Περίμενε να το φάει για να ξυπνήσει και δεν πρόλαβε


Στο σημαντικότερ ματς -μέχρι στιγμής- της σαιζόν, η ομάδα μας δεν έδειξε σωστή συμπεριφορά και έκανε ένα λάθος που θα πρέπει να διορθώσει την Μεγάλη Τετάρτη (16/4) στην Λεωφόρο για να πάρει την πρόκριση για τον τειλκό του Κυπέλλου Ελλάδος.


Αντί να μπει στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα δυνατά και να προσπαθήσει να πιέσει, ώστε να κάνει από σήμερα το πρώτο βήμα για την πρόκριση -και να μην κάνει τον επαναληπτικό ματς φωτιά-, εμφανίστηκε παθητική και χωρίς ιδιαίτερες επιθετικές τάσεις. Για την ακρίβεια, θύμισε την εμφάνιση του πρωταθλήματος στο ίδιο γήπεδο πάλι. Προφανώς θα έχει να κάνει με οδηγίες του Γ.Αναστασίου να αντιμετωπίζουν τον Όφη έτσι, αλλιώς δεν μπορώ να δικαιολογήσω για ποιο λόγο δεν ήμασταν πιο επιθετικοί.

Χαρακτηριστικό της παθητικότητας μας, πως στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε κάποια ευκαιρία για γκολ και οι πρώτες μας επισκέψεις άρχισαν να γίνονται μετά το 60' αλλά και πάλι χωρίς συνέχεια.

Το συμβάν που περίμενε η ομάδα για να ξυπνήσει, όπως φάνηκε, ήταν το γκολ που φάγαμε από τον Παπάζογλου στο 69' και αυτό μόνο τιμητικό δεν είναι. Και ειδικά για ένα ματς που έπρεπε να βγάζουμε φωτιές, ώστε να κάνουμε πιο εύκολη την ζωή μας στον επαναληπτικό της Λεωφόρου.

Γενικά δεν μου άρεσε η συμπεριφορά της ομάδας. Τους περίμενα πιο ζωντανούς για τέτοιο ματς. Παίζεται μια κούπα και δεν τους είδα όπως θα περίμενα. Ελπίζω στον κατάμεστο Ναό μας, να καταφέρουμε να κάνουμε το αυτονόητο. Δύσκολο έγινε χωρίς λόγο...

Σχόλια

  1. Συμφώνα απόλυτα σε αυτά που γράφεις. Εντελώς παθητική στάση με 0 σουτ μέχρι το 60 περίπου. Πολύ γιόμα και γενικά δε μπήκανε με το μαχαίρι στα δόντια όπως σε άλλα ματς πχ με γαύρο..
    Στα πολύ σωστά που λες θα σημειώσω τον πολύ αρνητικό Μέντεζ και την μεγάλη απουσία του Λαγού. Ο Μέντεζ ήταν εξίσου αρνητικός και στο 4-1 με Άρη απλά τον κάλυψε ο Μπεργκ που είχε κάνει εκπληκτική εμφάνιση τότε.
    Πάντως δεν τελειώσε τίποτα .Πρέπει να περάσουμε τον Όφη ειναι τεράστια ευκαιρια να ειμαστε στο τελικό και να πάρουμε το Κύπελλο .Μπορούμε να τους περάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή ανάλυση , αλλά σε όλα τα ματς δεν πάμε να κερδίσουμε , πολλές φορές είναι θετικό γεγονός και η ισοπαλία. Δεν είμαι ο φανατικός , που λέει να νικάμε σε όλα , πολλές φορές ο προπονητής επιλέγει σαν καλύτερο αποτέλεσμα την ισοπαλία , όταν η έδρα είναι δύσκολη και ο διαιτητής δεν σε αφήνει να κάνεις παιγνίδι.

    Υπάρχουν πράγματα που δεν αναλύθηκαν , σε αυτά που έγραψες Πρες. Όπως το γεγονός ότι συνέχεια δίδονται φάουλ εναντίον του Παναθηναϊκού , που εκνευρίζουν τους παίκτες μας και δημιουργούν πρόβλημα στην συγκέντρωσή τους στον αγωνιστικό χώρο. Όσο και αν οι παίκτες μας είναι ψυχολογικά προετοιμασμένοι , εντούτοις , το πρόβλημα υφίσταται. Σε αυτό το ματς , ο Παναθηναϊκός είχε τις περισσότερες ευκαιρίες και θα μπορούσε τουλάχιστον να είχε ισοφαρίσει.

    Πάντως , μην έχουμε την αυταπάτη ότι η ομάδα μπορεί να βγάλει σερί πέντε ματς με ισάριθμες νίκες και σε σύντομο χρονικό διάστημα με ΠΑΟΚ , Εργοτέλη , ΟΣΦΠ , Αρη , ΠΑΣ Γιάννινα και σήμερα τον ΟΦΗ. Μάλιστα στα δυο τελευταία ματς διένυσε σε διάστημα 4 ημερών όλη την Ελλάδα από το ένα άκρο της , την Ήπειρο στο άλλο την Κρήτη. Μια νεανική ομάδα , με πολλές απουσίες , όπως του Πράνιτς και του Λαγού στην μεσαία γραμμή. Επίσης , δεν μπορούμε να σταθούμε στην μια – δύο ευκαιρίες που έκανε ο ΟΦΗ από τις
    οποίες η μία ήταν το γκολ , το οποίο όπως είδα στην Τι Βι , μέρος ευθύνης έχει και ο γκολκίπερ μας , ο Κοτσόλης.

    Τέλος πάντων , πρωτάθλημα δεν ήταν , επομένως δεν χάσαμε βαθμούς , απλώς πρέπει στην ρεβάνς που είναι σε ένα μήνα η ομάδα να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη ώστε να βάλει τα 2 γκολ που απαιτούνται και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό. Επιμένω , ότι η εποχή θα είναι καλύτερη , τα πλέι οφ θα έχουν κριθεί , όπως και η σειρά κατάταξης , οπότε δεν θα υπάρχει βάρος στα πόδια των παικτών. Επομένως , το μόνο πρόβλημα θα είναι ο διαιτητής , που μαζί με τον ΟΦΗ , οφείλουμε να νικήσουμε και αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μέντες στο ματς με τον Αρη ήταν εξαιρετικός. Ήταν σέντερ μπακ και πολλές φορές κάλυπτε τα λάθη και τις ασυννενοησίες των παικτών της μεσαίας γραμμής. Εδώ , στο ματς με τον ΟΦΗ ήταν αρνητικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν διαφωνώ με την λογική να κατεβαίνεις και σε κάποια ματς πιο συντηρητικά με την ισοπαλία να μην σε χαλάει. Αλλά είμαι της άποψης πως όταν αντιμετωπίζεις παθητικά τα ματς, αν δεν έχεις αξιόπιστη άμυνα, τότε αυτό μπορείς να το πληρώσεις.


    Σχετικά με τον διαιτητή, δεν θεωρώ πως είχε κακή παρουσία (δεν περίμενα πως θα το έγραφα για τον Παππά). Από αυτό βγάλε έξω το φάουλ που έδωσε και προήλθε το γκολ. Ήταν φάουλ από αυτά που τα δίνεις για να βάλεις τον άλλον στην περιοχή. Βέβαια μετά έδωσε κι ένα υπέρ μας δίπλα στην περιοχή μας που δεν ήταν. Τέλος πάντων, θεωρώ πως χάσαμε το ματς και δεν μας το έκλεψε η διαιτησία σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρες , δεν έγραψα ότι το ματς μας το έκλεψε η διαιτησία. Έγραψα , ότι συνέχεια δίδουν φάουλ υπέρ του αντιπάλου μας , με αποτέλεσμα οι παίκτες μας να χάνουν την αυτοσυγκέντρωση τους και να εκνευρίζονται.

    Το παρατήρησα σχεδόν σε όλα τα ματς στη Λεωφόρο (τα παρακολούθησα όλα). Οι διαιτητές δεν μας έπαιξαν ποτέ 50-50. Η μοναδική εξαίρεση ήταν το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης , το 2-1 , και ίσως με τους Πανιώνιο & Παναιτωλικό. Στα υπόλοιπα ματς , η διαιτησία ήταν από κακή έως σφαγιαστική , όπως η περίπτωση του Δελφάκη , στο ματς με τον Εργοτέλη.

    Το ίδιο γίνεται και στα εκτός έδρας ματς. Κρίμα , για τον ιδρώτα που χύνουν οι παίκτες μας και το ψωμί που τους το τρώνε.

    Γράφεις ότι , αντιμετώπισαν το ματς παθητικά. Είναι σωστή άποψη , αλλά τι περιμένεις από μια νεανική ομάδα , που τώρα φτιάχνει χαρακτήρα , δηλαδή , να κερδίζει ανελλιπώς σε όλα τα ματς; Ίσως , στο όνομα του Παναθηναϊκού , όλα τα ματς θα έπρεπε να τα κερδίζει , αλλά ετούτοι οι παίκτες μέσα σε διάστημα ενός μήνα έδωκαν 5 ματς και τα κέρδισαν σχεδόν όλα. Κέρδισαν αντιπάλους , που εδώ και εικοσαετία δεν τους είχαμε κερδίσει ποτέ σερί.

    Μήπως , θυμάσαι ότι ο ΠΑΣ μας στέρησε το πρωτάθλημα του 2005; Φέραμε ισοπαλία.

    Δεν είναι σωστό να πούμε τίποτα εναντίον αυτών των παιδιών και του προπονητή μας. Οι περισσότεροι οπαδοί είχαν την φετινή ομάδα για την μέση του βαθμολογικού πίνακα και οι λεγόμενοι κακοθελητές την είχαν για β Εθνική.

    Λίγοι ήμασταν , που πιστέψαμε σε αυτή την ομάδα και σε αυτόν τον προπονητή. Σήμερα έγινε μια γκέλα , νομίζω ότι σε ένα μήνα με πιο καθαρό μυαλό και την συνδρομή όλων μας , που πρέπει να κατακλύσουμε το Ναό της Λεωφόρου , θα νικήσουμε τον ΟΦΗ και θα περάσουμε στον τελικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mα δεν σου είπα ότι περιμένω πάντα να κερδίζει, ούτε τους έκραξα. Στο ματς της Κυριακής δικαιολογείται πολύ περισσότερο να παίξεις παθητικά από το σημερινό. Αυτό πιστεύω.


    Χάσαμε από τον Πας το πρωτάθλημα του 05; Του 03 μάλλον λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δε θα μάθουμε ποτέ...


    τέλος πάντων, μια σημείωση μόνο η ομάδα δεν ξύπνησε μετά το γκολ, απλά χαλάρωσε λίγο ο παπά-ρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρες , για τον Πας μάλλον έχεις δίκιο , δεν θυμάμαι ακριβώς την χρονιά. Ήταν δύσκολο να κερδίσει η ομάδα. Προσωπικά περίμενα ισοπαλία. Είναι νεανική ομάδα , μετά από ένα σερί νικηφόρων ματς με σπουδαίους αντιπάλους, πηγαίνοντας την Κυριακή στα Γιάννενα , νικώντας τον τοπικό ΠΑΣ , πιστεύω ότι θα ήταν δύσκολα μεσοβδόμαδα να κερδίσει και τον ΟΦΗ.


    Το Σάββατο , ο Παναθηναικός θα πρέπει να νικήσει , το να παίξει παθητικά έχει λογική , αλλά έχουμε πλει οφ και θέλουμε μια καλή συγκομιδή βαθμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δουλεια δεν ειχαμε, δουλεια βρηκαμε για την Μεγάλη Τετάρτη! Και οχι τιποτα αλλο, αλλα θα νηστευω τοτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου