Ακόμη ένα παράδειγμα πως ελέγχουν ό,τι θέλουν


Στην μνημειώδη κυκλο-ανακοίνωση που έβγαλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός τις προάλλες, μεταξύ άλλων επιτέθηκε και στο Gazzetta και συγκεκριμένα στον διευθυντή του, Βασίλη Παπαθεοδώρου. Αποτέλεσμα αυτού, ο συγκεκριμένος να απολυθεί άμεσα από το site.


Ασχέτως, αν συμφωνείτε ή όχι με αυτά που ανεβάζει το Gazzetta, είναι δεδομένο πως μιλάμε για το νο1 αθλητικό Site και έχουν τεράστια επιρροή αυτά που γράφονται.

Η απόλυση λοιπόν του Β.Παπαθεοδώρου δείχνει για ακόμη μια φορά την δυναμική και την ματαιοδοξία αυτών που βρίσκονται στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα και να εξαφανίζουν από τον χάρτη όποιον -έστω και λίγο- τους χαλάει την πιάτσα.

Το Gazzetta να θυμήσω πως είχε απολύσει έτσι και τον Ν.Βασιλαρα. Επίσης πριν 1 μήνα είχε ανεβάσει άρθρο για την πτωτική τάση που υπάρχει στα εισιτήρια του Γ.Καραϊσκάκης που μέσα σε λίγη ώρα εξαφανίστηκε από την πρώτη σελίδα.

Προφανώς και δεν είναι τυχαία όλα αυτά, όπως προφανώς και η πορεία του εν λόγω site που έχει επιλέξει να κάνει πλέον τα -σημαντικά- θελήματα τους θα είναι πτωτική. Όχι ικανή για να χάσει την δυναμική και επιρροή του, αλλά ίσα-ίσα για να καταλάβει ο ιδιοκτήτης του πως άρχισε να αρμενίζει στραβά..

Σχόλια

  1. press διαβασε και το οπισθοφυλλο απο πρασινοφρουρο σημερα...
    Το θεμα ειναι, αυτοι ελεγχουν τα παντα, εμεις με ποιους ειμαστε???
    Οι τυποι πανε να κανουν το Νο1 site -με την ετοιμη και μεγαλυτερη πελατεια- νεο sport fm κι εμεις μαζι τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tώρα το διάβασα.
    Τι ακριβώς παίχτηκε όταν έφυγε από την Πράσινη δεν το ξέρω. Και δεν με νοιάζει κιόλας ούτε η Πράινη ούτε ο Παπαθεοδώρου.


    Το θέμα είναι αυτό που λες. Πως το νο1 site ακολουθεί γραμμή Μαρινάκη ξεκάθαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαντζάκος Δημήτρης6/3/14 12:54 μ.μ.

    Τα λεφτά τα λεφτά τα εκατομμύρια. Περισσότερο από θέμα "πόσους ελέγχει πια ο βαγγέλης" είναι θέμα πόσο δούλοι είναι οι δημοσιογράφοι. Γιατί ο πιο χρήσιμος υπάλληλος είναι αυτός που δεν χρειάζεται να τον πληρώσεις. ΟΙ Μίχοι και οι Μπραουδάκηδες αυτού του κόσμου δεν χρειάζονται non paper και επιταγή από τον Επενδυτή. Βρίζει τους δημοσιογράφους στην ανακοίνωση, αλλά και παλιότερα με επίσημες κουβέντες για κλαδιά και πριονίσματα, και τους ακούς ακόμα από τα ραδιόφωνα και τους διαβάζεις στις ιστοσελίδες να τρέχουν με προθυμία να "βρουν τη μέση οδό" και να ξεχνάν την αλήθεια. Όταν βγάζει ο Παναθηναικός κάποια ηλίθια ανακοίνωση αμέσως "απαράδεκτο, ζούγκλα, σε ποιούς τα λένε" κλπ. Όταν βγάζει ο γαύρος ανακοινώσεις που τους βρίζει και τους απειλεί, έχουμε το τροπάριο "βαρεθήκαμε πια τον χαρτοπόλεμο, έχει κουράσει". Το ίδιο και με τα όποια κάθε φορά επεισόδια.
    Καμία όρεξη να παρουσιάσουν τι έχει γίνει και να βρουν τι έχει συμβεί, μόνο να σερβίρουν "αντικειμενικότητα" και "υπεύθυνη στάση", αφού φυσικά πουλάει και δεν προσβάλει τον οικονομικά ισχυρό. Γι'αυτό και δε μου κάνει εντύπωση η απόλυση του Παπαθεοδώρου, τα tweets του οποίου παρακολουθούσα και δεν χαρίζονταν ούτε σε αλαφούζο ούτε σε μελισσανίδη. Δεν έχω ιδέα αν είναι παναθηναικός ή πανιώνιος, δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Αυτό από το οποίο ήθελαν να καθαρίσουν το σάιτ ήταν τα σταράτα ποστ. Αυτό που θέλουν είναι περισσότερες "σούπες".
    Θα πει κανείς πως το μεροκάματο σε αυτή τη χώρα είναι δύσκολο πια και ειδικά στη δημοσιογραφία (παρολίγον συνάδελφος και γω) αλλά γιατί και από πότε πρέπει να επιβραβεύει κανείς την μετριότητα και τη δουλικότητα, τις "ίσες αποστάσεις" και την λογική του μπακάλικου; Έχει νόημα να λέει κάποιος πως πχ. Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι έχουν και οι δύο άδικο που χρησιμοποιούν βία; Η αλήθεια υπάρχει και στις δύο πλευρές σε κάποιο βαθμό, ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ είναι να την βρεις, όχι να κάνεις διαπιστώσεις για την ανθρώπινη φύση αλλιώς το μόνο που λες είναι "κάντε ησυχία". Βοηθούν ποτέ με τα άρθρα τους κάποιον ολυμπιακό να δει την αλήθεια, που αλλιώς θα του ξέφευγε μέσα στα πανηγύρια, και να κάνει την αυτοκριτική του ή οποία θα οδηγήσει σε κριτική; Βοηθούν τον παναθηναικό να κάνει το ίδιο; Το μαγαζί μας να ναι καλά και ας πουλά σάπια ψωμιά ή με άλλα λόγια, καλές δουλειές σε όποιον μας πληρώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα επικινδυνα σημεια που θα πρεπει να σταθουμε ειναι α)η για ακομη μια φορα συμπνοια θεσεων Γιαννακοπουλου-Μαρινακη, και β)οτι εδω και λιγο καιρο τα συγκοινωνουντα δοχεια στα sites κανουν μπαμ... δηλ. συνεχεις παραπομπες του gazzetta αρχικα με fpress, τωρα σε parapolitika.gr και παει λεγοντας...

    Το θεμα παντως εχει πολυ παρασκηνιο, απο την μια ο Παπαθεοδωρου που φωναζει για non paper και απο την αλλη αυτοι που τον κατηγορουν για τα σχολια στο gazzetta και οτι διαμορφωνει την κοινη γνωμη με στημενες συζητησεις...
    Ας αναλογιστουμε τι ζημια εκανε το Νο 1 μεσο (sport fm) στην προηγουμενη γενια και τι επιπτωσεις θα εχει στη νεα αν επαναληφθει το εργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. GunsofBrixton6/3/14 1:09 μ.μ.

    Γελοίοι.Αν δεν τους πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων δεν θα ξεβρωμίσει το ποδοσφαιρικό τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχεις καθόλου άδικο.
    Συμφωνώ όσο δεν πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς, τέτοιου είδους κινήσεις δεν στοχεύουν μόνο το ποδόσφαιρο.
    Θέλουν να δημιουργήσουν ένα προβατοποιημένο κοινό που να μην είναι μόνο κόκκινης απόχρωσης και παράλληλα να έχουν κονόμες από διάφορους κλάδους.
    Όταν κάνεις κουμάντο στο λαοφιλέστερο άθλημα και ελέγχεις παράλληλα όλα τα ΜΜΕ -που αξίζει να ελέγχεις- τότε σου ανοίγονται κι άλλοι ,πολλοί δρόμοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν ξεκινάς ένας website από το 0 και το φτάνεις στη πρώτη θεση και παρολα αυτα το συστημα μπορει να σε φαει μεσα σε μια ωρα καταλαβαινει κανεις σε τι χουντα ζουμε.


    Ανεξαρτητα με τη γνωμη που εχει καποιος για τον Βας Βας (εγω του τα εχωσα αρκετες φορες στο twitter) μονο θλιψη σε πιανει σε αυτες τις περιπτωσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα επικινδυνα σημεια που θα πρεπει να σταθουμε ειναι α)η για ακομη
    μια φορα συμπνοια θεσεων Γιαννακοπουλου-Μαρινακη, και β)οτι εδω και λιγο
    καιρο τα συγκοινωνουντα δοχεια στα sites κανουν μπαμ... δηλ. συνεχεις
    παραπομπες του gazzetta σε site του Μαρινακη...

    Το θεμα παντως εχει πολυ παρασκηνιο, απο την μια ο Παπαθεοδωρου που
    φωναζει για non paper και απο την αλλη αυτοι που τον κατηγορουν για τα
    σχολια στο gazzetta και οτι διαμορφωνει την κοινη γνωμη με στημενες
    συζητησεις...
    Ας αναλογιστουμε τι ζημια εκανε το Νο 1 μεσο (sport fm)
    στην προηγουμενη γενια και τι επιπτωσεις θα εχει στη νεα αν επαναληφθει
    το εργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βασίλης6/3/14 1:46 μ.μ.

    Δυστυχώς θα πω +1000.
    Μακάρι να μπορούσα να διαφωνήσω, βιώνουμε απίστευτη χούντα στη χώρα σε όλους τους τομείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παιδια εδω το βιντεο που ηταν στο youtube με την αναμεταδοση του αγωνα 0-3 απο τον γαυρο εκφωνητη το κατεβασαν οι αλητες και καποιος δικος μας που το ξανανεβασε δεν αφηνη να κανεις σχολια κατω απο το βιντεο τι να πω
    Olympiakos-Panathinaikos 0-3 (Gayros Speaker)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαντζάκος Δημήτριος6/3/14 2:09 μ.μ.

    Ακριβώς. Θέλουν να φτιάξουν ένα κοινό που θα χειροκροτεί τον ισχυρό επειδή είναι ισχυρός και θα κρίνει με κριτήριο την δύναμη και το αποτέλεσμα, ένα κοινό που θα δέχεται σαν αξία την επιβολή όχι την νίκη και τον ανταγωνισμό.
    Ο Ολυμπιακός το'χε πάντα το μικρόβιο της προσωπολατρείας και του λαϊκισμού. Είναι ο κόσμος που τον έπεισαν, γιατί βόλευε, ότι μια άσχημη αντικειμενική κατάσταση όπως η φτώχεια και οι άσχημες συνθήκες είναι αξίες από μόνες τους, και όχι η προσπάθεια να ξεπεραστούν, και διεκδίκησαν για τον εαυτό τους το προνόμιο της "λαϊκότητας". Κάθε φορά που ακούω φιγούρες κωστοπουλέικες να διαφημίζουν την ολυμπιακοφροσύνη τους σαν δείκτη λαϊκότητας τους άρα και αυθεντικότητας, μου'ρχετε στο μυαλό ο Πάγκαλος που τραγουδούσε "φτωχολογιά για σένα κάθε μου τραγούδι". Στην Ελλάδα ό,τι δηλώσει κανείς είναι.
    Ο Παναθηναικός κόσμος επειδή έχει μια κουλτούρα "παραδειγμάτων" τα οποία προσφέρονται για έμπνευση, όπως ο καθένας τα ερμηνεύει, και όχι για λατρείες, δεν προσφέρεται για τέτοια χειραγώγηση σε αυτή τη φάση του παιχνιδιού. Τα δύσκολα χρόνια το έμαθαν αυτό και σε όποιον δεν το ήξερε ήδη, και μας εκπαίδευσαν στην κριτική, άλλους περισσότερο άλλους λιγότερο, άλλοτε με καλά αποτελέσματα και άλλοτε βάζοντας τρικλοποδιές στους εαυτούς μας. Αλλά υπάρχει αυτή η κληρονομιά. Στον γραφείο μου έχω σε κάδρο το Βαζέχα να πανηγυρίζει το γκολ στο Άμστερνταμ (τι όμορφη και δυναμική, καθαρά Παναθηναική εικόνα) και τον Πιτυχούτη να κάνει τον γύρο του θριάμβρου με τη σημαία με το τριφύλλι. Δεν έχω τον Τζίγγκερ, τον Γιώργο, τον Αλαφούζο. Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού έχουν καδραριστεί και καδράρονται (τι βλέπει κανείς όταν μένει ή δουλεύει στον Πειραιά ξεπερνά τα όρια του αστείου) δίνοντας δουλειά στους κορνιζάδες.
    Η λογική του "ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ'όλα και εκφράζεται μέσα από τον πρόεδρο", είναι φανερό σε ποια μονοπάτια οδηγεί και γιατί είναι χρήσιμη. Η λογική του ο Παναθηναικός είναι πάνω απ'όλα και μένει στον καθένα μας να τον εκφράζει μέσα από τις πράξεις του, με τον τρόπο που τον επνέουν τα παναθηναικά ιδανικά (τα οποία δεν είναι η φτώχεια ούτε τα πλούτη, ούτε η μία ή η άλλη αντικειμενική συνθήκη), μπορεί να ακούγεται ελιτίστικο αλλά επειδή απευθύνεται στον καθένα μας ξεχωριστά πριν γίνουμε σύνολο, δεν είναι χρήσιμη για το σύστημα. Τα καλύτερα δυστυχώς έρχονται.
    Συγνώμη για το κατεβατό σε μια είδηση για έναν δημοσιογράφο που καθαρίστηκε για το καλό της μπίζνας. Ελπίζω να φανούν γόνιμα για σκέψη και συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοίτα κατ εμέ κανένα ΜΜΕ δεν μπορεί πλέον να κάνει τόση προπαγάνδα, όση κάνουν τα πρωτοσέλιδα. Σίγουρα επηρεάζει κόσμο, αλλά ο κόσμος πλέον δεν είναι τόσο ηλίθιος. Αποψη μου..


    Επίσης τα social media είναι ένας μηχανισμός που ακόμη δεν μπορούν να τον απομονώσουν (μέχρι να βρεθεί τρόπος).


    Αλλά όπως και να χει, αν περνάς την γραμμή σου μέσα από αυτό το site, αυτής την δυναμικής είναι όντως ΠΟΛΥ μεγάλο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. https://twitter.com/miltostr/status/441545810900447232 διαβαστε τη συζητηση


    Πρεπει καποιος να βγει να μιλησει επιτελους!!! Πρεπει ο Αλαφουζος να κυνηγησει κατι τετοια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Καλή φάση", απολύθηκε ο ...συνιδιοκτήτης... Έλεος.
    Κοίτα, αυτός έτρωγε ψωμί από τους κοντούς, κάπου τα χάλασαν και απέκτησε εμπάθεια προς τον μπασκετικό Παναθηναΐκό και γενικότερα, όποτε του έβγαινε έτσι και άφηνε προσεκτικά να φανεί. Είχε μεσολαβήσει και το ντου του Δημήτρη και στύλωσε τα πόδια ο τύπος. Έχω άποψη για αυτόν, αλλά δε θα ασχοληθώ περισσότερο σε θέμα που πρέπει να κατέχεις πολλά για να εκφραστείς, γιατί αφ' ενός στον χώρο που επίλεξε να επιχειρήσει ήξερε και πόσα αγγούρια φυτρώνουν όταν σκύβεις, αφ' ετέρου αν θυμάσαι έχω για τον κλάδο χείριστη άποψη και έχω πει ότι αν η δημοσιογραφία ήταν άνθρωπος θα είχε προ καιρού αυτοκτονήσει, είτε μιλάμε για τον πράσινο-άλλο τεμάχιο- είτε για οποιονδήποτε. Είναι κρίμα όμως να χάνεις αυτό που έχεις κατ' όπιν πιέσεων ακόμα και όταν δεν τους προκαλείς...

    Στην τελική δε χρειάζονται κουβέντες για τον στόλο και μαλακίες, καλύτερα που βγάζουν δημόσια το μίσος και το σχέδιό τους, για να δίνουν λεπτομέρειες και στον τελευταίο πίθηκο ελληνάρα που θέλει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του να καταλάβει κάποια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαντζάκος Δημήτρης6/3/14 2:56 μ.μ.

    Έχουν "αλλάξει επίπεδο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ θα σου λεγα να γράφεις και συχνότερα.
    Ο Παναθηναϊκός ανέκαθεν είχε αλλεργεία στις προσωπολατρείες και αυτό ήταν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Δομάζος, Αντωνιάδης, Σαραβάκος, Σισέ, Καραγκούνης. Είτε τους διώχναμε εμείς, είτε οι καταστάσεις. Και το πληρώσαμε αγωνιστικά άλλες φορές περισσότερο κι άλλες λιγότερο.


    Από την άλλη οι γαύροι έχουν δημιουργήσει μια νεοελληνική νοοτροπία από το 1996 και μετά. Αλαζόνες και χωρίς ιδιαίτερες ηθικές αξίες. Για αυτό και είδαμε και προχθές να πανηγυρίζουν νίκη μας, εφημερίδες της Άεκ και του Πάοκ.


    Ρόδα είναι και θα γυρίσει.. το θέμα είναι να μην βρεθούμε εμείς ποτέ από την μεριά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για να μιλήσει κάποιος πρέπει να έχει γερές πλάτες από πίσω του. Κανένας δεν θυσιάζει την προσωπική του ηρεμία.


    Ο Αλαφούζος γενικά έχει τιςς ευκαιρίες του -όπως αυτή που λες- να κάνει το μπραφ. Προς το παρόν όμως στα του Παναθηναϊκού άλλες -πρέπει να- είναι οι άμεσες προτεραιότητες του (άδεια) και καλά κάνει που ασχολείται με αυτές.


    Δυστυχώς δεν αλλάζουν όλα από την μια μέρα στην άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά σιγα μη κλάψουμε για τον χ ψ δημοσιογράφο ..του κυκλώματος . Και ο Βασιλαρας απολύθηκε και αμέσως βρήκε δουλίτσα να λύνει και να δένει μέσα στην ΠΑΕ και την Συμμαχία ως υπαρχηγος του Αλαφούζου.. Και ο Γκότζος παλιότερα έκλεισε την εφημερίδα του και μετά έγραφε στα site του Γιαννακόπουλου που παλιότερα είχανε τεράστια κόντρα και τώρα γράφει στον sportdog και έχει και άλλα sites. Αυτοί δε χάνονται όσο και αν θέλουνε να τους λυπηθούμε. Αργά ή γρήγορα και αυτός ο τύπος μπορεί να μπει στη δούλεψη πάλι του Γιαννακόπουλου ή να φτιάξει καινούριο site.
    Σκασίλα μας.. στα παιχνιδάκια τους εμεις δε πρέπει να παίρνουμε κανένα μέρος.
    Όσο για το gazzetta γενικότερα αρχικά ήταν μια καλή ιδέα και προτοτυπη να φτιαχτεί ένα site που θα χωράνε όλες οι ομάδες και θα γράφουνε όλοι οι " φανατικοί " ρεπορτες της κάθε ομάδας.. Εφόσον λοιπον η συνταγή πέτυχε στη πορεία μεγάλωσε τις δραστηριότητες του κέρδισε έσοδα από τη διαφημιστική πίτα και τώρα διαμορφώνει τις εξελίξεις. Άλλωστε το ποδόσφαιρο μας είναι τόσο δήθεν που περισσότερο παίζεται στα μέσα πάρα στους αγωνιστικούς χώρους.
    Το γκαζετα δεν κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να παίρνει το μέρος του .. κάθε δυνατού. Όταν ήταν στα πράμματα οι πολυμετοχικοί ασχολιόταν συνέχεια με τον Παναθηναικό γιατι πουλούσε ..τώρα που ο Μαρινάκης λύνει δένει ασχολείται με τον Ολυμπιακό ..
    Τόσο απλά είναι τα πράμματα αυτοί δε παίρνουνε το μέρος καμιας ομάδας συναισθηματικά.. Βλέπουνε τι γίνεται στη πιάτσα και ασχολούνται με αυτό που πουλάει τη δεδομένη χρονική στιγμή.
    Δεδομένα πάντως είναι ένα κακό site αλλά αυτό ταιριάζει στην Ελληνική κουλτούρα..
    --> χιουμορακι και εξυπνάδες
    --> προώθηση της λεκτικης βιας και των χουλιγκάνων
    --> προωθηση του κάθε ..Καραπαπά / Βασιλαρά / Σαββα θεοδωριδη που έχει η κάθε ομάδα όπως και των ρεπορτερ οπαδών που αρθογραφούνε για κάθε ομάδα.
    --> αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι φανατικοί αλλά και οι απλά περιέργοι να μπαίνουνε να δούνε τι γράφεται .
    --> πολύ γρήγορη και άμεση ενημέρωση που ρίχνει όμως την ποιότητα..Είδηση να είναι και ότι να ναι..
    --> σχόλια από τον κόσμο .. ή και από τους ίδιους τους συντάκτες του site για να δημιουργείται κλίμα

    Eντέλει αδιάφορο το ποιος έχασε τη δουλειά του για να την ξαναβρεί από νεό πρίσμα ..και θέση.. Οι δημοσιογράφοι του συστήματος ΠΟΤΕ δεν ήταν αναλώσιμοι..Το στυλάκι του συγκεκριμένου το και καλά τα χώνω σε όλους και ειμαι υπεράνω όλων πουλάει..Απλά θα πουλήσει αλλουνού συμφέροντα..

    Ο Παναθηναικός έχει πολλά σοβαρά προβλήματα να ασχοληθεί όπως την Ευρωπαική άδεια και βέβαια το ΓΗΠΕΔΙΚΟ τα ΧΡΕΗ για να αναλώνεται με τα παιχνίδια των ΜΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. και εσενα το στυλακι δεν ειναι τα χωνω σε ολους και ειμαι υπερανω ολων ?
    τα χωνω στο βασιλαρα αλλα μετα τα χωνω και στον γκοτζο για να δειξω και καλα αντικειμενικοτητα ?
    εσυ δεν τσουβαλιαζεις τα παντα ακομα και την ιδια σου την ομαδα με την ομαδα του λιμανιου ?

    τελικα καλα το ειχα καταλαβει οτι εισαι δημοσιογραφος , αποτυχημενος μαλιστα
    περαστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου