Τι Παναθηναϊκή ημέρα...


O Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Ελλάδος. Ο Παναθηναϊκός της λαϊκής βάσης, των πιτσιρικάδων και του πιο φτωχού μπάτζετ στην σύγχρονη ιστορία του κατέκτησε κούπα απέναντι σε ένα πολέμιο σύστημα με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Έριξε τέσσερα σε τελικό Κυπέλλου μετά από 28 χρόνια! Μεγαλύτερη δικαίωση όμως δεν είναι ότι επιστρέψαμε στους τίτλους, αλλά ότι το κάναμε με τρόπο καθαρό και Παναθηναϊκό. Έναν τρόπο που ανάγκασε όλη την Ελλάδα να παραδεχτεί πως ο Παναθηναϊκός παίζει το πιο όμορφο ποδόσφαιρο και είναι από τις πλέον συμπαθητικές ομάδες.


Τα πάντα χθες κύλησαν ιδανικά. Πραγματικά από χθες δεν ξέρω τι πρέπει να γράψω. Το κεφάλι είναι ένα καζάνι από εικόνες και η ψυχή τίγκα από συναισθήματα. To πόσο σημαντικό φαίνεται στα μάτια μου αυτό που πέτυχαν οι μάγκες του Αναστασίου, το κατάλαβα στον γύρο του θριάμβου όταν έφυγε όλη η ομάδα βολίδα προς το πέταλο. Τα μάτια βούρκοσαν! Γιατί; Το γράφω μήνες τώρα.. αυτή η ομάδα που έχει φτιαχτεί φέτος μιλάει στην καρδιά κάθε Παναθηναϊκού. Βγάζει στο τερέν πάθος, συναίσθημα και έχει αξίες σωστές. Χαρακτηριστικά που δεν έχω δει σε ΚΑΜΙΑ άλλη ομάδα μας στο παρελθόν.

Το καλοκαίρι πίστευα πως θα κινηθούμε σε ρηχά νερά. Είχα κρυφές πως αυτός ο ποδοσφαιρικός ορθολογισμός που προβάλλεται μπορεί και να αποδώσει, αλλά το αλαλούμ που γινόταν με τις μεταγράφες με έκανε και ανησυχούσα για αυτά που θα δούμε. Ως όφειλα, έγινα μέρος της προσπάθειας αυτής και στην αφετηρία του ταξιδιού στα Ψαχνά έδωσα το παρών. Κάθε ματς λοιπόν που πέρναγε, η ομάδα αυτή με κέρδιζε όλο και περισσότερο. Είτε κερδίζαμε, είτε χάναμε. Μόνο σε 3 ματς με είχε πικράνει, αλλά αποδείχθηκε πως αυτά αποτέλεσαν μάθημα για την ομάδα.

O Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Ελλάδος λοιπόν, συντρίβοντας τον Πάοκ μπροστά στον λαό μας που περίμενε πως και πως την κούπα και έχοντας εμείς απέναντι τους αντίπαλους οπαδούς. Τι καλύτερο;

Δεν ξέρω, αν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο. Βασικά δεν έχω να γράψω κάτι άλλο. Είναι από τις φορές που οι εικόνες που έχω είναι τόσο έντονες που δεν μπορώ να γράψω κάτι.

Μακάρι να ξαναζήσω αντίστοιχες πολλές μέρες σαν την χθεσινή. 

Σχόλια

  1. το μεγεθος της υγειας που βγαζει η ομαδα σε καθε στιγμη ειναι κατι ανεπαναληπτο.........στο πεταλο χορτο μαγικο ολοι τους,σε καθε γκολ μια αγκαλια ολοι.....ουτε βεντετες,ουτε τιποτα.........ελπιδα μας δωσανε κ σιγουρια για το μελλον......ευχαριστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οποιος δεν εχει παει στο γηπεδο να δει αυτην την ομαδα δεν εχει νοιωσει τιποτα
    αλλοι τρεις αγωνες εμειναν στη λεωφορο
    ακομα και τωρα δεν ειναι αργα να σηκωθειτε απο τα πσ να αφησετε λιγο το μπλα μπλα και την ανοητη κουβεντα περι 4-4-2 ρομβους κτλ και να νιωσετε λιγο υγειη Παναθηναικο απο κοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μόνη μαλακία με την χθεσινή μέρα είναι οτι μείναμε όλοι για την απονομή και παραλίγο να χάσουμε τα τραίνα!!!
    Στα σοβαρά τώρα, είναι ιστορική ευκαιρία να δημιουργήσουμε ομαδάρα με αρχές και αξίες που θα εμπνεύσει τη νέα γενιά και γιατί όχι την δημιουργία πολλών νέων οπαδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TRYFILOFOROS-13-27/4/14 11:36 μ.μ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ:ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ-ΟΜΑΔΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ.ΑΔΕΡΦΙΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ.....ΟΜΟΛΟΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.
    ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΑΓΚΕΣ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ..


    ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ!

    ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΟΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ Κ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΦΕΤΟΣ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΚΥΦΗΝΕΣ.


    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ,ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΤΟ ΔΙΑΛΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΧΤΙΖΕΙΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΠΑΚΙΑ ΠΑΛΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ Κ ΠΑΙΧΤΩΝ ΑΠ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ..


    ΥΓ. ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΕΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΤΛ.

    ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΑΡΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απολύτως. Ότι θα μπεί θα πρέπει να είναι εντελώς καινούργιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κυφηνες πραγματικα!!! η πιο σωστη λεξη!! δειτε και ενα βιντεο για οποιον δεν το εχει δει δεν ειναι απο το κυπελο αλλα απο την τριαρα του γαυρου θα λιωσετε στα γελια!

    https://www.youtube.com/watch?v=gsXYFbCzIoo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηλίας Ζωγράφου28/4/14 11:21 μ.μ.

    Όλα ωραία και όλα καλα και οι κούπες και το CL και όλα.....Αλλα αυτο που με τρελένει και πραγματικα με κάνει ευτυχισμένο είναι οτι....για πρώτη φόρα και το εννοω, είμαι 35, βλέπω τον Παναθηναίκο να είναι ¨ΟΜΑΔΑ και επιτέλους να υπάρχει αγάπη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό και άγιο το Κύπελλο φοβερή εμφάνιση επιτέλους τίτλο μετά από 4 χρόνια . Θα ήταν όμως σωστο οι πανηγυρισμοί να ..διακοπούν γιατι αρχίζουνε τα play - off.
    Δυστυχώς το Κύπελλο από μόνο του πέρα από την αίγλη ενός τίτλου δεν αποφέρει οικονομικά ωφέλη στην ομάδα. Γι αυτό πρέπει όλοι στην ομάδα να επικεντρωθούμε στους επόμενους αγώνες γιατι κινδυνεύουμε ενώ το αξίζουμε να βγούμε Champions League να χάσουμε αυτή την ευκαιρία και να χύσουμε τη καρδάρα με το γάλα.
    Τα πολλά λεφτά πάντα ήταν και θα είναι στο Champions League .. η μεγαλύτερη καταξίωση επίσης είναι εκεί οι καλές μεταγραφές για τους παιχτές οι σημαντικές εμπειρίες ...όλο το ζουμί είναι εκεί..
    Ο Παναθηναικός ωφείλει επιτέλους να επιστρέψει στο Champions League σαν Παναθηναικός ! Τις τελευταίες χρονιές ακόμα και οταν παίζαμε στην Ευρώπη γεμίσαμε απο παλινωδίες ..και για να θυμηθούμε κάτι καλο πρέπει να γυρισουμε στο 09 -10 και στα παιχνίδια με την Ρόμα..Από εκει και έπειτα το χάος και η κατρακύλα..
    Η ομάδα όμως αυτή αν ενισχυθεί μπορεί επιτέλους να ξαναθυμίσει τον πραγματικό Παναθηναικό στους Ευρωπαίους..
    Πρώτα όμως θα πρέπει να δώσουμε το 100 % και να βγούμε δεύτεροι στα play - off..Η ομάδα και το αξίζει και πρέπει να το κάνει για όλους τους παραπάνω λόγους και ακόμα παραπάνω..
    Και η ΑΕΚ ειχε πάρει Κύπελλο το 11 και το 13 έπεσε . Προφανώς και δεν είμαστε ΑΕΚ αλλά καλό είναι να μαθαίνουμε από τα μαθήματα άλλων .. Γι αυτό συγκέντρωση από όλους γιατι η χρονιά ακόμα δεν τελείωσε.. Και ξανά η ομάδα με τις εμφανίσεις της στον δεύτερο γύρο μπορεί να τα καταφερει και να βγει στο Champions League..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου