Ενα επίπεδο κάτω


Τα κορίτσια μας δεν μπόρεσαν να κοντράρουν αυτές του Ολυμπιακού και γνώρισαν την ήττα με 3-0, χάνοντας την ευκαιρία να κάνουν την υπέρβαση στον ημιτελικό και να διεκδικήσουν την πρώτη κούπα για το τμήμα μετά από 3 χρόνια.

Εξαρχής γνωρίζαμε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει πιο ποιοτική και έμπειρη ομάδα, όμως με τις παίκτριες μας να ανεβαίνουν σταδιακά όλη την σαιζόν, δεν θα ήταν απίθανο να διεκδικούσαμε στα ίσια την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Τελικά αυτή δεν ήρθε και πλέον δίνουμε βάση στα play off του πρωταθλήματος όπου εκεί τα πράγματα για υπέρβαση θα είναι προφανώς πιο δύσκολα αφού θα έχουμε να κάνουμε με σειρές αγώνων.

Όπως και να χει, υπάρχουν χαρακτηριστικά στο φετινό ρόστερ που αν χτίσουμε πάνω τους -και αν υπάρξει κάποια οικονομική ενίσχυση το καλοκαίρι για 1-2 δυνατές μεταγραφές- τότε την επόμενη σαιζόν θα μπορούμε να κοιτάμε πιο ψηλά και να σταματήσουμε το κακό σερί χωρίς τίτλους.


ΥΣ: Του χρόνου κάντε το final 4 στα σύνορα, με όλο τον Ελληνιό στρατό σε ετοιμότητα. Ακόμη ένα άγευστο final 4, αποτέλεσμα της ανικανότητας της Αστυνομίας-Πολιτείας και της ηλιθιότητας των οπαδών.


Aναλυτικά το ρεπορτάζ του αγώνα από το Leoforos:


Οι ερυθρόλευκες έδειχναν πιο άνετες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και κατάφεραν να πάρουν ένα προβάδισμα δύο πόντων (4-2), αλλά οι παίκτριες του Ρούση επέστρεψαν και ισοφάρισαν σε 5-5 με Βασιλαντωνάκη και Καββαδία, ο Ολυμπιακός έκανε και πάλι το 7-5, όμως ο Παναθηναίκό με τις Καββαδία, Τσίμα και τον πρώτο άσο του στο παιχνίδι πήγε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά με 7-8. Μετά το 8-8, ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά πήρε προβάδισμα δύο πόντων (8-10), όμως δεν κατάφερε να το κρατήσει και οι τυπικά γηπεδούχες με 3-0 σερί έκαναν το 11-10 και με την Χριστοδούλου στο σερβίς έφτασαν μέχρι το 15-11. Σε εκείνο το σημείο οι «πράσινες» βρήκαν τις απαντήσεις και με δικό τους σερί 3-0 μείωσαν στον πόντο (15-14) πριν ο Ολυμπιακός πάρει έναν πόντο και πάει μπροστά στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-14. Οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν και στο 18-15, αλλά εκ νέου οι παίκτριες του Ρούση ισοφάρισαν σε 18-18 με τις Καββαδία και Βασιλαντωνάκη. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έκανε το 22-18 και ουσιαστικά καθάρισε το σετ, το οποίο και πήρε με 25-20.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε κάπως πιο δυνατά απ' ότι στο πρώτο, είχε σταθερά το προβάδισμα μέχρι το 4-5, αλλά κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκες» χάλασαν την υποδοχή του «τριφυλλιού» και πήγε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά με 8-5. Η υποδοχή του Παναθηναϊκού ήταν κάκιστη, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ξεφύγει στο σκορ και να φτάσει πολύ άνετα στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-10, αφού οι παίκτριες του Ρούση δεν μπορούσαν να βρουν με τίποτα λύσεις σε υποδοχή και επίθεση. Η εικόνα του σετ δεν άλλαξε σημαντικά από εκεί και πέρα, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να δυσκολεύεται στην υποδοχή, όμως να καταφέρνει να μειώσει στο τέλος και να χάσει με 25-19 με τις παίκτριες του Ολυμπιακού πιο ψύχραιμες σε όλα τα κρίσιμα σημεία να πετυχαίνουν το 2-0.

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στη υποδοχή συνέχισε να υπάρχει και στο τρίτο σετ και με την Βασιλαντωνάκη να έχει 6/19 επιθέσεις, οι «πράσινες» δεν μπορούσαν να έχουν καλύτερη τύχη από το 8-5 με το οποίο ήταν πίσω στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Το «τριφύλλι» έδειχνε πως μπορεί να αντιδράσει και από το 10-6, βρέθηκε στο 10-9, αλλά και πάλι εκεί άρχισε να έχει κακή υποδοχή και λάθος επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ξεφύγει και να φτάσει στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-10. Οι τυπικά γηπεδούχες έδειχναν να καθαρίζουν το σετ και το ματς όταν το 16-10 έγινε 22-17 και αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να μειώσει περισσότερο στο 19-16, ωστόσο οι «πράσινες» το πάλεψαν μέχρι τέλους... Διόρθωσαν κάπως την υποδοχή τους και έκαναν την αντεπίθεση τους με το σκορ στο 23-19, μείωσαν σε 23-22 με την Καββαδία στο σερβίς, ο Ολυμπιακός έκανε το 24-22 και τελικά πήρε το σετ και τη νίκη με 25-23.

Τα σετ: 25-20, 25-19, 25-23

Σχόλια