Σενάρια για Καλάθη


Το Sport24 ανέβασε κείμενο που αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κάνει μια πρώτη κρούση για να μάθει τις προθέσεις του Ν.Καλάθη και την περίπτωση να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το άρθρο:

Για να διευκρινιστεί τι ακριβώς θα κάνει ο Νικ Καλάθης με το ΝΒΑ, θα πρέπει πρώτα να καταλήξουν οι Memphis Grizzlies στο... νέο τους σχήμα. Διότι ο ιδιοκτήτης του οργανισμού, Ρόμπερτ Πέρα πήρε κάποιες αποφάσεις. Όπως το να απολύσει τον CEO, Τζέισον Λέβιν, αλλά και τον υπεύθυνο για τους παίκτες και την εξέλιξη αυτών, Στου Λας, ενώ είναι σε αναζήτηση νέου GM.

Η... μπόρα πήρε και τον κόουτς, Ντέιβ Τζόργκερ, με τους Minnesota Timberwolves να ζητούν άδεια από τους Grizzlies για να μιλήσουν μαζί του και να τη λαμβάνουν. Τι έγινε στο τέλος της ημέρας; Δεν τα βρήκαν οι οργανισμοί μεταξύ τους και μέχρι νεοτέρας, τουλάχιστον ο Τζόργκερ μένει εκεί που είναι. Το "μέχρι νεοτέρας" αφορά την είδηση που αποκάλυψε τα ξημερώματα ο Marc Stein του ESPN, κατά την οποία το Memphis προσπαθεί να πείσει τον Τζεφ βαν Γκάντι να αναλάβει χρέη κόουτς.

Πού θέλουμε όμως, να καταλήξουμε; Στο ότι όταν καταλήξουν οι Grizzlies στο πώς θα κινηθούν τη σεζόν 2014-2015 θα αποφασίσουν και τι θα κάνουν με τον Νικ Καλάθη, ο οποίος έχει μεν συμβόλαιο για ερχόμενη αγωνιστική περίοδο (για 816.482 δολάρια), αλλά δεν είναι εγγυημένο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο διεθνής γκαρντ θέλει κατ' αρχάς να μείνει στο ΝΒΑ (παιδικό όνειρο που πραγματοποίησε πέρυσι). Αν δεν είχε προκύψει το θέμα με την τιμωρία των 20 αγώνων (για χρήση απαγορευμένης ουσίας και για την ακρίβεια ταμοξιφαΐνης-του έχουν μείνει 14, μετά τα έξι ματς των play offs που έδωσε η παρέα του, χωρίς αυτόν), δεν θα ετίθετο θέμα. Πλέον, υπάρχει ζήτημα που συντηρεί και η νέα κατάσταση, η οποία διαμορφώνεται στον οργανισμό.

Η αλήθεια βέβαια, είναι πως αν δεν μείνει στο Memphis, δεν αποκλείεται να βρεθεί άλλη ομάδα του ΝΒΑ που θα τον ζητήσει, από τη στιγμή που, όπως ενημερώνει ο Χάρης Σταύρου (του NBA Greece), στους 7 αγώνες που χρειάστηκε να αγωνιστεί ως βασικός point guard, ώστε να καλύψει το κενό που άφησε με τον τραυματισμό του ο Mike Conley, o Νικ ήταν φανταστικός! Είχε 14.7 πόντους (52% στα συνολικά σουτ, 41% στα τρίποντα, 75% στις βολές), 4.7 ριμπάουντ, αλλά και 4.9 ασίστ ανά 36 λεπτά συμμετοχής! Οι αριθμοί του φαίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακοί, αν αναλογιστεί κανείς πως έγιναν απέναντι σε άσους όπως ο Brandon Knight, ο Reggie Jackson, o Jose Calderon, o Jeff Teague, o Kyrie Irving και ο John Wall! Ολοι τους ένας κι ένας. Για να μην το ξεχάσουμε, ο Καλάθης πήρε ΚΑΙ το βραβείο του κορυφαίου rookie στη Δύση για το μήνα Φεβρουάριο

Εάν δεν καταφέρει να βρει συμβόλαιο στην άλλη ακτή του Ατλαντικού, θα στρέψει το βλέμμα του προς την Ευρώπη, με κάποιες ομάδες να έχουν ήδη ρωτήσει για τα πώς και τα γιατί (και μεταξύ αυτών να είναι και ο Παναθηναϊκός).

Σχόλια