύτατη - λόγων των εκτεταμένων και σε γνώση όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης επεισοδίων - προσφυγή, ο ΠΑΟΚ έχασε και μελλοντικά, στο σύντομο όχι στο απώτερο μέλλον. Π.χ. αναμένεται εκδοροσφαγή από κοράκια στις επικείμενες υποχρεώσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου