Χάθηκε το Final 4

ΧΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 9-9 (19-18)
Φωτογραφία από το αρχείο

Φέτος το τμήμα πόλο μοιάζει πιο σοβαρό και σταθερό στην πορεία του πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά. Όλοι λέγανε πως αν υπήρχε η υπερπροσπάθεια και η τύχη, ίσως να χτυπάγαμε κάτι καλό στο Final 4 του Κυπέλλου. Τελικά δεν θα μάθουμε ποτέ, αν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αφού αποκλειστήκαμε στον προημιτελικό από την Χίο στα πέναλτι με 19-18.

Κρίμαι και τίποτα άλλο. Τώρα στο πρωτάθλημα, μπας και δούμε κάτι καλύτερο από αυτό που περιμένουμε..

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του αγώνα από το Leoforos:


Εκτός φάιναλ φορ κυπέλλου ο Παναθηναϊκός, που γνώρισε την ήττα στη Χίο από την τοπική ομάδα, με τον Γιώργο Αφρουδάκη να βρίσκεται στη μεγαλύτερη διάρκεια στον πάγκο τραυματίας... Η Χίος, μπήκε πολύ πιο δυνατά στο ματς και βρέθηκε να προηγείται με 4-1 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει άσχημη εικόνα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν το 5-1, πριν το «τριφύλλι» δείξει σημάδια ζωής... Θεοδωρόπουλος και Παπαδόγκωνας μείωσαν σε 5-3 και το ημίχρονο έληξε με τη Χίο μπροστά 6-4.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κάνει την υπέρβαση και να πάρει τη νίκη χωρίς τον αρχηγό του στην πισίνα. Η Χίος κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα των δύο τερμάτων, καθώς στα γκολ των Κόχειλα και Δερμιτζάκη είχε απάντηση και πήγε στο τελευταίο οκτάλεπτο έχοντας προβάδισμα με 8-6.

Εκεί οι «πράσινοι» με τον Αφρουδάκη να «σφίγγει» τα δόντια παρά το πρόβλημα στον ώμο, έφτασαν μια ανάσα από την τεράστια ανατροπή αλλά δεν τα κατάφεραν... Ο Παπαδόγκωνας μείωσε σε 8-7 και ο Θεοδωρόπουλος δύο λεπτά πριν το τέλος έκανε το 8-8. Με 18 δευτερόλεπτα για το τέλος, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι χάρη στο γκολ του Παπαδόγκωνα, όμως στην τελευταία άμυνα που έπρεπε να παίξει, το «τριφύλλι», έμεινε με παίκτη λιγότερο κάτι που έφερε την οργή του Λούδη ο οποίος και αποβλήθηκε... Έτσι, η συγκέντρωση των παικτών του Παναθηναϊκού είχε χαθεί και δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη η Χίος βρήκε τον τρόπο να κάνει το 9-9 και να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι.

Ακόμα και εκεί οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αποφασισμένες να μην χάσουν την πρόκριση... Ωστόσο, με το σκορ στο 9-9,ο Στελλάτος δεν κατάφερε να νικήσει τον Γαλανόπουλο και στο επόμενο ο Φουντούλης ευστόχησε απέναντι στον Χρονόπουλο και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Για τον Παναθηναϊκό αστόχησαν οι Θεοδωρόπουλος, Κουρλιάφτης και ο Στελλάτος (δύο φορές).

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-3, 2-2, 1-3 (10-9 στα πέναλτι)

Συντάκτης: Νίκος Μαρούδας

Σχόλια