H απότιμηση της ΠΑΕ για την φετινή σαιζόν


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 19/5 στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, γενική σύσκεψη υπό τον πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο με τη συμμετοχή των Σαραβάκου, Νταμπίζα, Αναστασίου, Σαμαρά και Τουμαζάτου.

Επί της ουσίας έγινε μια συνολική αποτίμηση της σεζόν που ολοκληρώθηκε και τέθηκαν επί τάπητος κάποια πράγματα που θα «τρέξουν» την επόμενη περίοδο.

Αρχικά, οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος έκαναν έναν απολογισμό για τη σεζόν 2013-2014, εκφράστηκε η ικανοποίηση για την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί (συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League, κατάκτηση του Κυπέλλου), τονίστηκε η ανάδειξη και η βελτίωση των νεαρών ποδοσφαιριστών και η αναγέννηση των έμπειρων, ενώ επισημάνθηκε ότι η εξέλιξη της ομάδας ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Αυτό που σημειώθηκε είναι το εξαιρετικό ποσοστό επιτυχίας στις μεταγραφές του προηγούμενου καλοκαιριού, αφού όσοι αποκτήθηκαν βοήθησαν και παράλληλα αύξησαν την αγοραστική αξία τους. Οι μοναδικοί οι οποίοι κινήθηκαν κατώτερα του αναμενόμενου ήταν ο Μπαϊράμι και ο Πέτριτς, για τους οποίους υπογραμμίστηκε ότι είναι διεθνείς και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι θα προσφέρουν τη νέα σεζόν.

Το οικονομικό κομμάτι

Έπειτα, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το οικονομικό κομμάτι, όπου δόθηκε έμφαση στο ότι η κατάσταση παραμένει πάρα πολύ δύσκολη παρά την εμφανή πρόοδο στα στοιχεία της ΠΑΕ. Συμφωνήθηκε ότι απαιτείται συνέχιση της προσεκτικής πολιτικής και της σφιχτής διαχείρισης, με στόχο την πλήρη εξυγίανση της εταιρίας.

Στον μεταγραφικό τομέα οι αρμόδιοι θα κινηθούν με σύνεση και θα αποφύγουν τις υπερβάσεις, διότι δεν υπάρχουν τα περιθώρια. Εάν στη διάρκεια του καλοκαιριού προκύψει ενίσχυση από επιφανή φίλο του Παναθηναϊκού ή παρουσιαστούν άλλες πηγές εσόδων, αυτά θα κατευθυνθούν στην κάλυψη των διακανονισμών.

Τους επόμενους μήνες η ΠΑΕ είναι υποχρεωμένη να φανεί συνεπής στους διακανονισμούς που έχει συνάψει με όσους οφείλει χρήματα. Εάν δεν το πράξει, κινδυνεύει επειδή βρίσκεται στο monitoring της UEFA και δεν έχει "ξεφύγει" μετά την αδειοδότηση της από την ΕΠΟ. Προγραμματισμένες εισροές ρευστού δεν υφίστανται και κατά συνέπεια, οποιοδήποτε επιπλέον έσοδο θα χρησιμοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Μεταγραφές, πωλήσεις και ακαδημία

Η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δημιουργεί επιπλέον αγωνιστικές υποχρεώσεις και στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση του ρόστερ. Οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος έκαναν κάποιες προτάσεις εξηγώντας το σκεπτικό τους, ενώ ανέλυσαν τις υποθέσεις των Σίλντενφελντ και Αμπέντ και τις πιθανότητες παραμονής τους.

Στο θέμα των πωλήσεων, επαναλήφθηκε η θέση ότι πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο σημείο που δεν είναι αναγκασμένος να παραχωρήσει έναν ποδοσφαιριστή του. Συνεπώς, θα εξετάσει μία οποιαδήποτε πρόταση μόνο εάν τη θεωρεί συμφέρουσα και έχει το χρόνο να καλύψει το κενό στο δυναμικό του. Διαφορετικά, δεν θα εισέλθει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης εάν τα χρήματα κριθούν λίγα.

Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση για την κατάσταση στην ακαδημία, τους νεαρούς οι οποίοι μπορούν να προωθηθούν τη νέα σεζόν στους Άνδρες, το μπάτζετ της, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις συνοδευόμενες εισηγήσεις για την επίλυση τους και τη συνεργασία με την πρώτη ομάδα.

Λεωφόρος και Κορωπί

Όσον αφορά το "Γεώργιος Καλαφάτης", συζητήθηκε ότι σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες αναβάθμισης του προπονητικού κέντρου, προκειμένου να διευκολυνθούν η πρώτη ομάδα και η ακαδημία. Προβλέπεται η βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, δημιουργία νέου γηπέδου και η δημιουργία πρόσθετων παροχών.

Ακόμα, για το "Απόστολος Νικολαΐδης" τονίστηκε ότι τα δεδομένα για τον χρονικό ορίζοντα της ανακατασκευής του μεταβάλλονται συνεχώς, αλλά όταν έρθει η ώρα για την έναρξη των έργων, θα υπάρξει συνεννόηση της διοίκησης με τους επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος ώστε να διαπιστωθεί εάν συμφέρει το timing για την αλλαγή έδρας.

Συνέντευξη την Πέμπτη ο Νταμπίζας

Στο μεταξύ, ο Νίκος Νταμπίζας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στο "Απόστολος Νικολαΐδης" (13:00) και θα αναλύσει το πλάνο που θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός, με σκοπό να ενημερωθούν και οι οπαδοί.

Σχόλια