Ποιος θα είναι ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας


Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για τέσσερις και μία μεταγραφές. Οι τέσσερις σίγουροι είναι ένας δεξιός μπακ, ένας στόπερ, ένας μέσος (εξάρι), ένας μεσοεπιθετικός (οχτάρι ή δεκάρι) και ίσως και έναν εξτρέμ αναλόγως του τι θα γίνει με τον Εμίρ Μπαϊράμι ο οποίος ήταν η πρώτη μεταγραφή της περσινής σεζόν και ο παίκτης ο οποίος δεν βοήθησε καθόλου λόγω και του τραυματισμού που είχε στην μέση.

Δεξί μπακ αλά... Νάνο

Στην συγκεκριμένη θέση αγωνίστηκαν φέτος οι Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης και Σπυρόπουλος με τους δυο πρώτους να παίζουν κατ' ανάγκη γιατί είναι στόπερ και τα πηγαίνουν αρκετά καλά όποτε χρησιμοποιήθηκαν. Από τους τρεις θα μείνουν οι δυο με τον "Τριάντα" να είναι ο σίγουρος και ένας εκ των Μαρινάκη ή Σπυρόπουλου θα αποχωρήσει.

Ήδη για την συγκεκριμένη θέση έχει αποκτηθεί ο 19χρονος Κροάτης Φραν Τούντορ, ως φέρελπις και όχι για βασικός την επόμενη σεζόν και αναζητείται ο παίκτης που θα πάρει την φανέλα σπίτι του όπως συνέβη την φετινή σεζόν με τον Νάνο.

Για την συγκεκριμένη θέση έχουν ακουστεί μάλιστα δυο ονόματα αυτά των Γκάλο και Γκαλίτσιου τα οποία φυσικά και παίζουν με τον Νίκο Νταμπίζα να έχει κάνει κάποιες επαφές με τους δυο άσους. Δεν αποκλείεται μάλιστα η συγκεκριμένη κίνηση να είναι η πρώτη που θα ολοκληρωθεί από πλευράς πράσινων όπως επίσης δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένα τρίτο όνομα το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει γραφτεί. Ένας παίκτης που όπω

Στόπερ ηγέτης

Ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα κινηθεί για την απόκτηση ενός στόπερ, δυο σε περίπτωση που δεν μπορέσει να κρατήσει τον Σίλντενφελντ. Οι πράσινοι θέλουν έναν ηγέτη για την άμυνα τους. Έναν παίκτη με εμπειρία ανάλογη με του "Σίφο" αλλά πιο σταθερή παρουσία από τον Κροάτη ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο μισό με την πράσινη φανέλα.

Και για αυτή την θέση έχουν κάνει την εμφάνιση τους κάποια ονόματα αλλά ο Παναθηναϊκός αναζητά κάτι καλύτερο. Έναν παίκτη που θα γίνει ο ηγέτης της πράσινης άμυνας σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα ενισχύσει και άλλο  τα μετόπισθεν του τριφυλλιού που με τους Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή και Ρισβάνη είναι πλούσια σε ταλέντο αλλά όχι σε Ευρωπαϊκή εμπειρία ενόψει της επόμενης σεζόν.

Το αμυντικό χαφ...

Όπως έδειξε και η προσέγγιση με τον Όλιβερ Κιρχ της Ντόρτμουντ ο Παναθηναϊκός αναζητά έναν πολύ καλό παίκτη για την μεσαία γραμμή. Έναν... "Μπέργκ" που θα δέσει την άμυνα με την επίθεση και θα έχει όλα τα προσόντα που χρειάζεται ένας box to box ποδοσφαιριστής και παράλληλα και την εμπειρία. Στην ίδια θέση υπάρχουν οι Λαγός και Μέντες αλλά με δυο καθαρόαιμους αμυντικούς χαφ δεν βγαίνει μια χρονιά με παρουσία και σε Ευρωπαϊκό θεσμό.

Οπότε οι πράσινοι θα κινηθούν σίγουρα για ένα εξάρι και όπως όλα δείχνουν θέλουν στην συγκεκριμένη θέση να αποκτήσουν έναν αρκετά καλό ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα τον Παναθηναϊκό.

Ο μεσοεπιθετικός

Έναν επίσης πολύ καλό ποδοσφαιριστή αναζητά ο Παναθηναϊκός και για την μεσαία γραμμή αλλά περισσότερο ως μεσοεπιθετικό και λιγότερο ως μεσοαμυντικό. Η συγκεκριμένη κίνηση δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία για τους ανθρώπους του τριφυλλιού που θα θελήσουν να ψάξουν όλα τα δεδομένα, να τα ζυγίσουν καλά πριν προχωρήσουν στην οποιαδήποτε κίνηση τους.

Μιλάμε για τον παίκτη που θα κάνει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και με τους πράσινους να θέλουν να παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας όπως έγινε και φέτος θέλουν ένα μέσο που να έχει αρκετά στοιχεία. Να είναι καλός κουμανταδόρος της μπάλας, με καλές μεταβιβάσεις, αλλά παράλληλα να βοηθά την ομάδα και στο αμυντικό κομμάτι με συνεχή τρεξίματα, κλεψίματα και πρέσινγκ.

Η περίπτωση του εξτρέμ

Εδώ όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα στηριχθεί και κατά πόσο η επιλογή του Μπαϊράμι. Ο Σουηδός αποτελεί προσωπική επιλογή του Αναστασίου με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να έχει δηλώσει σίγουρος πριν από λίγο καιρό ότι τη νέα σεζόν ο Μπαϊράμι θα δείξει τις δυνατότητες του. Το πρώτο θέμα βέβαια είναι αν μπορεί από ιατρικής άποψης αν και όλα δείχνουν πως θα έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του με την έναρξη της προετοιμασίας.

Το δεύτερο είναι κατά πόσο οι Αναστασίου-Νταμπίζας όχι απλά θα δώσουν το "ΟΚ" για να παραμείνει ο Σουηδός στο ρόστερ αλλά κατά πόσο θα του δείξουν ότι τον εμπιστεύονται ακόμα και για βασικό γρανάζι της πράσινης μηχανής. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα κινηθούν για κάποιον παίκτη ή αν το κάνουν για μια λύση που θα δώσει και άλλο βάθος στην συγκεκριμένη θέση.

Αν τώρα υπάρξει η απόφαση πως ο Μπαϊράμι δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κινηθεί για έναν βασικό εξτρέμ και το ιδανικό σενάριο θα ήταν να μπορεί να παίζει και στις δυο πλευρές.

Τι γίνεται με τους δανεικούς

Ρόλο στο μεταγραφικό παζλ του Παναθηναϊκού θα παίξουν φυσικά και οι δανεικοί. Ο λόγος για τους Σίλντενφελντ και Αμπέντ και το τι μέλει γενέσθαι. Οι πράσινοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και από τους δυο τους και θέλουν να τους κρατήσουν στο ρόστερ τους. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούν να το κάνουν; Αν παραμείνουν και οι δυο τότε η μεταγραφική ενίσχυση των πράσινων θα παραμείνει στο τέσσερα συν ένας.

Αν όχι και αποχωρήσει ένας εκ των δυο ή και δυο τότε ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τον αντικαταστήσει και μάλιστα με έναν παίκτη επάξιο αφού τόσο ο "Σίφο" όσο και ο Αλγερινός "τοξοβόλος" βοήθησαν τα μέγιστα τους πράσινους.

Για τον Κροάτη στόπερ έγινε ήδη η πρώτη επαφή και συζητήθηκε το τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής και τις επόμενες μέρες θα μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα. Σε ότι έχει να κάνει με τον Αμπέντ μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει επαφή με την Νιουκάστλ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Καθώς την μια εβδομάδα οι Άγγλοι λένε ότι τον θέλουν την άλλη όχι.

Σίγουρα ρόλο θα παίξει και το τι θέλουν οι ίδιοι και αν κρίνουμε από τα όσα λένε τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες και οι δυο θέλουν να παραμείνουν στον Παναθηναϊκό.

Όποιος πουληθεί... θα αντικατασταθεί

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού θα αλλάξει ανάλογα και με το αν υπάρξουν πωλήσεις. Σίγουρα οι πράσινοι έχουν πει πως κάποιοι παίκτες κλειδιά όπως ο Μπέργκ δεν παραχωρούνται αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τώρα αν θα έρθει κάποια πρόταση που δεν θα μπορεί να την αρνηθεί το τριφύλλι.

Οπότε το δεδομένο είναι πως όποιος παίκτης των πράσινων φύγει, υπάρχει ενδιαφέρον για αρκετούς και πλην του Μπεργκ μετά την φετινή τους πορεία, θα αντικατασταθεί.

Μένει να δούμε αν θα υπάρξουν πωλήσεις όπως έγινε πέρσι με τους Καρνέζη, Μαυρία και Φιγκερόα από τους οποίους ο Παναθηναϊκός πήρε ένα ποσό τις τάξης των 5 εκ. ευρώ το οποίο και τον βοήθησε σημαντικά για να καλύψει τρύπες, να βγάλει την σεζόν και να εξασφαλίσει την Ευρωπαϊκή άδεια.

Σχόλια