Κirch, o εκλεκτός για την άμυνα

UPDATE: Η ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Η θέση του δεξιού μπακ και γενικότερα η γραμμή της άμυνας θα είναι σίγουρα μια από αυτές που χρειάζονται ενίσχυση και θα γίνουν μεταγραφές κι έτσι τα πρώτα ονόματα θα αρχίσουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την Πράσινη και την Goal News, ο νο1 στόχος για αυτήν την θέση είναι ο Oliver Kirch, 31 χρονών, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα της Borussia Dortmund.

H γερμανική ομάδα έκανε πρόσφατα πρόταση ανανέωσης συμβολαίου για έναν ακόμη χρόνο, αλλά παίκτης αρνήθηκε ζητώντας 2ετές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο λόγος ήταν η πρόταση που έχει στα χέρια του από ομάδα του εξωτερικού και δη τον Παναθηναϊκό.

Ο Κιρχ θεωρείται κατά κύριο λόγο εσωτερικός μέσος του άξονα της μεσαίας γραμμής (μέσα δεξιά στον "ρόμβο" του Αναστασίου), ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η ιδανική του θέση είναι δεξιός φουλ χαφ, εξαιτίας της ταχύτητας και της εξαιρετικής σέντρας που διαθέτει.

Στη διάρκεια της καριέρας του (Γκλάντμπαχ, Μπίλενφελντ, Καϊζερσλάουτερν, Ντόρτμουντ), άλλωστε, έχει αγωνιστεί κατά βάση ως δεξιός μπακ χαφ, αλλά και ως δεξιός εξτρέμ, με εξαίρεση τα δύο τελευταία χρόνια στην Ντόρτμουντ όπου ο Κλοπ τον χρησιμοποίησε περισσότερο στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Το συμβόλαιό του με την Ντόρτμουντ τελειώνει το καλοκαίρι και το κασέ του δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση απαγορευτικό: είναι ενδεικτικό ότι η πρόταση ανανέωσης των Γερμανών ήταν 240 χιλ. ευρώ "καθαρά" για έναν χρόνο, νούμερο που κρίνεται εντός του "πράσινου" μπάτζετ, πόσω μάλλον για έναν παίκτη που έχει συμμετοχές στη δεύτερη δύναμη της Μπουντεσλίγκα και όσοι τον έχουν παρακολουθήσει θεωρούν ότι στην Ελλάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Σχόλια