Kερδίστε 2 βιβλία της Παναθηναϊκούπολης!


Δώστε ένα e-mail επικοινωνίας ,είτε μέσα από τα σχόλια είτε στέλνοντας απευθείας στο e-mail του blog (panathinaikos.press@gmail.com), και μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε 2 βιβλία της Παναθηναϊκούπολης του Ανδρέα Οικονόμου.

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 23:59.

Η κλήρωση θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας μέσω του www.random.org με την λίστα των υποψήφιων να ταξινομείται ανάλογα με την ώρα που στείλανε το mail ή το σχόλιο. Λίγο μετά θα ανακοινωθεί ο νικητής και θα επικοινωνήσουμε στο e-mail που θα έχει δηλώσει ώστε να μας δώσει τα στοιχεία του για να του σταλεί ΔΩΡΕΑΝ το βιβλίο.

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Αν έχετε σκοπό να δηλώσετε συμμετοχή για να βάλετε το βιβλίο στο ράφι είναι κρίμα. Δηλώστε όσοι θέλετε να το διαβάσετε και πολύ περισσότερο όσοι θέλετε να το κάνετε δώρο σε κάνα πιτσιρίκι.

Ένα ευχαριστώ και στον συγγραφέα για την διάθεση του να προσφέρει δωρεάν σε Παναθηναϊκούς δύο από τα βιβλία του.

Αν θέλετε να πάρετε μια μικρή γεύση για τον μικρό Αποστόλη, τον ήρωα του βιβλίου, διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα:


Η Παναθηναϊκούπολη είναι η Ιστορία του Παναθηναϊκού. Είναι η πόλη που έχτισαν, στο πέρασμα 105 ετών, αθλητές, παράγοντες, αλλά και οπαδοί της 13ης Θύρας. Σε αυτή την πόλη δεν ζουν πολίτες, αλλά αναμνήσεις. Στην Παναθηναϊκούπολη ξαναζωντανεύουν στιγμές δόξας, νίκες, κούπες, διακρίσεις, πρωτοπορίες, κοινωνικό έργο.
Ο μικρός Αποστόλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, αντιπροσωπεύει κάθε νεαρό φίλαθλο. Παρέα με τον Τριφύλλη, που είναι η "μνήμη" του Παναθηναϊκού, ταξιδεύουν στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον. Γίνονται μάρτυρες της ίδρυσης του Ομίλου από τον Γιώργο Καλαφάτη και της κατασκευής του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ζουν από κοντά το ιστορικό 8-2 του 1930, το αήττητο πρωτάθλημα του 1964, τη νίκη - "έπος" επί του Ερυθρού Αστέρα το 1971, το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μπάσκετ το 1996. Ο αναγνώστης, μέσα από τα μάτια του Αποστόλη, μαθαίνει για την αντιστασιακή δραστηριότητα του Παναθηναϊκού κατά την περίοδο της Κατοχής. Διαβάζει, μάλιστα, ορισμένες ανέκδοτες ιστορίες, που -έστω και μέσα από ένα μυθιστόρημα- βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.
Στόχος του βιβλίου είναι να γίνουν κατανοητές στον αναγνώστη οι αρχές και οι ηθικές αξίες του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Θα διαβάσει για τον επιστάτη του γηπέδου που έθαβε τα τρόπαια για να μην πέσουν στα χέρια κατακτητών· για τον ποδηλάτη που τερμάτισε τον γύρο της Αιγύπτου με διάσειση· για τους "τρελούς, φανατικούς" οπαδούς που ταξίδεψαν μέχρι την Ιταλία για να παρακολουθήσουν αγώνες γυναικείου βόλλεϋ.
Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο συγγραφέας είναι πως οι έννοιες "γνώση της πραγματικής Ιστορίας" και "πρόοδος" είναι αλληλένδετες. Για να μπορείς να δουλέψεις για το "αύριο" πρέπει να γνωρίζεις το "χθες".
Ο πλέον ιδανικός τρόπος για να κλείσει ο πρόλογος της Παναθηναϊκούπολης είναι ο "Συναγερμός" του Μιχάλη Παπάζογλου, ιστορικού παράγοντα του Συλλόγου, που δημοσιεύθηκε το 1929 στο μηνιαίο δελτίο του Παναθηναϊκού Α.Ο.:
""Δεν φτάνει να λεγόμαστε "Παναθηναϊκοί" πηγαίνοντας στα γήπεδα ή πληρώνοντας τη συνδρομή μας. Ο καθένας πρέπει να βοηθήσει το Σωματείο του δια της προσωπικής του εργασίας. Ο καθένας είναι σε θέση να κάνει "κάτι". Αυτό δε το "κάτι" είναι το "παν" για τον όμιλό μας. Έναν καλό λόγο, μία καλή πράξη, μία ωραία ιδέα, ο προσηλυτισμός ενός νέου μέλους, ενός νέου οπαδού, ενός νέου αθλητή, ποδοσφαιριστή, κολυμβητή... Ο καθένας μπορεί να προσφέρει μία υπηρεσία, ο ένας περισσότερα, ο άλλος λιγότερα, πάντως όλοι μας κάτι. Έτσι δημιουργούνται και ζουν αιώνια τα Σωματεία, έτσι προοδεύουν. Δεν θέλουμε μόνο οπαδούς, θέλουμε Παναθηναϊκούς συνεργάτες. Σας καλούμε λοιπόν να μας βοηθήσετε, να βοηθήσετε τον Παναθηναϊκό να εκτελέσει τον προορισμό του".
"Σας καλούμε να χτίσετε την Παναθηναϊκούπολη του μέλλοντος", όπως θα πρόσθετε ο Τριφύλλης... 

Σχόλια

  1. Γιωργος Τουντας6/2/14 6:32 μ.μ.

    jokergpc@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παναθηναϊκούπολη... droudis13@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Axilleas Tselios6/2/14 9:53 μ.μ.

    Axilleasg13@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγιώτης Μπαλάσκας6/2/14 11:06 μ.μ.

    panosbal13@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Παναθηναικός δεν έχει υποστηρικτές. Αυτό είναι γνωστό από την αρχή του πρωταθλήματος , μιας και από όλα τα σάιτ , πλην το δικό σου , υπήρχε θέμα με την "συμπεριφορά" των οπαδών μας.


    1. Τι να πει κανείς. Από την επίθεση στο βανάκι της ΝΟΒΑ , που τα διάφορα "ανεξάρτητα" σάιτ διατυμπάνιζαν την άποψη ότι ήταν οπαδοί του Παναθηναικού. Τους είχαν ήδη βρεί και είχαν βγάλει και την ετυμηγορία : κεκλεισμένων των θυρών το επόμενο παιγνίδι του Παναθηναικού στη Λεωφόρο. Χωρίς αποδείξεις μόνο με διάφορες σκέψεις και συλλογισμούς.


    2. Μετά το ματς με τον ΟΣΦΠ , όπου τα διάφορα "ανεξάρτητα" σάιτ έγραφαν για τον τραυματισμό του διαιτητή από βεγγαλικό που έπεσε μέσα στη φυσούνα , τη φωτοβολίδα που έπεσε δίπλα στον Πράνιτς κλπ. Αποτέλεσμα η τιμωρία της έδρας και πρόστιμο πάνω από 50,000 ευρώ. Τιμωρία που στέρησε στο να δούμε την ομάδα μας με τον ΠΑΣ.


    3. Τη συνήθη ταρίφα : σε κάθε ματς στην Λεωφόρο , γίνονται δεν γίνονται επεισόδια , 3,500 ευρώ.


    Τα λόγια είναι περιττά. Η φωνή που βγάζει ο Παναθηναικός και η αντίθεσή του στο σύστημα πληρώνεται πολύ ακριβά. Το ότι κάθε βδομάδα βγαίνει το "Παράγκα και Όραμα" που ξεφτιλίζει τους διατητές της ΚΕΔ , η κίνηση αυτή έχει και το αντίτιμο της. Το ίδιο γίνεται με την εκπομπή του Κυριάκου Θωμαίδη στο ΣΚΑΙ , η μόνη που με αποδείξεις και ονόματα χτυπάει την σαπίλα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
    Όλα αυτά πληρώνονται. Επειδή ο Παναθηναικός είναι μόνος , στον αγώνα που κάνει ενάντια στη σαπίλα , -προσωπικά αμφιβάλλω για τον Σαβίδη του ΠΑΟΚ- , οι διατητές του στερούν και το ελάχιστο μιας δίκαιης και ισορροπημένης διατησίας στα ματς που παίζει είτε στη Λεωφόρο , είτε εκτός.


    Γιαυτό και η βαθμολογική θέση που έχει είναι σε άμεση συνάρτηση με την εφαρμογή της διατησίας. Παρότι , σε πολλά παιγνίδια ο Παναθηναικός δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση , οι διατητές με τις κακές τους αποφάσεις του στέρησαν αρκετούς βαθμούς.


    Νομίζω , ότι οι οπαδοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο ματς με τον ΠΑΟΚ , ότι και αν συμβεί , να υποστηρίξουμε την ομάδα μας με την φωνή μας. Για φέτος έτσι θα μας πάνε , του χρόνου πιστεύω ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ καλύτερα μιας και θα έχει παγιωθεί μια φωνή αντίδρασης στο κατεστημένο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ που λες "Με τα likes πάει το μαλλί και για Αλαφουζάκια" επειδή πλέον όλοι ξέρουμε ποιος είσαι μάθε ότι η απόσταση από τη σοβαρότητα στη γελοιότητα είναι μικρή... Όμως η απόσταση από τη γελοιότητα στη σοβαρότητα είναι τεράστια.... Όπως κατάλαβες με το κόμπλεξ σου έχεις γίνει ήδη ο περίγελος του blog.


    Αλλά μη στεναχωριέσαι, βρες το Godjila πάρε και το σοφέρ και πηγαίντε στη ψαροταβέρνα Δελφίνια να τα τσούξετε. Θα σας περάσει και το βραδάκι χορός με το "Περαία μου Περαία μου με το Σαρωνικό σου" στη Κηφισιά στο κέντρο Εμπάτη... Σου έφτιαξα προγραμματάκι σούπερ, Περαστικά και πιες νερό να πάνε κάτω οι τουλούμπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να σβηστεί το παραπάνω σχόλιο αν γίνεται για να μη μπούμε πάλι σε κυκεώνα ηλιθιων αντιδικιών. Παρασύρθηκα από τη βλακεία ορισμένων. Μαζί με το παράπανω σβήστε και αυτό. Απλά δε ξανα-ασχολούμαι μαζί σας οσοι και να προκαλείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε φίλε gabalios δεν καταλαβαίνεις ότι η δουλειά αυτού που απαντάς είναι να τρωγόμαστε μεταξύ μας;;; Τι κάθεσαι και του ζητάς να μη τρωγόμαστε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ntina Staurou9/2/14 3:36 μ.μ.

    ntinabal_13@hotmal.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευθύμιος9/2/14 10:32 μ.μ.

    www.oikef@outlook.com.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου