ΤΑΑ Παναθηναϊκός: Ο φάκελος των χρεών


Όπως κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια το τμήμα βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού τραβά το δικό του Γολγοθά και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του μεγάλου χρέους που δημιούργησαν οι προηγούμενες διοικήσεις και κυρίως αυτή του Μιχάλη Κίτσιου.

Τα χρέη προς αθλητές, προπονητές, μάνατζερ, ιδιοκτήτες σπιτιών και όπου αλλού μπορεί να χρωστά μια ομάδα συνεχίζουν να αποτελούν το μεγάλο τροχοπέδη ώστε να μπορέσει το τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού να ορθοποδήσει.

Το μεγάλο πρόβλημα ξεκίνησε όταν έφυγε από το τμήμα ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος ο οποίος αποτελούσε εγγύηση. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος βοήθησε την επόμενη περίοδο ωστόσο τα χρήματα που έδωσε για την εξόφληση του υπολοίπου που είχε μείνει από τη χρονιά του δεν έφτασαν ποτέ στους αποδέκτες.

Κάπως έτσι άρχισαν να δημιουργούνται χρέη τα οποία εκτοξεύτηκαν την επόμενη χρονιά.

Η απαγόρευση μεταγραφών

Από το καλοκαίρι του 2010 και έκτοτε ο Παναθηναϊκός έχει πάντοτε τα χρέη να τον κυνηγούν. Χρέη τα οποία έχουν φτάσει μέχρι σήμερα και συνεχίζουν να προβληματίζουν τους πράσινους.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο τον περασμένο Ιανουάριο επιβλήθηκε απαγόρευση μεταγραφών στο πράσινο ΤΑΑ λόγω των οφειλών που υπάρχουν προς τον Στάθη Ντονά και τον Σάκη Ψάρρα. Οι επαφές των ανθρώπων του Τριφυλλιού με τους συγκεκριμένους παίκτες διαρκούν μέχρι και σήμερα και αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουν ανακοινωθεί οι κινήσεις που έχουν γίνει.

Στόχος των διοικούντων του Παναθηναϊκού είναι να διακανονίσουν τα χρέη προς τους Ντονά και Ψάρρα για να προχωρήσουν το σχεδιασμό της ομάδας.

Η τεράστια προσπάθεια και η άνιση μάχη

Είναι δεδομένο ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα η μάχη που δίνουν οι άνθρωποι της διοίκηση τους Ερασιτέχνη είναι άνιση.

Ωστόσο, ήδη έχουν καταφέρει να έρθουν σε συμφωνία και να αποπληρώσουν ορισμένους αθλητές από αυτούς που τους χρωστούσαν. Για την ακρίβεια έχουν καταφέρει να κλείσουν το κεφάλαιο της ομάδας της περιόδου 2008-09.

Γκέριτς, Αντράε, Ερπ και Ανδρεάδης έχουν ήδη αποπληρωθεί. Διακανονισμός έχει γίνει και με τους Γκενς, Σαμικά, Μηνούδη και Καραμαρούδη. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι το χρέος προς τον Γάλλο το οποίο έχει απομείνει είναι περίπου 35.000 ευρώ και όχι 90.000 ευρώ όπως είχε διαρρεύσει αρχικά.

Μάλιστα, στο πράσινο ΤΑΑ δεν ανησυχούν για τη συγκεκριμένη περίπτωση για την οποία τους κάλεσε ο αθλητικός δικαστής αφού έχουν συμφωνήσει με την πλευρά του παίκτη και η αποπληρωμή του θα συνεχιστεί κανονικά με την υπόλοιπη χορηγία του ΟΠΑΠ.

Αυτές που έρχονται

Αυτό δεν σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό έχουν ησυχάσει ή έστω ότι είναι κοντά στο να τελειώσουν με τα χρέη.

Αριθμητικά συμβαίνει αυτό, αφού ο αριθμός των παικτών στον οποίο υπάρχουν χρέη έχει μειωθεί, αλλά οι υποθέσεις που θα έρθουν κάποια στιγμή είναι βαριές και ασήκωτες. Ανάμεσα στους παίκτες των οποίων οι προσφυγές δεν έχουν τελεσιδικήσει είναι αυτές των Ζαγκούμνι, Αγκάμεζ, Παππαδημητρίου, Σμαραγδή και Λάππα.

Τα ποσά που οφείλονται σε αυτούς τους παίκτες είναι σημαντικά και θα χρειαστεί μεγάλη μάχη και αρκετό διάστημα ώστε να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να αποτινάξει από πάνω του τον βραχνά των χρεών.


http://prasinanea.gr/voley/article2870875.ece

Σχόλια