Θα μείνουμε Α1!


Η ομάδα κέρδισε άνετα 0-3 τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, αλλά τα 2 σετ που πήρα ο Παμβοχαϊκός στην Πυλαία στέλνουν την ομάδα στην διαδικασία των play out, όπου θα ξεκινήσει από θέση ισχύος.

Αν και το ιδανικό θα ήταν να τερματίσουμε 8οι και να εξασφαλίσουμε κατευθείαν την παραμονή, εν τέλει αυτήν θα την εξασφαλίσουμε με λίγα ματς παραπάνω. Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός μόνο αν εγκληματήσει θα πέσει κατηγορία, αφού το πρόσωπο που έχει δείξει από την μέρα που ήρθε ο Καλμαζίδης δεν αφήνει περιθώρια να πιστεύουμε πως θα κινδυνεύσουμε.

Η βαθμολογία στα play out έχει ως εξής:


1. Παναθηναϊκός 23
2. Άρης         22
3. Νίκη Αιγινίου 17
4. Παναχαϊκή 17

Δύο πέφτουν, δύο σώζονται και παίζουν όλοι με όλους εντός-εκτός.

Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον Γιάννη Καλμαζίδη που κατάφεραν σε έναν μόνο γύρο να μαζέψουν από τους 33 παιζόμενους βαθμούς τους 22, και από εκεί που είμασταν τελευταίοι με μόλις 1 βαθμό στο τέλος του πρώτου γύρου, ουσιαστικά για ένα σετ χάσαμε την είσοδο στην οκτάδα και την απευθείας παραμονή.
    Άς είναι η ομάδα αν συνεχίσει έτσι και πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, άλλωστε καμία από αυτές τις τρεις ομάδες δεν είναι καλύτερες.
    Οι ημερομηνίες για τα πλέι-άουτ είναι οι εξής:
    1η αγωνιστική: Τετάρτη 9 Απριλίου 2014
    2η αγωνιστική: Σάββατο 12 Απριλίου 2014
    3η αγωνιστική: Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014
    4η αγωνιστική: Τετάρτη 23 Απριλίου 2014
    5η αγωνιστική: Σάββατο 26 Απριλίου
    6η αγωνιστική: Τετάρτη 30 Απριλίου 2014.
    Την προσεχή Δευτέρα στα γραφεία της ΕΣΑΠ θα γίνει η κλήρωση των πλέι-άουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεκινώ από τον Βοτανικό. Για μένα ο Βοτανικός είναι απορριπτέος για τους εξής λόγους:

    ·
    Για ρομαντικούς λόγους. Η Λεωφόρος είναι το γήπεδο που γαλουχήθηκαν γενεές Παναθηναϊκών.

    ·
    Είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή , που δεν ταιριάζει στο αστικό προφίλ των οπαδών της ομάδας μας. Όσο και αν ακούγεται ελιτίστικο σε κάποιους , η επίσκεψη στο γήπεδο δεν είναι μόνο οι 2 ώρες του αγώνα , είναι το φαγητό , ή το καφενείο που θα πάει κάποιος πριν ή μετά το γήπεδο.

    ·
    Το κόστος κατασκευής , το οποίο θα είναι πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Έχω κάνει ανάλυση σε αυτό το σάιτ και τα στοιχεία είναι διαθέσιμα.

    ·
    Το κόστος συντήρησης , το οποίο για ένα στάδιο 45,000 θέσεων θα είναι τουλάχιστον 3 φορές πιο πάνω από αυτό της τωρινής Λεωφόρου.

    Παρότι σέβομαι και εκτιμώ το Παναθηναϊκό Κίνημα και θεωρώ ότι η ύπαρξή του διασφαλίζει την επιβίωση της Λεωφόρου , η πρότασή του για γήπεδο 44,000 θέσεων είναι μη εφαρμόσιμη.

    Πέραν των πολλών πολεοδομικών- χωροταξικών αλλαγών που πρέπει να εγκριθούν από την Πολιτεία ώστε να πάρει άδεια το συγκεκριμένο γήπεδο , θεωρώ ότι θα μεταφέρει ένα πολύ μεγάλο αριθμητικό ποσό ανθρώπων , περίπου 45,000 χιλιάδες , τέτοιο που θα προκαλέσει προβλήματα στην διαβίωση των
    κατοίκων της περιοχής. Μην το βλέπουμε ως φανατικοί οπαδοί , αλλά ας το δούμε ως κάτοικοι της περιοχής που θα θέλουν μια αρμονική συμβίωση μαζί μας. Θέλουν να κοιμηθούν νωρίς , να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο και μετά να πάνε στις δουλειές τους.

    Προφανώς , η ιστορία και το μέγεθος του Παναθηναϊκού αρμόζουν σε ένα γήπεδο 45,000 θέσεων. Όμως ένα τέτοιο γήπεδο δεν είναι εφικτό να γίνει στην Λεωφόρο. Μπορεί όμως , κάλλιστα να γίνει μια επέκταση του υφιστάμενου γηπέδου που να είναι πολεοδομικά σύννομη και να μην δημιουργεί προβλήματα φασαρίας , θορύβου ή κυκλοφοριακού φόρτου στους κατοίκους της συνοικίας. Όπως και να το δει κάποιος 21,000 άνθρωποι είναι περίπου οι μισοί από αυτούς που θα πήγαιναν σε ένα γήπεδο 45,000 θέσεων. Πιστεύω ότι ένα τέτοιο γήπεδο , για τα δεδομένα της θέσης του και την ιστορία της ομάδας , είναι το δέον για τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω δε , ότι εξασφαλίζει και την αρμονική συμβίωση και ισορροπία στη σχέση μεταξύ εμάς , των οπαδών του Παναθηναϊκού , και των κατοίκων της περιοχής , που είναι επωφελές για όλους.

    Ως προς την νέα Λεωφόρο που πρόκειται να φτιάξει η ΠΑΕ έχω κάποιες αντιρρήσεις ως Πολ/κος Μηχ/κος και ενεργειακός επιθεωρητής. Πρώτα , ως προς το περίφημο εξωτερικό πλέγμα φωτισμού. Νομίζω ότι δεν ταιριάζει με την γενικότερη αρχιτεκτονική της περιοχής που είναι της δεκαετίας 60 και 70. Αυτό που έκανε η Μπάγιερν με τους φωτισμούς στο Αλλιανζ αρένα , το έκανε επειδή το συγκεκριμένο γήπεδο βρίσκεται εκτός Μονάχου , σε προάστιο , σε μια αλάνα που δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Άρα ο φωτισμός δεν επηρεάζει κανέναν , αντίθετα φωτίζει όλη την περιοχή. Στους Αμπελοκήπους , στη θέση που βρίσκεται η Λεωφόρος συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο , άρα ο εξωτερικός φωτισμός του γηπέδου πρέπει να είναι διακριτικός.

    Δεν ξέρω τον λόγο της ύπαρξης των σουιτών. Αν επιβάλλονται από την ΟΥΕΦΑ , ώστε τα γήπεδα να έχουν έγκριση για αγώνες Τσάμπιονς Λίγκ τότε δεν υπάρχει αντίρρηση. Αν όμως , γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΑΕ , απλώς για λόγους γενικότερης αισθητικής , τότε είμαι αντίθετος γιατί χάνονται
    θέσεις θεατών.

    Επίσης για τον ίδιο λόγο είμαι αντίθετος με την δημιουργία εστιατορίου στους χώρους του γηπέδου. Επαναλαμβάνω , εάν δεν είναι εντολή της ΟΥΕΦΑ .

    Επίσης κάτι που είναι σημαντικό και δεν τονίστηκε: Πρέπει όλοι οι χώροι κάτωθεν των κερκίδων της Λεωφόρου να αναβαθμιστούν ενεργειακά , ώστε να εκσυγχρονιστούν , ως επίσης σε όλες τις θύρες
    του γηπέδου πρέπει να τοποθετηθούν στέγαστρα. Με τα στέγαστρα θα αυξηθεί σημαντικά η πληρότητα θέσεων του γηπέδου.

    Αυτά και συγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου